Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] RSB poza MHH

YOBACK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tut robiony podczas Mhh więc pokazuję na rakietkach hellstorm

OPIS - Przeglądarka chrome lub Firefox z dodatkiem firbug

dodatek firebug można sciągnąć z

http://getfirebug.com/ (oficjalna stronka )

firebug-1.8

scan

Otwieramy Hangar -> Sklep klikając prawym przyciskiem myszy na okienko rakiet hellstormotwieramy menu kontekstowe i wybieramy ostatnią opcję - > "Zbadaj element"

* u dołu przeglądarki otwiera się okienko z kodem strony- dla wygody powiększamy je... a następnie odszykujemy frazę diva odpowiadającego ammo hellstrom -> parz obrazek 1

http://imageshack.us/photo/my-images/11/57940687.png/

< div id="item_9" class="item">... </div> patrz obrazek 2

po czym rozwijamy go i edytujemy zaznaczony przeze mnie fragment - patrz obrazek 3

zmieniając odpowiednio cyfry w czerwonych "kółkach" z 9 na 8 i z 50 na 40 i napisy z hellstrom na Broń impulsowa EMP - patrz obrazek 4

i obrazek 4a

*dla porównania ma to wyglądać właśnie tak

Ukryta treść
    <a href="JavaScript:void(0)" onfocus="this.blur()" onmouseover="setItemHover(8, 1);" onmouseout="setItemHover(8, 0);" onclick="

setHTML('name','Broń impulsowa EMP');

setHTML('descr_scroll','Im więcej, tym lepiej!<br /> Poradnik zakupu amunicji by [^K^]REDZIK .<br>');

setHTML('starterBenefit','');

setValue('itemName','Broń impulsowa EMP');

setValue('itemDesc','Im więcej, tym lepiej!<br /> Poradnik zakupu amunicji by [^K^]REDZIK .<br>');

setValue('shortName','Broń impulsowa EMP');

setValue('sellPrice','25 uri');

setValue('itemPrice','25 uri');

setValue('itemMaxAmount','2');

setValue('itemId', '40');

setValue('ammoType', 'ROCKET');

setValue('paymentLink', '');

setBackgroundImage('buy_itemName', 'url(../do_img/global/text_tf.esg?l=pl&s=12&t=rocket_40_code&f=eurostyle_thea&color=white&bgcolor=grey)');

setItemActive(8, 0);

exchangeFlashVarsAndParams('previewMovie', 8 - 1);

enableAmountButtons();

resetAmount();

if('0' == '1')

enableBuyLevel(3);

else

disableBuyLevel();

if('1' == '1')

enableBuyAmount();

else

disableBuyAmount();

if('0' == '1')

enableBuyName();

else

disableBuyName();

setAboButton('startSubscription');

setValue('aboStatus', 1);

showScrollPane();

"><div><div id="ih_8" class="item_hover" style="display: none; "></div><div id="ia_8" class="item_active" style="display: none; "></div></div>

</a>

- można też ją wkleić w treść strony przy div 9 gdy edytujemy jako" html" za miast starego kodu.

Kod można pobrać z

Ukryta treść
    wklej.org/hash/b168ea13339

Gdy wszystkie cyfry i opisy są już zmienione zgodnie z tym co jest we wklejce - minimalizujemy okienko edycji kodu strony i powtórnie klikamy na rakietę hellstrom- po po czym (prawej stronie) powinna ukazać się animacja EMP, nazwa EMP i mój opis. wystarczy wówczas wybrać odpowiednią ilość EMP i kliknąć" KUP"

Tak można kupywać inne ammo poza MHH, np RSB wystarczy zmienić id ammo i opis :) Tutaj macie ID ammo i boosterów specjalnych

Ukryta treść

RSB - 6

PLD - 10

Hellstorm - 50

UBR-100 - 51

EMP-M01 - 12

SAB-M01 - 13

DD-M01 - 14

Podwójne boosterki:

XP-B02 - 11

HON-B02 - 12

DMG-B02 - 13

SHD-BO2 - 14

REP-B02 - 15

SREG-B02 - 16

RES-B02 - 17

HP-B02 - 18

Miłej gry - pozdrawiam

PS. W razie problemów piszcie na PW

faceplus_banner_728_90.png

Dzięki tej stronie mam ponad 5.000 fanów na fanpage'u!

Opublikowano

Po co się męczyć z podmianą id?? Ja mam prostszy sposób. Miałem go wrzucić na mpc po mhh, ale skoro ty dodałeś ten to już nie będę pisał, bo nie ma sensu.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Po co się męczyć z podmianą id?? Ja mam prostszy sposób. Miałem go wrzucić na mpc po mhh, ale skoro ty dodałeś ten to już nie będę pisał, bo nie ma sensu.

Jak prostszy to wrzuć... Kurwa za czasów jak zaczynałem na tym forum to nie było takich ludzi, wszyscy się dzielili wszystkim <_<

Opublikowano

YOBACK

to zadziała ci jedynie podczas mhh,

próbowałem tego już przez ostatnie 2 tygodnie, kopiowałem cały kod ammo, wklejałem samo id i działa TYLKO podczas MHH

w ten sam sposób można było naprawić zbugowane empy

Masz serwer MC z modami, chętnie zagram.

Opublikowano

Nie działa. Po za mhh itemy mają inne id. Aktualnie item6 to plt 20-26 a podczas mhh rsb. Proponował bym dać item11 - może tak się kupi rsb.

Opublikowano

Kudrę Gościu marchewkowy - co to o cholery ma być ?.... To sam już nie potrafisz nic napisać tylko żywcem zerżnąłeś mojego Tutka na kupowanie EMP z przed kilku dni.... ? Kuźwa dopisał se ciul 2 linijki pod spodem i myśli że jest niezły... nawet nie zadałeś sobie trudu by dać inne screeny słowo w słowo wszytko moje skopiowałeś... łącznie z obrazkami... A co do RSB poza MHH to trzeba wiedzieć co i gdzie zmienić i z góry tobie mówię, że jak byś zajrzał na moment w kod strony zamiast kopiować bezmyślnie moje rzeczy to byś zauważył że jest skrypt który numeruje przedmioty w sklepie - a co się tyczy TUTKA - miał on na celu kupienie EMP - jeśli dobrze sobie przypomniecie kilka dni temu kiedy był uszkodzony sklep na serwerach pl.... polecam kupić sobie porządny podręcznik i zacząć od "if " a dla tych co nie wiedzą ale czają bazę - jeżeli wystąpi event - skrypt zastępuje bieżące numerowanie i opiera je o "event_Id item" jeżeli już chcecie kupować ammo.

A co się tyczy YOBACK to jeszcze jeden raz skopiujesz coś mojego i taki tekst "Tut robiony podczas Mhh więc pokazuję na rakietkach hellstorm" i cię z stąd na taczce wywiozą

Oryginalny TUT z datą Napisano 08 sierpień 2011 - 02:22

http://www.mpcforum.pl/topic/419777-tut-zakup-emp-przy-dzisiejszym-bledzie-sklepu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...