Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada czy netia? xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od 3lat mam internet z neostrady (2pierwsze leta 512kb/s, od roku 1mb/s) umowa się konczy w październiku. Używam rutera do 20mb/s może działać. Za 1mb/s płace 54zł obecnie za 6mb jest cena 59zł. net zawsze ma prawidłową i stałą prędkość. Nigdy nie miałem problemów :) telefon też mamy z tp. Zastanawiam się czy dać te 6mb z neostrady czy 6mb z neti (netia ma cene chyba o okolo 5zł niżej). Proszę o opinie o necie neostrady 6mb i neti :)

Opublikowano

Lepiej weź z neo bo z nią nie ma problemów. Netia (szympańsko prosty) ta kurwa tylko że to jest beznadziejna sieć. Może mają dobre oferty ale ze sprzętem kiepsko. Mój kolega w ciągu miesiąca miał 3 routery i często są jakieś problemy. Lepiej weź neostradę. Będziesz miał spokój

Opublikowano

No jak cie nie zawiodła neostrada i nie przeszkadza ci płacenie również za telefon ..To przy neostardzie zostań..

Przynajmniej stała prędkość..:)

Opublikowano

wiesz, ja Ci polecam jakieś mniej znane firmy.

Napewno u Ciebie w Twojej miejscowości jest takich od chuja i naprawdę lepszy jest taki net.

Ja osobiście mam internt 3mb i płacę 29zł, necik oczywiście radiówka a zapierdala że hej.

Dajmy na to gdy gram w cs-a to ping mam średnio 15-25.

Za co cenie te mniejsze firmy? A za to że dla nich klient znaczy bardzo wiele . Zadzwoń do neti czy neo że masz jakiś problem to cie zleją i dopiero po tygodniu zaczną działac.

U mnie np była ostatnio burza, jebnęło dość ładnie i spaliło mi antenę, na następny dzień była obsługa wymienić antenę a raczej takie złącze które się spaliło i zrobili to prawie za darmo.

Kosztowało mnie to 40zł przy czym za taką usługę u innych musiał bym zapłacic ok.100zł .

HBV27j.png

Opublikowano

grzessiu Radiówka ??. Będzie tylko lał lekki deszczyk i ping w CS z 15 podskoczy ci do 150000000000000. No chyba że mieszkasz tuż obok tej 20 metrowej anteny. A tak to radiówka to najgorsze wyjście. Ale do prywatnych masz rację tak jest najlepiej i za to +

Opublikowano

grzessiu Radiówka ??. Będzie tylko lał lekki deszczyk i ping w CS z 15 podskoczy ci do 150000000000000. No chyba że mieszkasz tuż obok tej 20 metrowej anteny. A tak to radiówka to najgorsze wyjście. Ale do prywatnych masz rację tak jest najlepiej i za to +

oj nie wiesz nawet jak potężną mocą włada radiówka, gram podczas burzy, deszczu czy nawet śniegu w zimie i ping nie skacze nigdy więcej jak 30.

Nadajnik mam chyba z 500metrów od siebie. Tak się wszyscy nauczyliście że radiówka to gówno, tak było moi drodzy 5lat temu, teraz to wszystko diametralnie się zmieniło.

Wiem co mówię, internet mam mam ok. 7 lat i miałem już z kilku firm.

HBV27j.png

Opublikowano

Nie mam ani 1 ani 2 gówna, ale zdecydowanie lepiej Netia... Babka od netii tak nalegała na ich propozycję że aż matka chciała się skusić ale nie... Nie warto moim zdaniem neo bo rozłącza co godzinę (Miałem przez 2 miechy)

Opublikowano

Nie mam ani 1 ani 2 gówna, ale zdecydowanie lepiej Netia... Babka od netii tak nalegała na ich propozycję że aż matka chciała się skusić ale nie... Nie warto moim zdaniem neo bo rozłącza co godzinę (Miałem przez 2 miechy)

To nie wiem czemu rozłącza ci co godzine :/ mi nigdy nie rozłącza.

@topic

Neostrade polecam mam i bardzo sobie ją cenie, żadnych problemów.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Neostrade używam od 3 lat , na początku neo 512kb/s przez 2,5 roku od pary miesięcy mam neo 20mbit/s i wystarczy ;)

polecam neo!!!!! zero problemów, nic nie rozłącza , modem się nie psuje ( używam ZTE W300 )

polecam jeszcze raz!

BKS LECHIA GDAŃSK

[/font]

Opublikowano

CO do awaryjności to się nie wypowiem bo nie miałem internetu ani z tego ani z tego, jednakże Netia m a ciekawszą ofertę. Internet bez limitu up/down, przez pierwsze 3 miesiące 35 zł chyba, potem coś koło 60zł.

Opublikowano

Ja mam z netii i mam same porblemy ... Ostatnio byli wymieniali router i antene bo neta co chwile nie było ... A tu huj dalej to samo . Nie polecam Netii a nigdy nie miałem Neostrady więc nie będę nic pisać

. .

Opublikowano

Zostaw sobie neostrade - przynajmniej nie ma problemów ze sprzętem itp. mi ostatnio coś się w liveboxie zjebao ( internet bezprzewodowy, wi-fi) zadzwoniłem o 14 gdzieś a za godzinkę podjechał monter i naprawił także troszczą się o klientów

Opublikowano

No to masz dylemat to powiem ci coś. Mój kolega miał liveboxa 1,5 mega przez 2 lata. Ale nie śmiej się 1,5 w TP net jest tak stały (ciągle z tą samą prędkością) i w ogóle problemów nie miał z routerem. Sygnał w pizd mocny. Router nie psuł się. Nie musieli go naprawiać ani razu. Teraz owy kolega ma Netie 4 MB i 3 razy w miesiącu wymienia router bo to gówno. Prędkość chujowa. W CS raz 15 pingu a raz 50,69 itp. W neo nie miał takich problemów. W neo miał po 10 ! Tak 10. Tak że myślę że sam to wywnioskujesz. Nie w neti nie padają takie chujowe podzespoły. Oni wszystko tam mają chujowe, nawet biuro obsługi klienta i płytka instalacyjna. Werdykt ......... Sam wybierzesz. Neo 10 MB jest lepsza niż sretia 20 MB. W neo ciągle stała prędkość a w Neti wacha się 9,5 MB , 8,7 MB a w tp ciągle 10 . Wybór oczywisty.

Opublikowano

Hmm

Ja mam radiówke kilka lat i nie narzekam aż tak :)

Mam złotą karte jako stały klient

Ty może też w neo będziesz miał zniżkę.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

A co to za problem przy Netii kupić jakiś firmowy router, jak ten od nich się psuje?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Polecam Netie, tak samo jak Pro Kiki Junior.

20mb/s za 50 zł.

Mam od 2 tygodniu około i jest zajebiście.

Przykładowo ze steama TF2 szedł po 13mb/s.

Z torrentów ostatnio po 5mb/s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...