Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer- warto kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chcialem sobie kupic nowy komputer i znalazlem moim zdaniem dobry i nie drogi komputer na ebay.de prosze o wasze opinie czy warto go kupic.

http://cgi.ebay.de/GAMER-COMPUTER-AMD-Phenom-X4-4x3-2GHz-16GB-KOMPLETT-PC-/360376332491?pt=DE_Technik_Computer_Peripherieger%C3%A4te_PC_Systeme&hash=item53e81a70cb#ht_4380wt_991

Opublikowano (edytowane)

Nie opłaca się. Kup lepszy zestaw w innym sklepie. Pewnie cię obudowa skusiła co ? 1800 możesz lepszy kupić.

Zestaw za 2 tyś

Procesor:

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/

439 zł

Płyta główna:

MSI 870-G45 /AMD 870/

215 zł

Pamięć RAM:

Corsair 4GB 1600 CL9 Vengeance

179 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

139 zł

Karta graficzna:

Vertex3D Radeon HD6850 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP

549 zł

Nagrywarka DVD:

NEC AD-7261S SATA LightScribe (black)

99 zł

Obudowa:

SilentiumPC Gladius 800 Pure Black (bez zasilacza)

230 zł

Zasilacz:

XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU

239 zł

Edytowane przez Kunnorinno
Opublikowano (edytowane)

A przepraszam po chuj ci więcej niż 4 GB. Chyba nie robisz z tego VPS`a ani nie zajmujesz się zawodowo profesjolaną obróbką zdjęć. Więcej niż 4 nie potrzeba. A po co ci więcej. Tzn jak taak bardzo chcesz to kup se 1TB. To jest przykład ! Pozmieniaj to i owo i bd happy. Ale tak jak jest też jest zajebiście

Edytowane przez Kunnorinno
Opublikowano

no wlasnie mi sie nie podoba :) zobacz ze w spoilerze jest 4gb a tamten jest 16 dysk twardy 1TB nie 500gb

Za to ten ze spoilera ma duzo lepsza karte graficzna, szybszy i lepszy ram oraz lepszy procesor, 4Gb ramu w zupelnosci wystarczy do wymagajacych gier, a jesli chodzi o twardy dysk, to wykorzystanie 500gb wcale nie jest takie latwe.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Gram w wiele gier mam na komputerze serwer metin2 css cs1.6 4gb mi nie starcza teraz juz bo mam 4gb

Nie starcza ci procka lub karty graficznej, ramu na pewno jest wystarczajaco.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

@ TOPIC

Jak moze nie starczac ci ramu ? :/ Metin2 na pewno nie zjada ci tylu zasobow. A jak sobie robisz serwer prywatny i wpeirdalasz na maszynę 3 -4 gb to sie nie dziw o.O

Moim zdaniem masz słaby proc albo grafe.

NIe ma sensu w kupowaniu 16 gb ... Ja sam posiadam 8 GB DDR3 1600mhz i uwierz mi , ze jest to ZA DUZO . Sam system z przegladarka Opera zajmuje mi 1gb tylko . Crysis 2 odpalony na max detaalach , rozdzialce i filtrowaniem 8x wzial mi 2 gb ... Wiec gdzie tu 4 gb ci nie wystarczy ?

Zrob tak jak kolega Ci poradzil w spoilerze . Mozesz wziac 8gb za to lepszy proc , szybszy RAM i grafa lepsza.

jqeuR.png