WickedMaks Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Cześć w tym poradniku opiszę życie farmera. A więc przejdźmy do dzieła. Aby zacząć swoją karierę Farmera należy zrobić motykę. Jak i również Pole do uprawy i klika nasion. A następnie zalać wodą. Ziarenka wylatują tylko i wyłącznie z traw.. Teraz znajdziemy sobie miejsce do uprawy. Gdy już znaleźliśmy klikamy motyką PPM na ziemię. Otrzymamy spulchnioną ziemię czy jak kto woli glebę. Wygląda ona tak : Dojrzała pszenica. Gdy już mamy spulchnioną ziemię , posadzone nasionka czas na zalewanie wodą. Napełniamy wiaderko wodą i kopiemy rowy do zalania obok gleby. Gleba zostaje nasączona wodą tylko jeśli jest do 4 kratek od wody. Czasami się zdarza, że 5 kratka nasiąka, ale trzeba długo czekać Czekamy aż nasza pszenica będzie dojrzała , czyli będzie wyglądała tak : Gdy już urośnie zbieramy ją klikając prawym przyciskiem myszy na nią. No ok mam pszenice , ale po co mi ona ? A no to już wyjaśniam: Pszenica jest potrzebna do zrobienia np. chleba, ciasta i ciastka. Przedstawię wam tutaj Crafting chleba ,który odnawia 2,5 HP. Trzcina cukrowa jest potrzebna do wytworzenia cukru i papirusu , z którego robi się książki a z książek możemy zrobić ciekawie wyglądającą bibliotekę. Może ona być znajdowana losowo , lecz tylko przy wodzie ,i rośnie do 3 kratek wysokości. O to wygląd trzciny cukrowej : Jak widzicie na zdjęciu , trzcina , aby rosnąć potrzebuje dostępu do wody. Ok mam już trzcinę co mogę z niej zrobić ? Z trzciny można wytworzyć cukier i papier (kartki). Po lewej papier , po prawej cukier. Natomiast z cukru możemy zrobić ciasto a z pszenicy ciastko. Odnośnik do komentarza
NudlexD Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Eee no wiesz nic nie mowie ale to każdy chyba zna jak gra w mincrafta nie regulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza
ThePlayForPlay Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Yyy... No opis wody był ciekawszy plus mod, a tutaj to nic nowego, mogłeś opisać przynajmniej półautomatyczną farmę zboża, ale MINUS za chęci Aktualnie Gram w Minecraft'a... Moje Hobby to grafika, napisy, gry, itd.. W przyszłości mam w planach nakręcić ciekawy let's play z Minecraft. A jeszcze później może co innego? Na razie MPC forum ;] Na mpc forum będę starał się robić poradniki i inne rzeczy... Zbieram plusiki, jeżeli pomogłem lub coś ci się podoba, a minusiki jeżeli nie pomogłem... Odnośnik do komentarza
AngelGrunwik Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @Up On Zbiera minusy... btw. - za chęci, ale każdy chyba wie co jak się robi. Odnośnik do komentarza
WickedMaks Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Hmm , zgadzam się ale poradnik może sie przydać nowym graczom Minecrafta Odnośnik do komentarza
Combative Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dodam informacje: Gleba zostaje nasączona wodą tylko jeśli jest do 4 kratek od wody. Czasami się zdarza, że 5 kratka nasiąka, ale trzeba długo czekać. Kiedyś nasiona wypadały, gdy użyźnialiśmy ziemię, albowiem jeszcze nie było trawy. Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc. Odnośnik do komentarza
NudlexD Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Prosił bym cie abys w tym temacie napisał także o kaktusach ,trzcinach to wtedy temat był by ciekawszy do czytania nie regulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza
WickedMaks Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ok , za jakąś godzinę dodam to. @TheProcekAMD dodalem Odnośnik do komentarza
NudlexD Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Napisz jescze o grzybach jak hodować i jak przypomniało mi się nie regulaminowa sygnatura Odnośnik do komentarza
mateusz1424 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 tut jest bezurzytaczny. 99.5% ludzi o tym wie.... Mapa escape by me Odnośnik do komentarza
.bot Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Podstawy... nie potrzebny tut. Odnośnik do komentarza
WickedMaks Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 tut jest bezurzytaczny. 99.5% ludzi o tym wie.... To ty jestes bezużyteczny dla tego forum , popracuj nad ortografią. @bot. Krytykujesz wszystko a sam nic mądrego , ani jednego posta nie napisałeś. @@EDIT1. Dodana trzcina , pracuję nad grzybami. Odnośnik do komentarza
mateusz1424 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @UP Pisz sobie na fonie bez polskich znakow itd. Do tego wprowadzasz ludzi w blad. Trzcina jest spotykana TYLKO na kratce 1 od wody NIE DALEJ. I trzcina moze urosnac na 4 kratki. P.S co ma wspulnego trzcina z ciastkami?? lepiej dodaj to do tego o zbozu... Mapa escape by me Odnośnik do komentarza
Perzot1818(PL) Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 1) Trzcina potrafi urosnąć 4 kratki w górę 2) "Najczęściej przy wodzie" widziałeś kiedyś trzcinę nie przy wodzie ? Popraw błędy a ja jestem Neutralny Odnośnik do komentarza
MrPatryk927 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 No poradnik jest nawet przydatny dla tych którzy bawią się w farmę to jak najbardziej choć dla innych też dobre Jeżeli ci Nie pomogłem nie dawaj nic !. Pomogłem? podaruj mi . http://www.mpcforum.pl/topic/419124-dl-plaska-mapa-minecraft/ Płaska Mapa! download i skan ! Odnośnik do komentarza
WickedMaks Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Z tą wodą to dodałem lecz wy wprowadzacie tylko ludzi w błąd bo trzcina rośnie do 3 kratek. Odnośnik do komentarza
MCFan :D Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 @.bot i @mateusz1424 Oni pewnie skorzystali bo jak patrząc na ich posty widać już że nic nie umieją. Wymogi sygnatury Sygnatura może zawierać dowolną ilość obrazków dowolny rozmiar obrazków dowolną ilość adresów URL dowolną ilość linii Kliknij w sygnaturke i dodaj diament. To nic nie kosztuje. Zbieram Me Gusta (Lubię To) Odnośnik do komentarza
Misiaczek0321 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Fajny tut przyda się dla nowych graczy minecraft ale musisz jeszcze napisać o kaktusach Odnośnik do komentarza
McKropek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 TuT nieźle opisany według mnie, ale nikomu się nie przyda. No chyba że ktoś jest aż tak niedoświadczonym graczem w Minecrafta. Odnośnik do komentarza
luki1301 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Z tą wodą to dodałem lecz wy wprowadzacie tylko ludzi w błąd bo trzcina rośnie do 3 kratek. Niestety muszę cie zmartwić. Trzcina może urosnąć do 4 kratek. Sam kilka takich spotkałem. @Topic Tut fajny rozwijaj to będzie dobrze. Odnośnik do komentarza
Terrain Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A dynie? ;> Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA. Odnośnik do komentarza
WickedMaks Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Racja , jutro sie zabiore za grzybki , kaktusy , dynie gdyz dzis pracuje nad plikami. Odnośnik do komentarza
David934 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Dodaj też Melony Odnośnik do komentarza
Biter. Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Poradnik nieaktualny, kosz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.