Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Server Minecraft 1.7.3 Bukkit ] Problem z Cuboidem

McSpell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam server minecrafta bukkit z pluginami. Mam założonego cuba na miasto oraz poszczególne cuby na działki. Wszystko ładnie działa. Lecz problem w tym, że cuboid tak jakby nie obejmuje drzwi, przycisków, dźwigni, płyt naciskowych i włazów. Poprostu na cudzym cuboidzie można je bezproblemu otwierać/włączać. Oczywiście na drzwi mogę dać komendę /cprivate, ale co z resztą? Na innych serwerach zazwyczaj wyskakuje powiadomienia "You don't have permission for this area.", a u mnie jak na złość musi działać. Cuboida stawiam pluginami WorldEdit i WorldGuard. Z gory dziękuję za pomoc. :)

Opublikowano

Grałem na innych serwerach i drzwi, mechanizmy były również chronione. Wyskakiwało "You don't have permission to use that in this area." Możliwe że jest to jakiś inny plugin, niż cuboid?

Opublikowano

Tak, jest to plugin LWC.

Skrzynie, piece blokują się chyba automatycznie, a drzwi gracz musi wpisać /cprivate i otworzyć drzwi. Wtedy ma zablokowane tylko dla siebie. (Ty jako admin masz jednak dostęp do wszystkiego)

GG: 35135810

Chętnie pomogę :)

Opublikowano

To akurat wiem. Lecz nie chodzi mi o plugin LWC. Chodzi mi o to jak zrobić aby po próbie otworzenia cudzych drzwi wyskakiwał komunikat: "You don't have permission to use that in this area.". Po zablokowaniu drzwi /cprivate wyskoczy: "This wooden door is locked with magical spell!" Może trzeba coś zmienić w Permissions, a może trzeba zmienić ustawienia WorldGuarda?

1. Zaznaczyłem toporkiem dwa punkty (trochę więcej niż obszar miasta)

2. //expand 100 100 up

3. /region define minemetropoly minemetropoly

Następnie daje cuba gościowi na działkę:

1. Zaznaczam dwa punkty (obszar działki)

2. //expand 50 20 up

3. /region define Ghost Ghost

4. /region setparent Ghost minemetropoly

Cuboid działa. Ghost może budować i niszczyć itd. Ale każdy może mu otwierać drzwi i używać jego mechanizmów...

W razie czego piszcie na gg.

Opublikowano

Dziwne... A mógłbyś mi przesłać pluginy jakie masz wgrane? Spakować je i wrzucić na jakąś stronkę.

Zniszczyć drzwi nie mogę, ale użyć ich się da...

Opublikowano

Spróbuj zamiast /region setparent dać /region setpriority nazwacuba 9 ( na działke) na miasto 0.

I przeinstaluj WE i WG na nowszą.

31582.png

Equipment isn't skil.

334bda5420e8bbcd727d6babf706d102.gif?1310581646

Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze wersje WE i WG. Komenda też nic nie daje. Jakieś inne propozycje? Może ktoś chce wejść na serwer i zobaczyć czy coś...

Opublikowano

Po pierwsze gostek z nickiem takim jak miasto bedzie mogl wszedzie budowac!

usun minemetropoly z tego cuba jako własciciela:

/region removeowner minemetropoly minemetropoly

Napisz

/region info minemetropoly

i daj screena

Opublikowano

Dzięki flaga działa. =]

A wiecie może jaki jest plugin, aby po wpisaniu komendy /help wyskakiwały wszystkie komendy, albo żeby po wpisaniu /help wyskakiwało: /help lwc - aby zamykac prywatne skrzynie itp. , /help regulamin - aby poznac zasady na serwerze itp. Coś w tym stylu?

I jeszcze jedno pytanie. Czy da się zrobić, aby przed nickiem i rangą nie pokazywała się nazwa świata, na którym się jest?

Opublikowano

Chodzi mi o coś w tym stylu, że po wpisaniu /help wyskoczy coś takiego lub podobnego:

http://imageshack.us/f/11/ss1wn.png/

A np. po wpisaniu /help cuboid wyskoczy coś w tym stylu:

http://imageshack.us/f/109/ss2mz.png/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...