Sodema Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam Chciałbym zrobić autopicka w auto it. I potrzebuję nieskończonej pętli aż do kliknięcia pewnego hotkeya. kawałek kodu : HotKeySet("P") Do ControlSend("z") Until $i = 0 Jakiś include dodać ? Jak zrobić by po kliknięciu P włączał się a po ponownym wciśnięciu P wyłączał się ? Przyjmuje zlecenia dot. web masterki. while(!$success){ ....try(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Global $Paused HotKeySet("{p", "lol") While 1 ControlSend("z") - tu dodaj jeszcze w jakim oknie, myślę, ze w metinie, dlatego ta komenda ci się nie przyda WEnd Func lol() $Paused = NOT $Paused While $Paused sleep(100) ToolTip('Script is "Paused"',0,0) WEnd ToolTip("") EndFunc Na p zatrzymujesz i wznawiasz naciskanie.. qps666 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek989 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Hmm musisz utworzyć pętlę a jako warunek ustawić np. gdy zmienna $petla == 0 ma działać wcześniej otwórz zmienna $petla która ma wartość rożną niż 0 . Za każdym wykonywaniem pętli dodaj instrukcje If która sprawdza czy przycisk "p"został wciśnięty. jeżeli został wciśnięty to komenda hot key set powinna ci zwrócić 1 dajesz instrukcje if ktora sprawdza czy ta zmienna która zawiera zwrócona wartość jest równa 1 jak jest to ma sprawdzić czy pętla działa wiec jak działa to $petla ma mieć wartość 0 jak ma to ma ostawić 1 albo inna liczbę , a jak będzie inna wartość to ma dać 0 i powinno działać. Trochę zkiełbasilem to mam nadzieje ze zrozumiesz Przycisk "z" wysyłasz za pomocą ControlSend() dokumentacje masz w Script Editorze. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez misiek989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Po co tak to komplikować, skoro można zrobić prosto, tak jak napisałem ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ggr35510n Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ja pierdole, kurwa, MrDeska, nauczyłbyś się kurwa robić poprawnego toggle'a, zamiast kurwa wszystkim przedstawiać popierdolone, błędne kurwa rozwiązania. Ta sygnatura jest pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek989 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Moją odpowiedz zacząłem pisać jak było jeszcze 0 odpowiedzi po zatwierdzeniu okazało się że napisałeś pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 najłatwiejsze hotkeyset("p","st") while 1 sleep(100) wend z func st() send("z");; nie uzylem controlsenda bo nie wiem do jakiej aplikacji, i 1 FLAGA TO NIE JEST KURWA DATA endfunc @edit źle przeczytałem twojego posta hotkeyset("p","st") sleep(2000) while 1 if $aha = 1 then send("z") else sleep(100) endif wend func st() if $aha = 1 then $aha = 0 else $aha = 1 endif endfunc nie wiem czy będzie działać, pisałem od ręki, bo nie mam przy sobie kompilatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @4ggr35510n Sorry kurwa, ale jak ja pierdole, zdarza się każdemu jebana literówka, a ty o takie chujstwo się czepiasz, że ja jebie..więc kurwa sorry jeszcze raz .. Zamiast używać normalnych pętli ja użył bym timera.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @up ale nie widzisz że on dopiero zaczyna przygode z autoit? patrząc jak użył flagi, a ty chcesz mu jeszcze wpierdalać w głowe multum nowych wyrazów i funkcji ta? I na chuj człowieku, z czasem sobie dojdzie do tego, lecz nie na start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ggr35510n Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @MrDeska Żadna literówka. Podałeś całkowicie błędny sposób rozwiązania tego. @Jackraymund Drugi fragment kodu jest poprawny do toggle'a, z tymże wystarczy: func st() $aha = Not $aha endfunc zamiast rozwiązłego func st() if $aha = 1 then $aha = 0 else $aha = 1 endif endfunc Ta sygnatura jest pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Podałem błędne rozwiązanie bo nie zrozumiałem go dokładnie...tak to jest, gdy sie dziwnie tłumaczy swoje problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi