Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] SFBot

ToMciO1906

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, odpalałem na moim bocie około 20 kont. all +50 lvl...

Lecz dzisiaj gdy chciałem odpalić wyskakiwały jakieś błędy ( NIE PAMIĘTAM )

Usunąłem wszystkie postacie z bota, chciałem dodać jeszcze raz.

Lecz gdy klikam przycisk + do dodawania postaci, nie mam do wyboru serwera i świata, puste pola tak po prostu...

Ściągałem od początku, lecz tak jakby te postacie są gdzieś zapisane, w jakimś pliku lecz nie wiem w jakim ;/ usunąłem cały folder z botem.

Powiedzcie o co kaman, z góry dzięki.

beznazwypw.jpg
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Błąd "Please Open settings and choose a server"

Ok fajnie, lecz ja nie mogę wybrać servera ponieważ mam puste pola jak chce wybrać.

Nie ma tam napisów i jak chcę liste "rozwinąć" to się też nie rozwija...

Pobierałem 2 wersje bota, tą najnowszą i troszkę starszą z oficjalnej strony bota (sfbot.com)

Powiedzcie mi w którym pliku zapisany jest config całego bota.

beznazwypw.jpg
Opublikowano

Ja tak samo mam, jak chce dodac postac do bota to nie moge wybrac serwera, poprostu rozwine liste a na niej nic nie ma

mialem sf bota 2.0.1 , sciagne 2.1.0 i zobacze co bedzie

@edit : na 2.1.0 mam tylko do wyboru niemieckie serwery, Huraa...

nie bądz cham, daj minusa -----

Opublikowano

mam to samo

czy jest ktoś komu to działa?

mi przestało działać wczoraj

nagle, nic nie ruszałem w nim

kurde, jak trzeba to zapłacę nawet twórcy za niego jeśli to ma pomóc

pobrałem najnowszą wersję z oficjalnej strony i nic nie pomoglo

Opublikowano

ściągnąłem nową wersję (2.1.0) z oficjalnej strony sfbota i przestawilęm w tym pliku data/server.sfb i wszystko jest jak należy :) fajna jest ta nowa wersja :D

Opublikowano

Dhorr jak mozesz to wstaw swoj plik server.sfb, pomozesz wielu osobom i oczywiscie beda plusy ;D

nie bądz cham, daj minusa -----

Opublikowano

nie zależy mi na plusach, bo konto zrobilem specjalnie dla tego wątku, ale pomogę innym :)

zawartość pliku server.sfb otworzona w notatniku:

<info>

<country name="Polska" url="http://sfgame.pl" >

<server name="Shakes&Fidget PL" url="http://sfgame.pl" />

</country>

</info>

nie wiem tylko dlaczego czasami w programie jest język polski, a czasami niemiecki, na szczęście trochę znam niemiecki i mniej więcej wiem o co chodzi :]

klikamy na takie mechaniczne kółko oznaczajacego Opcje i tam na dole klikamy zielony plus dla dodania każdej kolejnej postaci

zakładka Allgemein: to chyba wszyscy ogarną

Arbaiten: czyli Praca, wybranie opcji Stundlich arbeiten von pozwala wybrać kiedy bot po wykorzystaniu Awanturniczości może wykonywać godzinne prace

Questen: sugeruję odznaczyc opcję "Nicht questen vor ..." bo oznacza ona nie wykonywanie zadań przed jakąś tam godziną, zaznaczenie opcji "Ignoriere de sperre bei Vollem Inventar" pozwala ignorować to, że mamy pelny ekwipunek i mimo tego dalej wykonywać zadania na przedmioty - proponuję odznaczyc, opcja "Wahle immer Quest mit Dungeon Schlusseln" oznacza wybieranie zawsze zadania z kluczem do lochu, opcja Bevorzuge quests mit besseren Gegenstanden pozwala nam ustalić jaki rodzaj zadań preferujemy: EP - doświadczenie, Geld - złoto, Zeit - najkrótsze (dobre do zbierania grzybów), opcja "Berechtung mit Goldwerten von Belohnungsgegenstanden" oznacza kalkulowanie ceny przedmiotów które są do otrzymania za zadanie i dodawania ich ceny do ilości złota otrzymanego za zadanie (do obliczeń) - polecam zaznaczyć, "Wahle optimales Geld/Zeit oder Geld/Zeit" to opcja wyliczania optymalnej relacji ilości złota lub doświadczenia w stosunku do czasu poświęconego na ich zdobycie - polecam zaznaczyć, opcja "Bier kaufen" pozwala nam pozwolić botowi kupować określoną liczbę piw w karczmie dziennie

zakładka Dungeons, czyli Lochy: pierwsza opcja określa czy bot ma w ogóle ruszać na lochy, a druga jaka ma być minimalna różnica poziomów miedzy nami a potworem

