Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie zarabianie ?

Casper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem membera, jednak jak zorientowałem się jakie są cenu broni dla mnie to uświadomiłem sobie że mój milion to nic. Dlatego proszę powiedzcie mi jak mogę zarabiać, moje dwa najlepsze skille to 62 fishing i 60 mining, aktualnie trenuję woodcutting.

Opublikowano

W rs na skillach praktycznie nie da się zarobić chyba że skille 85+. Na twoim miejscu polecił bym ci flipowanie. masz 1m to flipuj dragon boots.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeszcze nie miałem Member'a ale możesz trenować slayer.

Slayer : chodzi mi najbardziej o Abbysal Demon.

Smith: Ja robie na steel bars'ach i mam 3,7M

Woodcut: Yew są tanie 400 za jednego Yew'a.

Mining: Coal tanie , iron też mithril także jak będziesz miał +85lvl idz na adament PS: +90lvl i 50lvl Dung chyba Mining Guild i idziesz na runite ore

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. ile masz kasy ? .. polecam kupić " Flax " (ceny kręcą się od 45-80) . Potem tp do lumbridge , wchodzisz do tego zamku na 1 piętro i tam masz spinning wheel .. dajesz flaxy na spinning wheel i tworzysz " Bow String " ( ceny są od 240-300) które sprzedajesz drożej na ge , np. kupiłem 1500 flax'u za 100k i sprzedałem za 400k a zrobiłem to w godzinę .. Jeszcze dodam , że to idzie szybko bo w zamku lumbridge masz na 2 piętrze bank a niżej spinning wheel co bardzo pomaga :P

97990690.png
Opublikowano

@dGrEeNb

rzeczywiście nawet dobry sposób. Według moich obliczeń wynika że na godzinę jesteśmy wstanie załadować plecak aż 48 razy co daje nam 1344 flax na 1h. (1344 = 83.328gp). Patrząc na to że zrobienie Bow String i zaniesienie i zabranie nowego flax zabiera nam ok. 1:10min - 1:15min. Czyli... jesteśmy wstanie zarobić ok. 353.472 - 83.328 = 270.140gp/20.160xp Na 1h (Jeśli utrzymacie tempo). o.O

EDIT: Wszystko oczywiście obliczone według aktualnych cen G.E.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szybkim zarabianiem dla średnich graczy jest:

1) wbicie 60 lvl w WC i sprzedawanie Yewów.

2) wydobywasz srebro i przetapiasz je na sztabki (tutaj liczy się minning/crafting)

3) wydobywasz clay i mieszasz to z wodą, powstaje glina

i wszystko to na grand exchange, coś tam można z tego uciułać :)

xxx

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Umiejetnosc acitvy i bodajrze jak sie chodzilo po arenie na pustyni to byly takie piramidki i jedna chyba chodzila okolo 3k ;)

31588_504168146284703_1440492924_n.jpg
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...