Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczalem nim niedawno grac. Jestem amatorem . Jaki build ?

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/olaf-the-jungling-viking-12328

Obecnie korzystam z tego ,czy dobrze robie ?

Jak używać skilli ?

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Jeśli jesteś początkującym graczem to nie polecam tego buildu, gdyż jest on przystosowany do jungle, a ty za pewne chodzisz na lane.

Ten jest odpowiedni na lane: http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/olaf-unstoppable-47758

Co do używania skili to używasz ich za pomocą klawiszy Q, W, E, R , lub myszki. Nad ikonką każdego ze skili jest napisany jego bind wystarczy się przyjrzeć. Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania to pisz.

Opublikowano

Pierwszą opcją na podstawie tego buildu - Merkurki, Trinity force, Warmog i Atma, dalej może być Force of nature/Thornmail, a może Guardian angel. Zamiast survi można zrobić The blackcleavera/Bloodthristera.

Inną - Merkurki, na początek The blackcleaver, Frozen mallet, Atma, survi lub Thebloodthrister jak wyżej.

Przed szarżą z E na pewno używaj W. Nie kojarzę już jak ma się buff z W na rzut toporem z E, więc tutaj się nie wypowiem. Ulti nie używaj wbiegając do teamfighta, dopiero jeśli zobaczysz ze Cię focusują, olaf to wytrzymała postać, a potrafi namieszać. Nie jestem też do końca pewny co do maxowania skilli, E zadaje świetny dmg w ealry, potem już się tak nie przyda, sugeruję maxowanie E>Q>W. To tyle z mojej strony.

Opublikowano

Zajebać się można .. Jestem początkującym ,a ty mi tu teorie swoje wypisujesz ,ja nie jungluje. Proszę kogoś o krótkie rozpiosanie. Jak uzywac w skili na przeciwniku ? Q ,W itp ..

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Skoro nie junglujesz to dałem ci build na lane, a z resztą użutkownik BARI wszystko ładnie opisał co do itemków i używania skili w walce, co z resztą jest mega sytuacyjne bo olaf nie ma chyba utartego combo.

Opublikowano

Ok spoko ,ale mi zależy żeby dokładnie opisać ,stoi przede mną np. Mieciu i co zrobić ? Uderzyć go wziąć R ,potem W , E?

Opublikowano

nie ? R nie atakuje, zaczynaj od włączenia w które dodaje dmg i lifesteala, rzucaj topór, bodajże Q uderzasz E, bijesz go i czekasz aż się czary zregenerują . R używasz kiedy uciekasz, nie mozną cię wtedy spowolnić itd

Opublikowano

Pierwszą opcją na podstawie tego buildu - Merkurki, Trinity force, Warmog i Atma, dalej może być Force of nature/Thornmail, a może Guardian angel. Zamiast survi można zrobić The blackcleavera/Bloodthristera.

Inną - Merkurki, na początek The blackcleaver, Frozen mallet, Atma, survi lub Thebloodthrister jak wyżej.

Przed szarżą z E na pewno używaj W. Nie kojarzę już jak ma się buff z W na rzut toporem z E, więc tutaj się nie wypowiem. Ulti nie używaj wbiegając do teamfighta, dopiero jeśli zobaczysz ze Cię focusują, olaf to wytrzymała postać, a potrafi namieszać. Nie jestem też do końca pewny co do maxowania skilli, E zadaje świetny dmg w ealry, potem już się tak nie przyda, sugeruję maxowanie E>Q>W. To tyle z mojej strony.

Nie wiem czy ty kiedyś grałeś olafem ale cóż...

Co do builidu:

Pod lane:

1. buty +3 poty

2. składasz merce

3. Latarnia

4. Frozen malet

5. banshee

6. Ja często składam BT albo jak w przeciwnej drużynie jest dobry ad pacz. trynda to thormail

7. Co chcesz np. Warmong i atme

Co do maxowania skilli to R>Q>E>W

Masterki takie jak masz w tym twoim tylko zamiast smite to exhaust.

A spelle to ghost + exhaust

PS: Ale i tak olafem ide tylko na jungle bo tam jest jego miejsce.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Nie wiem czy ty kiedyś grałeś olafem ale cóż...

Co do builidu:

Pod lane:

1. buty +3 poty

2. składasz merce

3. Latarnia

4. Frozen malet

5. banshee

6. Ja często składam BT albo jak w przeciwnej drużynie jest dobry ad pacz. trynda to thormail

7. Co chcesz np. Warmong i atme

Co do maxowania skilli to R>Q>E>W

Masterki takie jak masz w tym twoim tylko zamiast smite to exhaust.

A spelle to ghost + exhaust

PS: Ale i tak olafem ide tylko na jungle bo tam jest jego miejsce.

