ramblox Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Czy da się ustawić skrypt tak aby np o 8:09 wykonał daną czynność? Jeżeli tak to jak to wykonać? PS: Dopiero zaczynam zabawę z Autoi:) Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ramblox Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 użyj @min @hour i daj zapytanie np. while 1 if @hour = 8 then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) wend ramblox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramblox Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedz leci + Może uda mi się to jakoś wykorzystać a np jak dodać zmienną żeby co 2 godz gdy będzie 9 min po powtarzał polecenie da się to jakoś zrobić? Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ramblox Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 jack ci podał jak to zrobić, zmieniasz tylko pare cyferek i masz to co chcesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodema Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Hmm chyba można zastosować funkcję step (to funkcja tak ? ) co ile ma rosnąć dana wartość. O ile da się ^.^ Przyjmuje zlecenia dot. web masterki. while(!$success){ ....try(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 step to nie funkcja..używa się tego w komendzie For To Step i nie tylko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramblox Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Można zamknąć. Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) wend skrypt wykonuje się tylko w godzinach parzystych ramblox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramblox Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dziekuje:) Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenex Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) wend skrypt wykonuje się tylko w godzinach parzystych Pętla For kończy się na WEND? to wykona się 12 razy w przeciągu 6 sekund, następnie będzie konic skryptu (jeśli zmieni się WEND w NEXT) // Edit Chyba że przed for da się While 1 a For zakończy się na Next Oddajcie minusy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ja bez kompilatora piszę, bo nie mam miejsca na pulpicie while 1 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) next wend może być? ramblox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenex Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ja bez kompilatora piszę, bo nie mam miejsca na pulpicie while 1 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) next wend może być? Tak, jest dobrze Tylko napisałem posta gdy nie zauważyłem wenda i myślałem że cały program polega na 6 powtórzeniach ramblox 1 Oddajcie minusy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramblox Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) ja bez kompilatora piszę, bo nie mam miejsca na pulpicie while 1 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then msgbox(0,"","") endif endif sleep(500) next wend może być? Niby wszystko ok lecz o danej godzinie powtarza kilka razy dana czynność np mouseclick a ja bym chciał żeby to zrobił 1 raz a tak to wariuje mi myszka Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ramblox Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackraymund Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 $aha = 0 while 1 for $i = 0 to 24 step +2 if @hour = $i then if @min = 9 then if $aha = 0 then msgbox(0,"","") $aha = 1 endif else $aha = 0 endif endif sleep(500) next wend odręcznie pisałem, nie wiem czy trybnie, zobacz jak nie to daj po prostu kurwa sleepa na minute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramblox Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) No dobra już was nie nudzie o to może w końcu zadziała dzięki za pomoc jackraymund + i 5:) Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez ramblox Koniec z botami do Nostale itp ;p PS: kto zjadł mi moją sygne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi