Skocz do zawartości

ControlSend/Click , co zakłuca działanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę program który pozwala mi kontrolować postacie na TibiaMC z okna programu. Infejest jest napisany w języku JAVA, a komendy typu "KLIKNIJ STRZAŁKĘ W LEWO" są wgrywane do pliku wymiany z którego cześć sterująca czyli drugi program napisany w AUTOIT odczytuje te komendy i wykonuje polecenia. Dla przykładu użyję tej "strzałki w lewo" bo i tak w każdym przypadku jest ten sam błąd. No więc tak, uruchamiam mojego Java MC controllera,a on wyświetla okno programu i uruchamia skrypt AUTOIT, klikam na strzałkę w lewo nic się nie dzieje, uruchamiam notatnik,otwieram plik wymiany i ręcznie wysyłam komendy, klikam "Zapisz" i nic. Minimalizuje okno programu JAVA, otwieram plik wymiany wpisuję komendę, klikam "Zapisz" postać zaczyna się ruszać, w każdym przypadku 'ControlSend' "Zwraca" wartość 1 czyli nie ma problemu z wykonaniem komendy tylko wysłaniem jej do okna, okno JAVY tak jakby zakłóca AUTOIT'owi . Czy wiecie co zrobić żeby tak się nie działo , czy muszę zrobić infejest w innym języku ? (Jakby kody programów były potrzebne to proszę pisać)

@EDIT

Sorry za ortografa w opisie tematu.

Edytowane przez misiek989

Czasami tak jest, gdy jest zabezpieczenie,moze java takie ma (nie wiem) , być może, że źle wpisujesz dane do komendy controlsend

Możliwe z tymi zabezpieczeniami, a jeżeli chodzi o komendę ControlSend() to jest na 100% dobra bo jak wyśle ręcznie "rozkaz" do pliku wymiany to działa.

TCP, jebać notatniki, java na 100% ma obsługe ich, a jak robisz podglądy okien to z tcp sobie poradzisz

Co to jest to "TCP" ?

Chodzi o inny sposób komunikacji między programami, rozumiem że to komunikacja taka niby "Internetowa".

Jeżeli chodzi o okno programu to ono raczej nie zakłóca bo uruchomiłem nowy program z pierwszym lepszym infejestem i nie zakłócało.

Edytowane przez misiek989

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający forum ControlSend/Click , co zakłuca działanie ?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...