Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki sprzęt kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego sprzętu, szczególnie do grania. Cena do 1500zł.

Mam na oku parę komputerów, ale niektórzy mówią że z allegro nie warto brac. Potrzebuję rady doświadczonych użytkowników. Dam wam parę linków, które mam na oku :>

http://allegro.pl/quad-phenom-x4-4x3-2ghz-4gb-1tb-gt520-3-prezenty-i1728077424.html

http://allegro.pl/phenom-955-be-4x3-2ghz-4gb-1000gb-hd6790-1gb-600w-i1727928974.html

http://allegro.pl/sprawdz-quad-4x3-2ghz-8gb-1tb-gt520-wi-fi-i1751091357.html

Polecacie któryś z tych wymienionych wyżej? Czy może coś innego. Bardzo mi zależy na sensownych odpowiedziach.

Opublikowano

Słyszałem, że te komputery z allegro padają albo zaraz po gwarancji, albo w trakcie. Także mam straszny dylemat ;f

Zaczekam na inne odpowiedzi.

Opublikowano

nie bierz kompów z allegro, a jak sie upierasz to w kazdym i tak masz na starcie zasilacz do wymiany.

Opublikowano

Nie kupuje się komputerów na allegro. Polecam Ci przejść się do komputronika i do 2000 zł. złożą Ci takiego potwora który pociągnie minimum 5-6 lat. Sam 2 lata temu kupiłem i do tej pory wszystkie najnowsze tytuły ( Crysis II / CoD 7 / Just Cause 2) na full detalach.

Poczekasz tydzień ale masz zagwarantowane to, że komputer będzie Ci służył.

Opublikowano

Tak też mówił mój kolega jak wyżej. Co byś proponował? Złożyłem sobie komputer na pewnej stronce, jutro dam screena jak coś, teraz spadam. Czekam na dalsze odpowiedzi.

@up

Wiesz, mieszkam w małym mieście gdzie nie ma tego sklepu :> Polecasz mi jakiś sprzęt? Prosiłbym o konkrety bo nie znam się na tych sprawach ; /

Opublikowano

Lool nigdy z Loolegro nie kupuj. Wydymają cię na start. Weź złóż kompa np w techplanet.pl oni tam mają możliwość złożenia kompa za 1 ZŁ ! Dobra a gdzie mieszkasz?

Opublikowano

Właśnie złożyłem sobie komputer na techplanet.pl ale pokaże wam ss tego sprzętu później, bo teraz miałem formata i musze od nowa układac :(

Ale był to mniej więcej taki sprzęt jak ten:

Procesor:

AMD Athlon II X3 435 /2.9GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/

239 zł

Płyta główna:

MSI 870-G45 /AMD 870/

215 zł

Pamięć RAM:

GoodRam 4GB 1333MHz CL9

139 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

139 zł

Karta graficzna:

PowerColor Radeon HD5770 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI

399 zł

Nagrywarka DVD:

NEC AD-7261S SATA LightScribe (black)

99 zł

Obudowa:

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)

139 zł

Zasilacz:

Tacens RADIX IV 450W

139 zł

Tyle że złożony przeze mnie kosztował 1400zł. Opłaca się kupowac ten sprzęt??

Opublikowano (edytowane)

Wypadało by proca zmienić i płytę główną bo karta zintegrowana tak ? . Ale jak nie masz kasy będzie good

Edytowane przez Kunnorinno
Opublikowano (edytowane)

Kurde nie ma czego wyjebać żeby starczyło. No poczekaj albo napisz e-mailem do nich żeby uzupełnili zapasy. Spoko pograsz w nowe gry.

Edytowane przez Kunnorinno