Gorgonek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 1: /* '01 Main.cpp' */2: 3: /* Plik nagłówka strumienia wejścia-wyjścia */ 4: #include <iostream> 5: 6: /* Start */ 7: main (void) 8: { 9: std::cout << "Witajcie, dobrzy ludzie" << std::endl ; 10: return 0; 11: } Witam, jestem na 2 rozdiale w książce "Programowanie gier Kompedium". Jestem totalnie zielony. 3: /* Plik nagłówka strumienia wejścia-wyjścia */ Co mam tam wpisać? 2 pytanie: Jakiej on używa wersji Visual c++ w tej książce? bo ja mam Visual c++ 2005 i jest całkiem inne niż te w książce ;> i kompletnie się nie łapie o co biega. Proszę, nakarm mnie plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xau Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 1. Z tego co widzę jest to przykładowy kod programu. /* Plik nagłówka strumienia wejścia-wyjścia */ Jest to komentarz dotyczący 4 linijki, nie ma co tu wyjaśniać. 2. Jak go nie ogarniasz to zmień kompilator na Dev - c++, jest o wiele łatwiejszy, wciskasz ctrl + n i piszesz. KsiadzProboszcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgonek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 zanim przeczytałem twoją odpowiedź to już sie dowiedziałem o co chodzi ;p Ale dzięki za fatyge ps. Zobacze ten program ;p Proszę, nakarm mnie plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osama Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Wywal tą książkę bo program, który nam podałeś jest niepoprawny. Nie warto się uczyć z książek, które mają niepoprawne przykłady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgonek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 dokładnie? miałem kupić symfonie c++ ale nie kupiłem. A może jakieś poradniki internetowe? Proszę, nakarm mnie plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osama Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 dokładnie? miałem kupić symfonie c++ ale nie kupiłem. A może jakieś poradniki internetowe? Dobrze, że nie kupiłeś symfonii bo to jest beznadziejna książka. Jak chcesz poradniki internetowe to sobie poszukaj? Co to za problem wpisać w google "kurs c++", "C++ tutorial" itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgonek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 znaleść to ja umiem ale chodziło mi o to jakie polecasz ;p i jakie mogą być najlepsze. ja znalazłem takie coś: http://www.ithelpdesk.pl/ Proszę, nakarm mnie plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osama Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 znaleść to ja umiem ale chodziło mi o to jakie polecasz ;p i jakie mogą być najlepsze. ja znalazłem takie coś: http://www.ithelpdesk.pl/ Tylko jedno znalazłeś? I to w dodatku płatny... cplusplus.com cpp0x.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgonek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 dzięki wielkie ;p Do zamknięcia. Proszę, nakarm mnie plusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ggr35510n Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Google nauczy cię wszystkiego. Symfonia to bardzo dobra książka. Kod jest nie tyle niepoprawny, co nieaktualny. W wielu (starszych) kodach main nie ma zadeklarowanego zwracanego typu. Ta sygnatura jest pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wessnosa Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 To co ty robisz, wygląda mniej więcej tak: - Nie umiem się bić, ale zaatakuję tego dresiarza, może się czegoś nauczę. Powinieneś się najpierw nauczyć, zanim weźmiesz się za projekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Osama?! Dobrze, że nie kupiłeś symfonii bo to jest beznadziejna książka. Czemu wypisujesz takie bzdury? Symfonia C++ to bardzo dobra książka tak jak już wspomniał 4ggr35510n. Osobiście posiadam wydanie trzecie rozszerzone i mogę z czystym sumieniem polecić tą książkę każdemu kto chce się nauczyć, a także temu kto sądzi, że już umie już programować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi