Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkrecenie AMD

justovc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

google.pl

poszukaj , jest dużo napisane o podkręcaniu procesorów czy kart graficznych to dobre jesli masz dobry zasilacz i wiatraczki , jeśli nie lub laptop zapomnij .

Warrocka pokdręcić możesz co najwyrzej modami lub hackami których tutaj pełno

3007.jpg
Opublikowano

Witam , chcialbym podkrecic warrocka lub caly komputer ... Posiadam sprzęt : http://zapodaj.net/ee481aada61f.bmp.htmlProszę o pomoc. Płyta głowna to Fox Conn .

Jeśli masz słabe chłodzenie procesora to się nawet za to nie bierz bo się zjara procek lub karta graficzna... Jeśli masz w miare dobre do wejdz w "Uruchom". W okienku wpisz msconfig, później pokaże ci się okienko z 5 zakładkami. Wybierzesz tą drugą czyli "Rozruch" klikniesz w "Opcje Zaawansowane" I tam masz "Liczba Procesorów" i jeśli chcesz podkręcić procek to ustaw tam np. 2. Jak to zrobisz i ci się rozpieprzy procek to ja za to nie ponoszę odpowiedzalności.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wchodzimy w "Uruchom".

Następnie w okienku wpisujemy msconfig i klikamy ok.

Teraz wchodzimy w BOOT.INI.

Teraz w Opcje Zaawansowane

MaxMem = Pamięć Ram

NumProc = Ilość rdzeni

Jeśli chcemy podkręcić procka zmieniamy ilość w NumProc z 1 na 2

Klikamy teraz zastosuj, później OK i będzie działać tylko będzie trzeba zresetować komputer..

Jeśli masz słabe chłodzenie procesora nawet się za to nie bierz bo może Ci się spalić procesor. Pozdro

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Sadzac po jego nie ogarze watpie zeby udalo mu sie to zrobic. A jezeli mu sie uda to napewno procek spali i bedzie placz ;]

Jak nie potrafisz to sie nawet za to nie lap. Na YT jest pelno poradnikow. Obejrzyj ich kilka i wtedy zacznij podkrecac.

Opublikowano

Jak @up polecam dokupić 1-2 GB RAM-u, albo spróbuj ustawić detale i grafe w grze wszystkie na high, bo np mi to pomoglo, bo to oddala mgłę i mi się zwiększyła plynnosc gry ;]

DAJ + TO KOSZTUJE.... ALE MALO. TYLKO 1 KLIK. TO LEPIEJ NIŻ DAĆ - BO WTEDY KLIKASZ MOCNIEJ CO SKUTKUJE WIĘKSZYM ZUŻYCIEM MYSZKI!!!!TM

Opublikowano

najlepszym darmowym najprostszym prrogramem do podkrecania jest Easy Tune 6. Na zwykłym chłodzeniu podkręciłem o 15% wyżęj już sie przegrzewa mocno procek i gry się wyłączają .

W programie masz Easy mode czyli poprostu wchodzisz w zakładke Tuner i przesuwasz pasek powoli dając co jedno SET. NI e podkręcaj za mocno jeśli nie masz dobrego zasilacza (markowego) i dobrego chłodzenia

Opublikowano

najlepszym darmowym najprostszym prrogramem do podkrecania jest Easy Tune 6. Na zwykłym chłodzeniu podkręciłem o 15% wyżęj już sie przegrzewa mocno procek i gry się wyłączają .

W programie masz Easy mode czyli poprostu wchodzisz w zakładke Tuner i przesuwasz pasek powoli dając co jedno SET. NI e podkręcaj za mocno jeśli nie masz dobrego zasilacza (markowego) i dobrego chłodzenia

Ja bym do końca nie ufał takim programom... lepiej poczytac pare tutów i bardziej bezpiecznie w biosie podkręcić...

Opublikowano

moim zdaniem procesor jest git tylko ramu masz mało ja twoim miejscu bym dokupił 1 gb jeszcze

to ci będzie spoczko migało

WALE BANIE NA ZAWOŁANIE !

Mój Sprzęt:

System : Windows 7 64-bit

Karta Graficzna : Zotac GeForce 460 1gb

Pamięć :2x4gb

HDD : 750gb

Procesor : intel core i5 4x 3,0

Monitor : Gateway LCD 22" fpd2275

Audio : logitech 250w

Myszka : logitech

Klawiatura : logitech

słuchawki AKG K518DJ

Opublikowano

No ale ram tu nie odgrywa kluczowej roli. Warrock nie wymaga więcej pamięci niż 256 Mb i też w podobnych ilościach pobiera. Pozamykaj zbędne procesy i będzie świetnie. Najlepiej jeszcze zamknij programy P2P typu gg, skype, torrenty i inne.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

No ale ram tu nie odgrywa kluczowej roli. Warrock nie wymaga więcej pamięci niż 256 Mb i też w podobnych ilościach pobiera. Pozamykaj zbędne procesy i będzie świetnie. Najlepiej jeszcze zamknij programy P2P typu gg, skype, torrenty i inne.

jak to nie? ile masz ramu w kompie? wyjmij sobie trochę i zostaw 1 gb a następnie spróbuj pograć w warrocka.. będzie muliło nawet jak ustawisz detale na minimum no może nie w rozdzielczośći 480x600 ale wątpię żeby się na takiej dało normalnie grać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...