Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zalety i Wady postaci

UTH3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poczytałem trochę na temat postaci mt2 i zauważywszy że wiele osób wciąż nie może się zdecydować jaką postać wybrać opisze je wszystkie moimi słowami:

Wojownik:

Body: Zalety- szybkość skili, łatwe trafianie skilami, postać uniwersalna, dużo ataku

Wady- Szybko się nudzi :), Mało defa, słabe skile

osobiście polecam postać dla początkujących graczy, najprościej się gra bodym

Mental: Zalety- Dużo defa, nigdy nie upada, silne skile,

Wady-Wolny :(, Ciężko trafić skilami,

Ninja :

Dagger: Zalety- Bardzo szybki ( dużo % na przeszywkę i duża szybkość ataku- i hitami można wykączyć prawie każdego nawet z full abs na ninje), mocne skile , skil z trutką dobra rzecz jeśli nasz przeciwnik ma dużo abs) Polecam tą postać

Wady- brak skili typu aura,silne,czarowane/a( jedynie krycie ale ono zbyt dużo nie daje), mało zadaje z hitów na metki raczej kiepski :( ( zależy od servera)

[b]Archer[/b]: Zalety- Dość mocne skile, walka na dystans, duże dmg z hitów ( ogólnie łuki mają dużo ataku ) skil na trutke 100 % na p i to jest to :]]] wszystkimi skilami łatwo trafić

Wady- po 1 Czas ładowania skili po 2 strasznie wolne skile :(, wolny atak z hitów :(

Sura:

BM: Zalety- ochronka zmniejsza zadawane dmg niezależnie od tego jaki jest ich rodzaj, szybkie skile, łatwo nimi trafić, duszek który sam atakuje

Wady- słabe hity, dużo osób robi abs na bm-a ( a bm na abs nie ma nic dobrego) kiepski do expa :(

WP: Zalety- oto mój ulubieniec na privach :) sura wp jest to postać znana z PL-a z tego że jest wyłącznie do expa do pvp słabiutka- i tu się wszyscy którzy tak twierdzą mylą ponieważ na privach jest to postać do pvp jedna z najlepszych :) np skil, uderzenie palcem: najlepszy na privie ponieważ nawet jeśli ktoś ma full abs na sure i tak walnie z 5-10 k Przeszywa :))) im więcej defa tym większe dmg z przeszycia, skilami łatwo trafić, i są dość silne i przydatne np. rozproszenie

Wady- postać która również jak mental ma coś w rodzaju silnego : czarowana zbroja :[ za dużo defa z dobrym daggerem bez szans, skile wolne w użyciu.

Szaman:

Smok: Zalety- Idealny na priva, błogo daje dużo abs :) i na każdą postać, pomoc oczywiście krytyk :) i mało kto robi abs na szamana;) bardzo szybko się ładują skile

Wady- Mało skili do pvp, słabe skile, i żadnego skila na otrucie lub przeszycie

Heler: Zalety- taka postać z dużą ilością abs jest nie do pokonania dzięki skilowi Leczenie :) odejmą nam 2 k po 10min nawalanki :]]] leczymy się raz i znowu całe hp, szybkie skile, mało abs na szamana

Wady-Słabe skile, brak skila na przeszywke lub otrucie, EXP= porażka :(((

DZIĘKUJĘ ZA PRZECZYTANIE, MAM NADZIEJE ŻE POMOGŁEM SIĘ ZDECYDOWAĆ WIELU OSOBOM :)

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

WALCZ ZAWSZE GŁOWĄ I SERCEM.

NIE SIŁA CZY TEŻ LICZBA SĄ NAJWAŻNIEJSZE WALCZ SPRYTEM.

BĄDŹ ZAWSZE CZUJNY NIE DAJ SIĘ ZWIEŚĆ.

I PAMIĘTAJ ...

KIM JESTEŚ I GDZIE SIĘ URODZIŁEŚ/AŚ

SZANUJ TO!!!

