Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrać pluginy na serwer dedykowany?

Kłik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż dwa dni temu zamówiłem serwer dedykowany na craftserve. Nie wiem, jak wgrać pluginy... mam FTP, próbowałem tak, jak jest w instrukcjach, ale nie ma żadnych pluginów, nic. Może mi ktoś wytłumaczyć, jak je wgrać i czy trzeba je konfigurować przed wgraniem? chcę wgrać pluginy takie jak: permissions, world guard, iChat itd.

Jak smerfastycznie. Daj mi to, co mi się należy.

"Wiarę w Boga powinno tracić się tak jak pierwsze zęby".

Opublikowano

@UP Mam przesłać najpierw bukkita? w panelu mam ustawione pliiki.jar na Craftbukkit

A teraz przesłałem folder z pluginami i mi mapkę skasowało!

@EDIT Już załapałem, o co chodzi. Wgrałem pare pluginów ale są nieskonfigurowane. Teraz wrzucam pliki serwerowe Terrain'a. Trzeba je konfigurować? chodzi im o server.proporties.

Opublikowano

Posłuchaj, CraftServe daje Ci gotowy już serwer, z mapą i mapą nether'a (oczywiście automatycznie wygenerowaną..) Najpierw w panelu ustaw jaki chcesz silnik to się tam zaznacza gdzie masz Craftbukkit, Standardowy Silnik, i Canary, i zależy od tego jaki wybierzesz silnik, to dajesz zapisz i uruchom ponownie serwer, wtedy generuje Ci się silnik i wszystkie dane. Pluginu server.properties, radzę nie podmieniać, po prostu żeby został ten co narzucił hosting craftserve, tylko możesz zmieniać w nim dane takie jak pvp, w-l itd.. ale ip i port zostaw i nie podmieniaj pliku.. W zasadzie to tam nie masz dużo roboty.. bo wszystko masz gotowe, silnik to 1 kliknięcie myszy, i server już działa. Teraz jak piszesz potrzebujesz pluginów.., wygenerował Ci się na pewno folder plugins i jest pusty, ponieważ polityka Craftserve jest taka iż nie ingeruje w pliki graczy, mogą sobie wgrywać jakie tylko pluginy chcą i jest to wg. mnie dobra polityka., więc jeśli chcesz pluginy typu world guard, edit itd.. to po prostu najpierw wrzucasz je do folderu plugins, później konfigurujesz, jak zrestartujesz pluginy lub serwer, a na koniec dodajesz do permissions, czyli rang, żeby admin mógł np. coś tam, a gracz, żeby miał dostęp do czegoś innego. Sądząc po tym co piszesz to jesteś lekko zielony w konfiguracji pluginów, więc radziłbym Ci wybrać jakąś sensowną, działającą paczkę i po prostu wgrać wszystko do folderu plugins z pobranej paczki, a powinno być wszystko skonfigurowane.. , jeżeli nie chcesz jakiegoś pluginu to go po prostu usuwasz z folderu plugins, Co do silniku radziłbym opcję Craftbukkit 1.7.3. To tyle..

Opublikowano

@UP Teraz jak wgrałem jakieś pluginy, to pojawiły się w rubryczce "Pliki Konfiguracyjne" pliki konfiguracyjne pluginów. I teraz mam pytanie. Zabrakło mi tam permissions, jak mam wrzucić ten plugin, żeby nic się nie usunęło? W folderze "plugins" czy normalnie, tylko plik .jar?

Opublikowano

Musisz wrzucic tam i folder i plik .jar. Ogólnie nie kumam tego ich calego panelu :D Wole pukawke od całej reszty :D serwer 40 slotów i nie ma lagów na full :D

A co do paczki to nie wrzucaj serwer.properities bo albo serwer nie bedzie działał, albo dostaniesz bana na crsv za zbyt duza ilosc slotow, domyslnie chyba dałem 20.

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

@UP Folder Plugins z permissions? :P Wolę się upewnić, bo jak znowu coś zjebię, to będzie krucho, bo mapka jest naprawdę ładna... Ostatnio chciałem wrzucić swoją mapkę i mi zupełnie coś innego wyszło. A wgrałem sam folder "world".

@EDIT wgrałem plik .jar i folder permissions ale nadal nie działa !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

tez mam taki problem :(

Jestem zwykły młody chłopak nie zostanę bohaterem, z wiekiem pozostaje sobą, mam nadzieje że mądrzeje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...