Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będe się pytał czy warto, bo każdy powie, że tak ( o dziwo ja zawsze mówię, że nie warto grac w CA :D).

Anyway. Co w tej grze jest takiego unikatowego? Jakiś jeden, zajebisty detalik dla którego warto wydac 5 ojro.

Jakie możliwości, jeśli chodzi o budowle. Jest jakiś rozwój postaci, fabuła?

Opublikowano (edytowane)

Jednym słowem to się nie da opisać tej gry:P.

Zaczynasz z niczym kończycz z ,,wszystkim''.

Walczysz, budujesz, kopiesz co tylko chcesz, jednym słowem(a raczej, kilkoma) w tej grze nie ma żadnych ograniczeń (podobnie jak w MineCrafcie(jeśli grałeś), chociaż sama gra w ogóle go nie przypomina)

Polecam kupić grę, bo warto!

Ps.Jeśli w jakiś sposób Cię zachęciłem do kupna tej gry to daj plusa;p

Edit: Dlaczego dostałem minusa?

Edytowane przez Swadian
th_trollface_youmad.gif

Opublikowano

Jeden zajebisty detalik? Hmmm... Większa ilość NPC, czyli więcej walki. Więcej itemów ( o wiele więcej). No i proszę. Z jednego zajebistego zrobiły się dwa.

Opublikowano

o.O Miło, że ty też będziesz grać w Terarrie :> Coraz więcej osób tu zagląda :P

No to Ci może opiszę tą trochę grę...

No na początku zaczynasz z podstawowymi narzędziami :D Każdy "normalny" gracz tej gry, buduje sobie domek/ jaskinie i w niej mieszka... Potem kopiesz do piekła po drodze zdobywasz różne potrzebne Ci minerały... Jesteś w piekle, uświadamiasz sobie, że nie dasz tam rady :D No to idziesz na 2 bossa (najlepiej mieć już złote eq i około 250 hp i potki ;>) Zabijasz go, wypada Ci Demonit i Shadow Scale... Masz za mało demonitu na zbroje :P Rozwalasz kilka razy 1 bossa, aż osiągniesz wystarczającą dużą ilość materiału :D Idziesz do korupcji, rozwalasz Orby... Potem możesz iść do Jungli po unikatowe itemy :> Robisz "hotel" NPC... I schodzisz do piekła, Zbierasz hellstone itp. :D Potem to już tylko zabawa, rozwalanie bossów :D Teraz jest trudno :P Budujesz sobie różne "budowle". Zajrzyj do tematu z mapkami, jest w przypiętych... Może sobie coś z wybudujesz :D

To co wyżej napisałem dla początkującego gracza to jest około 20 godzin, ja już tą gre znam jak własną kieszeń, to takie coś osiągam w 4h xD

Gra jest warta uwagi, lecz po pewnym czasie Ci się znudzi (2 tygodnie) nie będzie co robić... Ja teraz gram tylko po każdym update, żeby sprawdzić różne "nowe" rzeczy :D

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

A ja powiem tak: w terrari zaczynasz z kilofem i toporkiem , po 3 godzinkach grania masz juz domek i magazyn oraz kilka NPC w domku , a po 2 dniach gry masz juz najlepsze itemki jakie mozna dostac i nudzisz sie chodzac z mapy na mape i rozwalajac bossy na nich :P

Opublikowano (edytowane)

o.O Miło, że ty też będziesz grać w Terarrie :> Coraz więcej osób tu zagląda :P

No to Ci może opiszę tą trochę grę...

No na początku zaczynasz z podstawowymi narzędziami :D Każdy "normalny" gracz tej gry, buduje sobie domek/ jaskinie i w niej mieszka... Potem kopiesz do piekła po drodze zdobywasz różne potrzebne Ci minerały... Jesteś w piekle, uświadamiasz sobie, że nie dasz tam rady :D No to idziesz na 2 bossa (najlepiej mieć już złote eq i około 250 hp i potki ;>) Zabijasz go, wypada Ci Demonit i Shadow Scale... Masz za mało demonitu na zbroje :P Rozwalasz kilka razy 1 bossa, aż osiągniesz wystarczającą dużą ilość materiału :D Idziesz do korupcji, rozwalasz Orby... Potem możesz iść do Jungli po unikatowe itemy :> Robisz "hotel" NPC... I schodzisz do piekła, Zbierasz hellstone itp. :D Potem to już tylko zabawa, rozwalanie bossów :D Teraz jest trudno :P Budujesz sobie różne "budowle". Zajrzyj do tematu z mapkami, jest w przypiętych... Może sobie coś z wybudujesz :D

To co wyżej napisałem dla początkującego gracza to jest około 20 godzin, ja już tą gre znam jak własną kieszeń, to takie coś osiągam w 4h xD

Gra jest warta uwagi, lecz po pewnym czasie Ci się znudzi (2 tygodnie) nie będzie co robić... Ja teraz gram tylko po każdym update, żeby sprawdzić różne "nowe" rzeczy :D

Ja to robię inaczej ;)

Zaraz na początku buduje domek, nie mam wątpliwości że to robią wszyscy gracze.

Jeśli gram na multi to lecę od razu na skrzynki które ukryte są gdzieś pod ziemią, często w nich można znaleźć przydatne przedmioty - szczególnie przydatne na samym początku gry.

Co ważne - trzeba je opróżnić przed innymi graczami, zyskamy wtedy przewagę ^^

Jeśli gram sam to zabieram się od razu za hotel npc, później schodzę w dół (do piekła).

Gdy już znajdę się w piekle to obieram jakiś kierunek, prawo, lewo - wszystko jedno.

W piekle skaczę sobie od skrzynki do skrzynki i szukam Dark Lance (Respi się tylko jedna na mapę, w piekle) czy jakiejś innej giwerki która pomogła by mi zabić bossa.

Gdy już mamy czym walczyć, powinniśmy wycraftować Worm Food i przywołać Bossa, po pokonaniu bossa otrzymamy Shadow Scale teraz czas na drugiego bossa (Eye Of Cthulhu).

Z jednego bossa dropnie nam Shadow Scale natomiast z drugiego Demonite Ore. Prawdopodobnie będziesz już miał materiały na Nightmare Pickaxe którym to możesz rozwalać Ebonstone czy Hellstone.

Później to już tylko Hellstonowe eQ, i po grze właściwie :P

Oczywiście można jeszcze polować na Ninja Set czy Hero Set ale moim zdaniem to 'sztuczne' przedłużanie gry.

W tym momencie udał bym się na multi i pograł z kumplami. Im więcej kumpli wciągniesz w Terrerie tym gra będzie ciekawsza.

Edytowane przez Spacja666
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...