Opublikowano
Szaman:

Smok: Zalety- Idealny na priva, błogo daje dużo abs i na każdą postać, pomoc oczywiście krytyk i mało kto robi abs na szamana;) bardzo szybko się ładują skile

Wady- Mało skili do pvp, słabe skile, i żadnego skila na otrucie lub przeszycie

Heler: Zalety- taka postać z dużą ilością abs jest nie do pokonania dzięki skilowi Leczenie odejmą nam 2 k po 10min nawalanki :]]] leczymy się raz i znowu całe hp, szybkie skile, mało abs na szamana

Wady-Słabe skile, brak skila na przeszywke lub otrucie, EXP= porażka ((

Zgodzę się z Sura, Wojem, Ninja, ale szamanem... nie da rady :) Co do wad Szamana Smoka, nie ma otrucia i przeszycia, ale ma krytyki i płonięcie, które jest o niebo lepsze od Otrucia :) Co do wad Szamana Healera może nie ma przeszywa i otrucia, ale ma najlepsze Omdlenia, trwają do nawet 240sek :) Do tego dodaj skill ładujący się co sek dający może pojedynczo niewielkie obrażenia, lecz w kupie mymmm... Miód malina :) W Expie wcale nie jest taki słaby :) Tym bardziej, że są to Priv serwery :) Expić Healerem, żaden problem. Dużo PŻ i zwinność na P i lecisz skillem co 2sek. dodając sobie jakieś 5-10k PZ (zależnie od serwera). W dodatku posaida "Zwiększenie Ataku" przydatne na metkach i expie z Konia :)

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

Opublikowano

Sura wp - zbroja wada ?

Weź się puknij.. wiadomo że nie włączysz wtedy.

Sura wp dno w pvp na pl ?

Nie..

U mnie na surze wp 79 z skillami g1 na combo szedł mental ^.^(combo hits , no skills ! )

Rozpro przydaje się na smoka / bm / healera wogóle na wszystko.

Z palca 7 k bez kryta się bierze. Chyba miałeś 30 lvl surą wp na pl i narzekałeś że pvp przegrywasz.

A u bodyego - wada ? Berserk który daje nam szybkość ataku , ruchu i zwiększa zadawane NAM dmg.

Dlaczego do daggera nie ma wad ?

Ma wady ! Praktycznie brak wspomagająych skilli typu aura miecza itp. Jedynie co to krycie się do jedno razowego użytku.

Abs na trutke np. na imetin zatruta szata daje 50% absu na trucie ... :)

Heler słabe skille ? Może skille po 2-3 k biorą ale co 2 sek je używamy.

Dno nie jest w pvp..

Mental silny jest.. nie przewrócisz go.. ale fakt nie trafia. Ale jak trafi to 10k bez kryta Ci bierze...

I klasy bym opisał załóżmy tak :

Sura wp ( jakieś kolorki )

Global PL

Zalety -

Wady -

Privy

Zalety-

Wady -

I wszędzie jakieś kolorki..:)

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

co do healera to gram nim na tiverii mam 83 lv i bardzo ciezko sie nim expilo, na moim lv kazdy spot bierze w av2 juz a ja healer ledwo co 3 grupki majac fajne eq do expa razem z bronia, pozatym do pvp jest pro jezeli sie dobrze zrobi :) im wiecej speda zaklec tym szybciej leczysz. kd powtorki +5 + zwinka p = co 2 sek leczenie co daje ogromna przewagę

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Hmm... to taki tut dla początkujących :)

1.Chce również namówić ludzi do gry innymi postaciami niż tylko body mental body mental :(

2.A po za tym co do szamana trochę nie napisałem ... sorka pisałem to o 3 w nocy :/ B) Zgodzę się skile szamanów są bardzo szybkie mówię tylko że mało zadają dmg ... a wiemy jak początkujący gracze myślą o postaci ( oby jak najwięcej walnąć)

jeszcze raz PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY W OPISIE NIEKTÓRYCH POSTACI

niedługo zrobię ulepszoną wersję takiego Tut-a mam nadzieję że się wam spodoba

ŻYCZĘ MIŁEJ GRY :) i pamiętajcie to tylko gra :)