Masz racje. Gram 4 dni więc nigdy nie miałem okazji zagrać olafem. Gram cały czas Jaxem a tak nawiasem Olaf to nie jest postać głównie do junglowania. Ale po cholere spamujesz skoro zadałem pytanie

Jaka kolejność używania skilli , a nie ich maksowania. Korzystam z tego 1 buildu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Verbe i skąd te durne stwierdzenie? Aaa skądś Cię kojarzę, już próbowałeś zabłysnąć jedną wypowiedzią ale Ci nie poszło po Twej myśli. Tak grałem, a więc Ci nie wyszło, znowu.

Nie pisz o latarni jeśli build ma być na linię, mallet, banshee a potem jeszcze warmog? Jak rzadko brak mi słów, co Ci z tego hp(którego jest za dużo) jak def ani mdef nie masz? Za te pieniądze można by faktycznie złożyć coś do survi, lub z prawdziwego zdarzenia dps item. Co do jungli się zgadzam, ale olaf w early i na linii potrafi zdominować, z solo trochę gorzej, jako ze nie posiada doskoku.

Opublikowano

Verbe i skąd te durne stwierdzenie? Aaa skądś Cię kojarzę, już próbowałeś zabłysnąć jedną wypowiedzią ale Ci nie poszło po Twej myśli. Tak grałem, a więc Ci nie wyszło, znowu.

Nie pisz o latarni jeśli build ma być na linię, mallet, banshee a potem jeszcze warmog? Jak rzadko brak mi słów, co Ci z tego hp(którego jest za dużo) jak def ani mdef nie masz? Za te pieniądze można by faktycznie złożyć coś do survi, lub z prawdziwego zdarzenia dps item. Co do jungli się zgadzam, ale olaf w early i na linii potrafi zdominować, z solo trochę gorzej, jako ze nie posiada doskoku.

No no widzę że naprawdę dużo grałeś olafem. Jak Byś nie wiedział to olaf ma w "W" przelicznik od hp... Teraz tobie się coś nie udało zabłysnąć. A co do renzrul'a staraj się trafić z Q, następnie dobiec i podnieść topór którym przed chwilą rzuciłeś. Jeżeli dobiegłeś do przeciwnika odpal W następnie spamuj Q i E.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Tak tylko jaki, to teraz stwierdzasz ze grałem nim mało? Jesteś śmieszny, nie zmieniaj tak szybko zdań. Co Ci z tego trochę większego dmgu od hp przez 6sec? A Twoim survi jest hp i 45defa z atmy bez ulti. Ja temat skończyłem, znam bardziej efektywne buildy i tego będę się trzymał. A i ja nigdzie nie próbuję zabłysnąć, starymi tekstami i prowokacją co zauważyłem u Ciebie.

@Down "Boże" jakie obalenie? Niestety ale tylko Ty tak uważasz, a ja nie przyznałem Ci racji, spaliłeś się na starcie tą wypowiedzią.

Jak Wam powiedzą ze postacie typu annie też są dobre w jungli a na linii to zero to będzie się tego trzymać? Jesteście śmieszni, i albo gracie tak agresywnie ze padacie na linii, albo po prostu nie macie własnego zdania na ten temat i jedynie kopiujecie wypowiedzi innych.

Ja nie mówię tu o rangedach, ale o normalach 30lvl, ranged dps ze stunem/lowem jako lanepartner i w takim wypadku xin/olaf i inne postacie o których na linii nie myślicie dominują. Ja kończę te bezsensowne wypowiedzi.

Opublikowano

Boże, widzę że po tym jak obaliłem tezę o twoim op demejczu z q na xinie to już nie piszesz głupot to pora na starcie 2.

Build kolegi jest dobry, ale zapomniał dodać o tym, żeby składać malleta+warmog+atma to albo dłuższa gra, albo idzie po waszej myśli i macie trochę feedu.Latarka i merce core bo idziesz do junglii na linii jesteś zero i najwyżej na low lvl normalach tak pograsz

Tak więc warmog+randuins , warmog+ mallet, warmog+banshee jak najbardziej ok

Opublikowano

Błagam was ,zrobiliście tu zbędny spam ! JAKA KOLEJNOŚĆ SKILLI !

Opublikowano

Tak tylko jaki, to teraz stwierdzasz ze grałem nim mało? Jesteś śmieszny, nie zmieniaj tak szybko zdań. Co Ci z tego trochę większego dmgu od hp przez 6sec? A Twoim survi jest hp i 45defa z atmy bez ulti. Ja temat skończyłem, znam bardziej efektywne buildy i tego będę się trzymał. A i ja nigdzie nie próbuję zabłysnąć, starymi tekstami i prowokacją co zauważyłem u Ciebie.

Jak byś nie wiedział to rezisty daje nam banshee i runy na armor i mag.rez. per lvl. Z tymi itemkami mamy po 60% rezistów i ponad 4k hp + true dmg. Człowieku jak nie wiesz i nie sprawdzisz builidu to nie pisz tak bez sensownych postów.

PS: A jak byś nie wiedział to redukcje obrażeń dodaje nam ulti...

PS2: Ciekawe gdzie u mnie zauważyłeś "stare teksty i prowokacje" ale to nie jest temat od twoich chorych widzimisię do mnie.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me