Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzewanie laptopa

C.J

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Bry..

Krótkie pytanie, laptop może się wyłaczyć pod wpływem przegrzania ? Bo się mi już drugi raz w miesiącu wyłączył.Muszę przyznać, że trochę ciepły jest ^^

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jeżeli nie wyskoczył blue screen to dobrze, to znaczy że się przegrzał, wszystkie maszyny mają taki bezpiecznik. Laptopy się zazwyczaj grzeją z tego powodu iż pomiędzy wiatrakiem a radiatorem(suszarką) jest dużo syfu, weź ręke i zobacz czy ci dmucha, jak nie to musisz go rozebrać i tego kłaka wyciągnąć, przy okazji jeżeli masz paste to mozesz wypastować. Jak nie wiesz jak go rozebrać to podaj nazwe i model tego lapka, może jakiś pdf się wala po necie. Ja dzisiaj wyczyściłem swojego to cud miód, z 96 stopni udało mi się zniżyć do 60, po wypastowaniu i po wyciągnięciu kłaka. NIGDY NIE DMUCHAJ DO ŚRODKA, BO BARDZIEJ ZAPCHASZ.

Opublikowano

Asus

Model : F5RL

Prosz ;)

Jesli go masz na gwarancji to nie radze ci go otwierac jesli nie masz bladego pojecia. Dlaczego ? ASUS kocha wykorzystywac nieudolnosc uzytkownikow laptopow przy czyszczeniu obwiniajac ich o mechaniczne uszkodzenie. Sam posiadam ASUS-a i co prawda nie miałem tego numeru. Niemniej jednak sporo sie naczytałem skarg na serwis ASUS-a , ze probowal szukac fikcyjnych uszkodzen by nie brac lapka do naprawy.

jqeuR.png

Weteran
Opublikowano

Hmm czysty w środku..jednak procesor był bardzo ciepły, wręcz gorący, muszę sprawdzić czy wentylator dobrze działa..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

właśnie , tak jak powiedział Sammy , kup podkładkę pod laptopa chłodzącą.

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

Dobra, to ktoś wie po ile chodzą podkładki chłodzące ? ;)

Wejdź na allegro i sprawdź. Głupka udajesz czy co?

RAsfepN.png
Opublikowano

podkladka jakoś 100zł(chujowa) ja sobie kupilem za 3 setki i tak jest chujowa, więc nie polecam. Rozkreciłeś go na elementy pierwsze? Odkręciłeś od procesora radiator i sprawdziłeś jak z pasta? Odkręciłeś wiatraczek i przeczyściłeś? to samo z radiatorem?

więc

NIE KUPUJ PODKLADKI, NIE WAZNA JAKA I ZA ILE, I TAK BĘDZIE DO DUPY!( no może jak wtrafisz przypadkiem jakiegoś helikoptera który będzie ci podnosił laptopa do góry).

Opublikowano

Bry..

Krótkie pytanie, laptop może się wyłaczyć pod wpływem przegrzania ? Bo się mi już drugi raz w miesiącu wyłączył.Muszę przyznać, że trochę ciepły jest ^^

Też tak miałem :D Tyle, że mój resety po 2/3h

U mnie powodem było brak pasty na procesorze (odprowadzająca ciepło) + dokupiłem podkładkę chłodzącą ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Mi sie codziennie 2x wylacza, powod? Brak przewiewu miedy wiatraczkami a nogami/blatem stolu, u Ciebie to samo zapewne, proponuje znalezc "pozycje" wj jakiej siedzisz jezeli niezbyt dbasz o kregoslup ; )

167161466687770313241.png

Weteran
Opublikowano

Siedze na krześle ,a laptop jest na prostym biurku..Ta pasta na procku to co to niby jest ?? Gdzie to kupić ? Patrzyłem na speedfun i pokazywało 83 stopnie procka..

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...