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

czemu dagger nie ma wad? ma ich b.sporo nie ma skilli defensywnych typu aura czy silne ma krycie ale to gowno daje bo jak wlaczysz krycie w pvp to odrazu 2 osoba ucieka wiec raczej i tak sie nie trafi ;) wp? tyle wad? na 43lv spokojnie metki cienia jechalem z eq słabym a o skille m2/m3 moim zdaniem to nie tut poniewaz jak wypisujesz wady i zalety to wszystkich klas a kurde dla daggera nie napisales bo go lubisz -.-

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

A sorka zapomniałem o wadach dagger :)

Już to naprawiam :)

thx za uwagę

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

JAK DLA MNIE TO KAŻDA POSTAĆ JEST DOBRA I DO PVP I DO EXPA ZALEŻY JAK JĄ CHCEMY ZROBIĆ...

NA 19 S ZNAM WP KTÓRY MA 61 LVL A KŁADZIE 70-80 WIĘC JAK DLA MNIE ...

WSZYSTKO ZALEŻY OD TEGO CO KAŻDY GRACZ MOŻE POŚWIĘCIĆ NA BYCIE TZW. PRO

WSZYSTKO ZALEŻY OD EQ...

NIE MA POSTACI GORSZYCH LUB LEPSZYCH ...

WAŻNE JEST TEŻ ABY NIE GRAĆ TYM KTÓRY JEST NAJLEPSZY BO NP. BM POSTAĆ DO PVP

CZY TEŻ MENTAL ALBO WP DO EXPA

NIECH KAŻDY GRA DLA PRZYJEMNOŚCI I WYBIERZE POSTAĆ KTÓRA MU SIĘ PODOBA NAJBARDZIEJ

A NIE KTÓRA WEDŁUG INNYCH JEST LEPSZA...

THX ZA PLUSIKI :)

I MAM NADZIEJĘ ŻE MÓJ KOLEJNY TUTEK TEŻ WAM SIĘ SPODOBA :)))

PZDR. DLA MIŁOŚNIKÓW METIN 2 I CAŁEGO MPC. FORUM

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

@up

racja na 80lvl z duszka można cisnąć nawet 7k...

@topic

twój temat ;D?

ps. dobrze ,że to udostępniłeś...

Opublikowano

LUDZIE CZY WY WIECIE CO TO HIT A CO TO SKIL ???

PO 1 POWIEDZ MI JAKI BM MA DUŻE HITY ??? CO NA BMIE MAXUJESZ SILE I PŻ ?

JAK COŚ TO PŻ I INTE...

SKILE MA SILNE ZGODZĘ SIĘ NAJPIERW ZOBACZCIE CO TO HIT A CO TO SKIL PÓŹNIEJ POGADAMY

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

To napisz lepszy czekam :)

z chęcią przeczytam

I proszę cię nie przeklinaj w moich tematach :) thx

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

nom ale w porównaniu do woja czy tez do wp to lipa :) z hitami

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ.

I PAMIĘTAJ ...

SZANUJ TO!!!

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik wszytko tak jak należy łap +

Jeśli pomogłem daj + jeśli nie pomogłem też walnij + =)

Opublikowano

Mental jest bardzo wolny ale z bronią jednoreczną jest nawet szybki ;) powiem Ci, że mental z duchowego ma bardzo duże jebnięcie ;) i do tego krecik i gitara ;)

Ładny Tutek ;)) naprawdę

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Sa pewne usterki:

1.krycie sie daje bardzo duzo ;] nawet juz na tych nedznych poziomach ponizej m - starczy z 20 minut poswiecic na testy.

2.Luki maja duze obrazenia, ale czemu nie napisales tego o sztyletach? smocze noze maja taki sam / wiekszy atak niz nimfa. Wgl wszystkie bronie z czasem doganiaja luki na wyzszych lv.

3.100% na trutke w trujacej strzale dziala tylko na lvle nizszy niz postaci ktora tego skilla uzywa, ew. na mooby. I dopisz ze dobra na bossy ;]

masz plusika, reszta g00d :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...