Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] jak połączyc 2(kilka) pliki(ów) w 1.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjasnie to na przykladzie PC i pc2.

Aby połączyc 2 pliki pc w 1 musimy:

1.Wypakujemy pliki PC i pc2

2.Pliki z pc2 przenosimy do ymir work wypakowanego folderu PC

3.zmieniamy wpisy xml pc2 np.

To jest ukryta treść, proszę

na

robimy to z wszystkimi i kopiujemy do xml pliku PC.

4.Pakujemy

5.Przenosimy plik epk i eix do folderu pack.

4.W w folderze pack w pliku Index zmieniamy wpisy z

na

Po co to? Są tacy którzy lubią porządek i wszystko w jednym . Mozna sie tezzabezpieczyc przed noobami którzy bezmyslnie przekopiują plik PC z innego clienta pod swój serwer - znikną im modele niektórych postaci :P .

@edit

sorry nie nadałem prefixu :unsure:

Opublikowano

ehh a 1 pytanie do czego to zmierza ?

czy to coś poprawia ^-^ ?

Wiem moge sobie pozłonczać wszystkie pliki w pack i wrzucić 1 plik w packu np. z nazwą KLIENT ; D

+ zostaje

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

zajmuje tyle samo co zajmowalo,

up

gdy sie spakuje wszystko w 1, gdy robimy swojego dedyka a nie chcemy aby inne serwery mialy to co my mamy to mozemy to lepiej zabezpieczyc.

Opublikowano

Mozna to tez tak nazwac, ale sporo ludzi grających na privach to po prostu noobki, nie znają sie na edycji clienta i to im utrudnimy życie gdy z naszego clienta nie wbijąna inny serwer tylko na nasz :P ,nie wgrają dmg hacka podmieniajac pc .

Opublikowano

Wystarczy, że zmienisz lzo key to też im nie będzie działać dmg. Poza tym najnowsze serwery są zabezpieczone przed tego typu hackami od strony serwera.

Opublikowano

Pawemol13, lz key jest teraz dosyć publiczny więc jest to dosyć łatwe do obejścia, jednym z lepszy sposobów jest zmiana offsetu w metin2client.bin, niestety ten sposób nie jest jeszcze opublikowany

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Sensual, ale w kliencie ze zmienionym lzo nie odczyta pliku pc ktory ma inny lzo. Wiem, ze to kijowe zabezpieczenie, ale czasem trzeba bardziej pobawic sie z plikami, zeby znalezc te fajne zabezpieczenie. lzo to chwila zabawy w hex. Sa jednak metody, ktore pozwalaja lzo ukryc. Poza tym, po co ktos by mial rozpakowywac czyjegos klienta, jak all jest na mpc i epvp.

Opublikowano

Sensual, ale w kliencie ze zmienionym lzo nie odczyta pliku pc ktory ma inny lzo. Wiem, ze to kijowe zabezpieczenie, ale czasem trzeba bardziej pobawic sie z plikami, zeby znalezc te fajne zabezpieczenie. lzo to chwila zabawy w hex. Sa jednak metody, ktore pozwalaja lzo ukryc. Poza tym, po co ktos by mial rozpakowywac czyjegos klienta, jak all jest na mpc i epvp.

Nie wszystko, na przykład kilka rzeczy u nas. Lz0 to dobar rzecz, tylko trzeba ją dobrze schować. No i są jeszcze inne bajery. A co do pakowania 2packów w jeden. Jeśli masz patcher to jest to bez sensu. Więcej pobierania tylko.

sygna.png
Opublikowano

a czy dałoby radę połączyć ze sobą np. root'a i locale_pl ?

w INDEX się nie znajduję wpis do root'a (albo jest ale jestem ślepa kura ... :D)

owszem do locale_pl tak, ale nie do root ?

lokalizację root'a można pewnie za pomocą Hex editora w Launcherze zmienić

(tak tylko zgaduje)

napiszcie mi odpowiedż :D bo irytuje mnie to ...

gogame.png