Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc chciałbym zaprosić ludzi ponieważ pełno osób pewnie nie wie że istnieje coś takiego jak ''Global 4Story''

Nie mówię tutaj o lipnym polskim serwerze tylko o najprawdziwszym serwerze 4Story, wersja językowa gry to angielski ponieważ serwer należy do firmy Zemi.

Dlaczego serwer jest lepszy i czym różni się od dobrze nam znanego polskiego serwera?

Na serwerze jest mnóstwo aktualizacji trzy królestwa (dodany Gor-Broa)

Na start dostaje się pełno itemów z item shopu na dobry start a to serwer globalny!, eventy są zaplanowane dosłownie co cztery godziny!!!

Mnóstwo ludzi co gwarantuje rozrywkę taką jak pvp, areny pvp i pełno nowości.

Chciałbym także was zaprosić do największej polskiej gildii na tym serwerze (PolishSquad) która gromadzi ponad 30 polaków - Valorian

Opublikowano

cały czas wszyscy się pytają o jakieś hacki na globala piszą o globalu więc chyba go znają ja już od dość dłuższego czasu wiem ze jest ale na nim jeszcze nie grałem

39052_zps71e43729.png

Opublikowano (edytowane)

Koreański i Global to ta sama stajnia, różnią się jednak zasięgiem działania, koreanski jest na tym smamym poziomie rozwoju, lecz jest przeznaczony dla graczy tylko z Korei, oczywiście można sie tam zarejestrować troche na lewo...

Global to wersja wypuszczona również przez ZEMI interactive, z tym że dostepna jest dla graczy z całego świata, obie wersje działaja równolegle i są "równie prawdziwe".

Też wolałem PL do pewnego czasu, dopóki stary dobry poczciwy PL nie był zrujnowany przez dzieciaków ganiających na czitach chcących podbudować sobie ego, których nie stać na osiągnięcie czegoś normalnie (czyli 99% z czytających to) przez te krzywe rewelacje doszlo do inflacji, ale to nie jedyny powód dla którego nie gram na PL. Owszem była tam masa dobrych ludzi, którzy coś wnieśli do tej gry, pokazali swoje, kiedyś się błyszczało umiejetnościami w pvp a nie świecącym eq, teraz to jest zawiść, skurwysyństwo i chęć wygrania za wszelką cene, era żałosnych czitków i IS, nie ma dobrej zabawy, która była dwa lata - rok temu. kilka patchy, jakby nie było oczekiwanych zrujnowało trochę tą grę, gra była fajna, póki były stare mapy, stare skille, stara szkoła grania, kiedy królował bon i skill a nie czerwona nazwa z plusem przy ekwipunku, czy ilośc przebulanych baksów z konta; tak drogie h4x0ry, to glownie przez was, ale mniejsza z tym. Był 67-76 poziom max, były itemy pvp +17 za 35g, były krytyki 15-30 fizyczne, były ilości w mieczach 1h i łukach powyżej 35, były szybkości ataku +23, stare itemki z czaso za pół darmo... ah było mineło :rolleyes:

Edytowane przez Trinity
Budowniczy
Opublikowano

Up'y

Dokładnie, inni ludzie wtedy grali, co prawda można jeszcze spotkać fajnych ludzi albo tych co kiedyś grali, ale jest już ich dużo mniej.

Co do g ja myślę że to przez Allegro.

mpcforum4everblue.jpg
Opublikowano

Hmm nie tylko kolego, G z allegro to inna beczka, GF zkręciło kowala, tak że teraz +16 wypalić to istny cud, z jednej strony to i dobrze, zeby nie było duzo tych dobrych itemow, z drugiej, jak ktos kupi 100 golda za 15 zloty na allegro, i to da za klatke pvp +17 załóżmy, to prosty jest rachunek, lepiej wydać 15 zł, mieć pewny item, niż paredziesiąt lub pareset złotch i sie siłować z kowalem, niewiedząc w ogóle czy coś z tego wyjdzie...

Co do wysokich cen, to sie zaczeło od tego, że ludzie na legolu na narwie puszczali po prostu boty d ozbierania itemów, sprzedawania i z dnia na dzien mase golda przybywało, ktoś uczciwy chciał sobie kupić dajmy na to klakte pvp +17 za 35g ( no wtedy tyle kosztowało naprawde....), ciezko zbieral ta kase, a zjawił się cziter-botter, który da za nią ile dusza zapragnie, więc nie trzeba zgadywać, komu sprzedawca opchnie tego itema...

Opublikowano (edytowane)

Up'y

Zgadzam się z wami.

Teraz wszystko się zmieniło przez te patchy.

Kiedyś zupełnie było inaczej.

Edytowane przez Faraon III
Opublikowano

Ehh stare dobre czasy.. kiedy expiłem z Torosem i HolyManem ;d ( jak max lvl to 61 ) wbiliśmy pierwszą topkę na serwie i zaczęło się pierwsze botowanie...

graphic.png

Opublikowano

Bardzo chętnie se bym zagrał, ale aktualnie czas mi na to nie pozwala.

Ale zobacze, najwyżej się potem odezwe, bo bym sobie pograł na globalnym :)

Dzieki za informacje :)

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Ja szukam kogoś z kim mogę pograć :> gram kapłanem .. ale mam 10 lvl bo samemu mi się grać nie chce..

Jak ktoś chce ze mną pograć niech napisze na pw.

graphic.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...