Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry proszę o przeczytanie mojego tematu i o pomoc na pewno was na jakiś sposób wynagrodzę ;)

Muszę postawić stronę www , jest strona i tam są odnośniki do forum i takich dupereli .

Po pierwsze muszę mieć hosting albo bezpłatny ale szkoda czasu mi się w to bawić bo będę musiał później to przeność na płatny itd, więc spodobał mi się firehost.pl ( xaa.pl / nazwa.pl ) .

Myślałem nad home.pl ale ja się na tym nie znam chciałbym aby dało się płacić sms lub idę do banku i w tytule przelewu coś tam pisze i aby domena była tania + żadnych haczków .

Drugie to grafika i takie tam podstawy te skróty ( Konta FTP ) chciałbym to poznać od podstaw że biorę konto na 30 dni sms uczę się z tutriala w miesiąc zaprojektuje sam szatę graficzną zrobię forum z jakimiś tam zabezpieczeniami czy coś . Nie znam się w tych językach np. w jakim jest mpcforum i skąd ma hosting ? te php niech ktoś mnie w to prowadzi na czym cały proces kupowania hostingu i stawiania strony polega i jak najlepiej czy php i skąd to się uczyć jak to się uczyć czy coś :D

imgadi.jpg
Opublikowano

-Co do hostingu :) To masz racje nie baw się z darmowymi, bierz coś płatnego i coś dobrego ( polecam serwery OVH lub 1and1 - mam postawione na nich 3 stronki i nigdy się nie zawiodłem)

-Co do FTP nie bierz hostingu za sms tylko postaw serwer na własnym kompie np. przez program XAMPP

- MPC jest postawione na skrypcie IP.Board ( jest to płatny skrypt, ale jeden z lepszych)

- PHP to skryptowy język programowania zaprojektowany do generowania stron internetowych w czasie rzeczywistym. (strony na których dodajesz newsy, portale itd. powstają w języku PHP a całość zwana jest CMS)

- Na początek nie rzucaj się na głęboką wodę tylko zacznij od podstaw, zacznij poznawać podstawy PHP ( w necie jest pełno poradników i Tutków ) bez tego daleko nie zajedziesz, lub po prostu zacznij kuć HTML B)

- Jeśli chcesz zrobić szybko stronę skorzystaj z tzw. CMS-a np: Joomla, WordPress itd...

Pozdro ! :)

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano (edytowane)

-Co do hostingu :) To masz racje nie baw się z darmowymi, bierz coś płatnego i coś dobrego ( polecam serwery OVH lub 1and1 - mam postawione na nich 3 stronki i nigdy się nie zawiodłem)

-Co do FTP nie bierz hostingu za sms tylko postaw serwer na własnym kompie np. przez program XAMPP

- MPC jest postawione na skrypcie IP.Board ( jest to płatny skrypt, ale jeden z lepszych)

- PHP to skryptowy język programowania zaprojektowany do generowania stron internetowych w czasie rzeczywistym. (strony na których dodajesz newsy, portale itd. powstają w języku PHP a całość zwana jest CMS)

- Na początek nie rzucaj się na głęboką wodę tylko zacznij od podstaw, zacznij poznawać podstawy PHP ( w necie jest pełno poradników i Tutków ) bez tego daleko nie zajedziesz, lub po prostu zacznij kuć HTML B)

- Jeśli chcesz zrobić szybko stronę skorzystaj z tzw. CMS-a np: Joomla, WordPress itd...

Nie rozumiem tego zdania :

Jeżeli wezmę 1and1 to jak mam za niego nie płacić i postawić przez program XAMPP i chyba będę musiał mieć włączony cały czas komp wytłumacz mi o co chodzi .

I jeszcze pytanko będę później mógł przełożyć taką stronkę na IP.Board ?

Ja chce zrobić stronkę jak sam napisałeś ''strony na których dodajesz newsy, portale itd. '' + forum :)

Ps. Jeszcze jedno jak wezmę domenę . pl na 1and1 to po roku ile płacę 70zł ? bo gdzie indziej jest tak że płacę 19zł a nagle 80 ja tak nie chce :D ?

Edytowane przez Thuterva
imgadi.jpg
Opublikowano (edytowane)

To tak, jeśli chcesz sobie zrobić "testy" swojej strony ale nie chcesz jeszcze wykupować hostingu, wtedy pobierasz program XAMPP, instalujesz na PC i testujesz swoją stronę na LOCALHOST

( lokalnym serwerze, który działa praktycznie jak ten co oferuje firma 1and1).

Jeśli już zrobisz tą swoją stronkę, wtedy wykupujesz serwer i domenę na jakimś hostingu, kopiujesz wszystkie pliki przez FTP (protokół transferu plików. Np przez program FilleZilla ) na serwer i twoja strona jest już wtedy dostępna dla wszystkich.

Na IP.Board nie zrobisz strony na której są newsy, bo to jest skrypt forum taki jak MPC.

Jeśli chcesz taką stronę z newsami itp.. to zrób ją na gotowcu czyli na jakimś CMS-sie ( np. Joomle polecam iż jest do niej bardzo dużo poradników no i jest prosta w obsłudze)

A jeśli chcesz mieć na tej stronie link do swojego forum ( np takie jak MPC) to 'hostingodawca" zapewne udostępnia opcje subdomeny

wejdz na stronę 1and1.pl i zobacz jakie mają stawki B)

Edytowane przez killazzpl

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano

Nie nie chce się bawić w jakieś tam testy będę testował na kupionym tym i jaki masz hosting ? Microsoft dual starter jest lepszy od jakiś tych cba.pl , yoyo itd >? Są tam reklamy ?

Napisałem ci na pw aby nie ciągnąć tematu :)

imgadi.jpg
Opublikowano

Refresh @

Dobra już wszystkie problemy i wątpliwości rozwiałem wiem co i jak .

Tylko jedno ale chce na 1and1 na rok wziąć darmowy pakiet perfect po pierwsze jest on pod linuxa a nie microsoft więc dobrze czy źle >?

A drugie pytanie jak odbywać się będzie płatności po roku bo tam pisze że zobowiązuje się na 2lata płacenia w tym mam 50% zniżki czyli rok za darmo >?

I trzecie czy da się zarabiać w przyszłości na takiej stronie ? ( jak ) ?

imgadi.jpg
Opublikowano

Ja ci polecam www.darkhosting.pl reje wstrzymane do 10 sierpnia ale ja mam konto i naprawde swietnie chodzi zreszta kontakt z wlascicielem idealny nawet pomoze ci jak jakid bląd w kodzie masz ;p Zreszta wlascicielem jest byly user tego forum aktualnie webdeveloper DeWo.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

Ja ci polecam www.darkhosting.pl reje wstrzymane do 10 sierpnia ale ja mam konto i naprawde swietnie chodzi zreszta kontakt z wlascicielem idealny nawet pomoze ci jak jakid bląd w kodzie masz ;p Zreszta wlascicielem jest byly user tego forum aktualnie webdeveloper DeWo.

Niestety ma subdomene a ja nie chce takiego badziewu bo na 1and1 mam za 25zł domenę i świetny host ;)

imgadi.jpg
  • Dodaj nową pozycję...