misiek989 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, piszę program który pozwala mi kontrolować postacie na TibiaMC z okna programu. Infejest jest napisany w języku JAVA, a komendy typu "KLIKNIJ STRZAŁKĘ W LEWO" są wgrywane do pliku wymiany z którego cześć sterująca czyli drugi program napisany w AUTOIT odczytuje te komendy i wykonuje polecenia. Dla przykładu użyję tej "strzałki w lewo" bo i tak w każdym przypadku jest ten sam błąd. No więc tak, uruchamiam mojego Java MC controllera,a on wyświetla okno programu i uruchamia skrypt AUTOIT, klikam na strzałkę w lewo nic się nie dzieje, uruchamiam notatnik,otwieram plik wymiany i ręcznie wysyłam komendy, klikam "Zapisz" i nic. Minimalizuje okno programu JAVA, otwieram plik wymiany wpisuję komendę, klikam "Zapisz" postać zaczyna się ruszać, w każdym przypadku 'ControlSend' "Zwraca" wartość 1 czyli nie ma problemu z wykonaniem komendy tylko wysłaniem jej do okna, okno JAVY tak jakby zakłóca AUTOIT'owi . Czy wiecie co zrobić żeby tak się nie działo , czy muszę zrobić infejest w innym języku ? (Jakby kody programów były potrzebne to proszę pisać) @EDIT Sorry za ortografa w opisie tematu. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez misiek989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Kompletnie nic z tego nie rozumiem, napisane tak zawile, że omfg.. misiek989 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek989 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Kompletnie nic z tego nie rozumiem, napisane tak zawile, że omfg.. Ok, powiem ci to w skróconej wersji: Czego ControlSend() nie działa gdy okno JAVY nie jest zminimalizowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Czasami tak jest, gdy jest zabezpieczenie,moze java takie ma (nie wiem) , być może, że źle wpisujesz dane do komendy controlsend misiek989 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek989 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Czasami tak jest, gdy jest zabezpieczenie,moze java takie ma (nie wiem) , być może, że źle wpisujesz dane do komendy controlsend Możliwe z tymi zabezpieczeniami, a jeżeli chodzi o komendę ControlSend() to jest na 100% dobra bo jak wyśle ręcznie "rozkaz" do pliku wymiany to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 TCP, jebać notatniki, java na 100% ma obsługe ich, a jak robisz podglądy okien to z tcp sobie poradzisz misiek989 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek989 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) TCP, jebać notatniki, java na 100% ma obsługe ich, a jak robisz podglądy okien to z tcp sobie poradzisz Co to jest to "TCP" ? Chodzi o inny sposób komunikacji między programami, rozumiem że to komunikacja taka niby "Internetowa". Jeżeli chodzi o okno programu to ono raczej nie zakłóca bo uruchomiłem nowy program z pierwszym lepszym infejestem i nie zakłócało. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez misiek989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenex Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ja nie mogłem używać controlsendu na starym systemie Gdy zainstalowałem win7 wszystko trybi pięknie Może w tym tkwi wina :P misiek989 1 Oddajcie minusy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi