Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asg - Rozmowy Ogólne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Air Soft Gun (ASG, BB-guns) - repliki broni palnej w skali 1:1 strzelających najczęściej plastikowymi lub ceramicznymi kulkami 6 mm (BB) o wadze 0,11 do 0,43 gramów (najczęściej 0,12 do 0,33 g); rzadko 8 mm. Istnieją też kulki metalowe jednak są rzadko używane ze względu na ich dużą masę. Repliki te wykorzystywane są podczas rozgrywek airsoftowych.

Rozmawiamy tu o ASG, airsoftach, paintballu itd. itp.

Pierwsze pytanie:

Jaki karabin kupić na początek przygody z ASG (replika AK47 lub M4, tania, a dobra)?

@down

Było, rzeczywiście, ale żeby tamtego tematu już nie kopać niech ten zostanie. :)

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

bylo plx

@up

tak tylko chcialem oblukac jak zareagujesz xD

Nie wiem o czym gadasz o_O

Do PL wchodzisz przez NPC w Green.

Później nie włazisz do żadnej pierdolonej jaskini tylko idziesz na ,,plaże'' masz na mapie i kurwa po drodze masz stone golemy

Opublikowano

mi sie wydaje że lepsze jest ak moj kolega miał to jest spoko

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

1 pytanie :) Chcesz juz na powaznie czy tylko chcesz zobaczyc o co w tym chodzi. juz 1 z tego forum doradzilem ;) wiec jak cos to napisz

Opublikowano

Ja osobiście posiadam elektryczną, metalową replikę pistoletu maszynowego mp5 kurz pdw(tzn z kolbą), znanego chociaż z warrocka, jako mp5k. Ma 0,9 jula/ 315-360 fps, tryb automatu i pojedynczego strzału. W trybie serii bez problemu przebije pięć warstw tektury. Cena to ok 340 zł, bardzo się opłaca bo jest mocniejsz od wileu droższych pistoletów.

www.airsoft-gun-review.info/wp-content/uploads/2007/04/mp5k_pdw.gif

//Ciach

Który mod non stop usuwa mi sygnaturki.

Jak dorwę to zabiję.

Opublikowano

W miarę możliwości na poważnie. :>

Nie chce jakiś super-mega-uber replik za kilka tysięcy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

moja pierwsza bron to Mp40 (dalem za niego 20 zl xD ) ^^ sprezyna xD pozniej mialem shoutgun ale nie wiem jak sie nazywa ale dosc popularny ;p a teraz mam AK47 automat i jestem bardzo zadowolony ;) co prawda wybulilem 500 zl ale sie oplacalo ;) drewniano metalowy ;) ale polecam rowniez sprezynowy thomsona jest spoko :)

2+2=666 i kazdy porzadny ksiadz wam to powie

za najprostszymi rozwiazaniami zawsze czycha zlo!! zycie to nie bajka :P:P:P

strzezcie sie!! rotfl

Opublikowano

Co do ak i m16, bierz to, co lepiej wykonane i to co posiada większą moc. Ja osobiście posiadam Steyra Auga z JG 370 FPS i AK74S BOYI 400 FPS.

90921442.png
Opublikowano

Sam bawię się w ASG od 3 lat.

Posiadam AK-47 od Real Sword za 2100 zł.

Ja na twoim miejscu kupiłbym AK-74 od Cymy za 400 zł. Sam je miałem. Przebieg około 25.000 kulek a chodzi znakomicie. Polecam