Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam w miarę duży dom i dużo wolnego miejsca, ale NPC nie chce do mnie przyjść. Dlaczego? Teraz drugi problem. Ten NPC co jest na początku mieszka w moim domu i gdy jest noc otwiera drzwi i wchodzą różne potwory do mnie. Można go jakoś wywalić czy coś? Można się jakoś pozbyć tych lian?

Edytowane przez hhooo
90300032.png

Opublikowano

Daj ss tego domku najlepiej. musi mieć odpowiednie wymiary, źródło światła, stół i krzesło i podłogę oraz tylną ścianę bez dziur. co do lian to normalnie ścinasz je np. bronią, kilofem.

@edit

co do npc, dziwne mi w wersji 1.0.6 nie szwendają się po nocy. najwyżej postaw przed drzwiami jakąś przeszkodę np. ścianę z dirtu

Opublikowano

Radzę poczytać nowości w 1.0.6:).

"- Od teraz NPC przychodzą, kiedy mamy inne umeblowanie. Dotychczas potrzebowaliśmy stołu i krzesła. NPC potrzebuje teraz jednego „komfortowego obiektu” (krzesło, tron, ławka, łóżko, toaleta), oraz „płaskiej powierzchni mebla” (Stół, kredens, workbench, wanna, regał) do pokoju, aby mogli z niego zrobic swój własny."

Co do guida - w wersji 1.0.6 podobno w nocy NPC nie wychodzą z domku. Jeśli jednak by wychodzili, zablokuj drzwi tak jak up napisał klockiem dirtu.

++

Opublikowano (edytowane)

Teraz już ni wychodzi, a nawet doszło 2 NPC'tów. Co daje łańcuch? Jak dojść do lochów? Tak wiem męczę Was tymi pytaniami. :) Dostajecie po plusiku. Jeszcze jedno pytanko, a mianowicie co daje ta rzecz. Klikałem i nic. Jak walnąłem z młotka to mi 50 życia bierze.

23421473903894046085.png

Edytowane przez hhooo
90300032.png

Opublikowano (edytowane)

Łańcuchem można craftować takie przedmioty jak lina (potrzeba też hook który leci ze szkieletów).

Lochy,czyli dungeony, masz na lewo lub prawo. idz powierzchnią najpierw w prawo. Jak dojdziesz do końca mapy (długie jeziorko coraz głębsze), a nie dungeona, to znaczy że jest naprzeciw czyli na prawo. Dodam, że jeśli natkniesz się na dżunglę idąc w np. lewo, to napewno na prawo masz dungeon, nie idz dalej :P.

Na ss pokzałeś kuźnie (Demonic Altar). Tutaj możesz craftować bossy (6 Luster z Demon Eye, do przywołania bossa oczek oraz 15 Rotten Chunk oraz 30 Ville Powered (Jakoś tak się pisze, robi się to z grzybków z zepsucia) do przywołania eater of world. Nie da się tego zebrać ani rozwalić.

PS : Forum jest od tego,aby się pytać:)

Edytowane przez MrKamil

++

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...