Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko o zarabianiu yangów (rudy)

TheDoN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WSTĘP

Witam. Postanowiłem napisać ten tutorial o zarabianiu yangów poprzez wydobywanie rud, ponieważ jest to jeden z najlepszych i najłatwiejszych sposobów na zarobienie mnóstwa yangów. Zaczynamy!!!:

ROZWINIĘCIE

Na sam początek potrzebny nam będzie 30 poziom oraz przedmiot, bez której nie wydobylibyśmy ani jednej rudy, czyli kilof: kilof2.jpg. Możemy nabyć go u drwala deokbae , który znajduje się w drugiej wiosce i oferuje go za 80.000yang.

Kiedy już zdobędziemy dany poziom oraz przedmiot udajemy się do Świątyni Hwang. Jest ona położona na samym środku doliny Seungryong. Następnie musimy dotrzeć na pierwszą platformę świątyni, zaznaczonej kolorem żółtym: swiatynia.jpg.

Tutaj wydobywamy rudy, gdyż jest to najbardziej opłacalne miejsce. Nie musimy chodzić po wielkich obszarach, aby coś znaleźć. Na tej platformie możemy spotkać, aż 7 żył m.in.

Żyła ebonitu -

180pxc5bbyc582aebonitu.jpg

Żyła kryształu -

180pxc5bbyc582akrysztac.jpg

Żyła niebiańskich łez -

180pxc5bbyc582aniebiac5.jpg

Sterta muszli -

180pxstertamuszli.jpg

Żyła ametystu -

180pxc5bbyc582aametystu.jpg

Żyła Diamentu -

180pxc5bbyc582adiamentu.jpg

Żyła Białego Złota -

180pxc5bbyc582abiac582e.jpg

Wykonywanie tzw. "przetopów".

Kiedy już zdobędziemy co najmniej 100sztuk rudy danej żyły, możemy wykonać z niej przetop. Istnieją dwie możliwości na jego wykonanie. Po pierwsze udajemy się do obojętnie jakiego alchemika, udostępnia on nam wykonanie przetopu za 100sztuk rudy, 3.000yang oraz dowolny kamień duszy od +0 do +2. Szansa na powodzenie to 30%. Drugi sposób to wykonywanie przetopów u alchemików przeznaczonych do danej żyły. Przykładowo możemy przetopić rudę ebonitu u Earl'a-Ebonitowego alchemika. Wtedy szansa na uszlachetnienie wynosi 60%, jedynie cena wzrasta do 30.000yang.

Przykładowe uszlachetnienie :

rudaebonitu.th.jpg>>>>ebonit.th.jpg

Najbardziej opłacalnymi żyłami do wydobycia są: ebonit, niebiańskie łzy, białe złoto oraz sterta muszli. Dlaczego nie diament? jest on o połowę tańszy od wymienionych żył, szkoda czasu na jego wydobywanie. ;)

Myślę, że poradnik się przyda, ponieważ nie wiele osób wie, jak opłacalne jest wydobywanie rud. Mam nadzieję, że moderator zdejmie mi kilka % :D .

1313083323u370884.png
Opublikowano

Bardzo ładnie opisane.

Tylko dodaj wartościowe rudy :

Ebonit

Białe złoto

Diament

Nieb łeż.

+ :)

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Fajnie

Ja sobie za niedługo będe powoli dropić :> bo kończą się już ku ;P i myślę, że się przyda :P

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Ja myślę, że lepszym miejscem na wydobywanie rud jest góra sochan tam gdzie występują metki śmierci to w tym I dziale tam jak jadę na metki to zawsze z 3 - 4 rudy są zazwyczaj te najcenniejsze :) ale to też dobre uważam, że lepsze jednak to sochan :)

Opublikowano

DoberRmanRGH, jak już tak bardzo chcesz mogę edytować ten temat z mapą góry Sohan. Gdzie uwzględnię największą liczbę rud. ;)

1313083323u370884.png
Opublikowano

Bardzo fajnie rozwinięty poradnik i myślę , że wielu osobom się przyda . Oczywiście leci plusik .

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ładny, przejrzysty i fajnie wytłumaczony TuT - Lubię To! :]

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...