Arena: - to mi się szczególnie spodobało :D tutaj pierwsza opcja ustala czy bot w ogóle ma wchodzić na arenę walk graczy (TAK!!!), opcja "Benutze Vorschlag" oznacza wybieranie przeciwników wg ich poziomów, wtedy mamy opcję "Minimaler Stufenunterschied" (sugeruję odznaczyć) czyli minimalna różnica poziomów, po wpisaniu "-1" będzie atakował postacie od poziomu o jeden słabszego od nas, albo słabszych, po wpisaniu "1" będzie atakowałl o 1 poziom od nas silniejszych, albo słabszych, opcja "Anzahl der Wiederholungen" jest trochezagmatwana, ale chyba oznacza liczbę powtórzeń wyboru przeciwnika, jeśli sugerowany przeciwnik nie pasuje do opcji zaznaczonej powyżej, ja wolę opcję "Benutze Rang-bereich" oznaczającą wybieranie przeciwnika wg pozycji w rankingu względem naszej, opcję "Minimaler Stufenunterschied" wyjaśniłem wcześniej, a za nią mamy "Rang-bereichsdifferenz von ... bis ..." gdzie określamy przedzial od do naszych przeciwnikó w rankingu względem naszego, ja tu ustawłem sobie -90000 i 0, bo chyba będzie mi się wtedy ładnie klaser zapełniał, mam nadzieję :) dalej mamy 2 okna: "Gilden ignorieren" oraz "Charakter ignorieren" (trzeba tłumaczyć?)

zakładka Attribute: procentowy rozdziałzarobionego zlota na statystyki nasze, w nowej wersji każda postac może mieć inne rozłożenie, dla mnie bomba

Gegenstande: nie do końca wiem o co chodzi z tymi punktami do rozdzielenia, bo nie mogę dać więcej niż 99 w jednym, wiec niczego nie zaznaczałem, opcja "Attribute bei ... ignorieren" oznacza chyba ignorowanie statystyk ktore mamy z broni (Waffen) i tarczy (Schielden), ale nie mam pewności, opcja "Gegenstande automatisch anlegen und verkaufen" oznacza automatyczne zaklądanie i sprzedawanie przedmiotów (nie zaznaczylęm tego, bo jakośnie ufam botowi w aż takich sprawach, wolę po zakończeniu jego pracy sam sobie wybrać co mi pasuje), po zaznaczeniu tego pojawiają siedwie nowe opcje - "Nur neue Gegenstande verkaufen oder anlegen" czyli że bot porównuje i zakląda tylko nowe przedmioty a opcja "Epische Gegenstande immer behalten" oznacza zawsze zachowywanie przedmiotów unikatowych, za tym wszystkim mamy opcję porównywania wyników - "Besser", czyli Lepsze: "Neuen anlegen, alten behalten" - nowe zakladać, stare zachować, "Neuen anlegen, alten verkaufen" - nowe zakładać, stare sprzedawać, i dwie następne opcje na odwrót (nic nie robić ze starymi i zostawiać albo sprzedawać nowe), nie wiem o co chodzi z wyróżnionymi ("Unterschieden"), a ostatnia opcja oznacza co robimy z gorszymi przedmiotami, polecam zaznaczyć we wszystkich "Alten anlegen, neuen behalten", czyli zachować zalożone stare i magazynować nowe

zakładka Gilde: opcja "Spenden aktivieren" oznacza oddawanie części zarobkow na naszą gildię, pierwsza opcja to % z zadań, druga % z pracy, a trzecia liczbowo, następna opcja "Zeitpunkt der Spende" oznacza CHYBA kiedy bot ma oddawać to złoto - pierwsza opcja następnego dnia, druga, po długiej pracy a ostatnia po każdej pracy, ale nie rozumiem tego do końca :), ostatnia opcja też mi sie bardzo podoba - "Automatisch zu Gildengriffen und Gildenvertedigung melden" oznacza automatyczne dołączanie do ataków i obron gildii :D

pozdrawiam wszystkich Polaków! :D

PS: jak ktoświe jak przywrócić język polski w programie to niech napisze mi PW :)

PS2: aha, no nie każdy może do tego dojść, logujemy sie taką ikonką drzwi z zielona strzałką a ruszamy bota ikonką jak z odtwarzacza PLAY :)

PS3: lol, widzę, że znowu nie mogę dodać nowych postaci... czyżby polski serwer coś blokował? dobrze, że zdążyłem utworzyc swoje postacie :)

Opublikowano

@up

ja mam normalnie wybór Polskiego języka . o.O

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

gdzie?

cfba736c.jpg

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

A ja mogę normalnie dalej dodawać i wszystko działa o.O

Opublikowano

teraz już nie mogę wybrać serwera we wszystkich :/

i dziwna sprawa, bo po tym jak usunąłem, żeby rozpakować od nowa, otwieram go później, i... moje postacie są zapisane :O

gdzie to całkowicie wyczyścić wie ktoś?

Opublikowano

Noix, wyślesz twojego bota , oczywiście pousuwasz te twoje postacie... Dhorr twój sposób nie działa.

Edit.

Już wszystko działa, przyczną było to że edytowałem plik w Notepad++ ( tak mi się wydaje)

beznazwypw.jpg
Opublikowano

mi wcześniej dzialalo i przestalo... :"/

gdzie wyczyścić dane o moich postaciach? i w ogóle wszystkie?

bo jak usunąłem calkiem bota i od nowa rozpakowalem to moje postacie są w nim zapisane :/

Opublikowano

Wyglada na to że poprostu zablokowali możliwość używania bota na polskich serwerach

6gqn.png
Opublikowano

mi wcześniej dzialalo i przestalo... :"/

gdzie wyczyścić dane o moich postaciach? i w ogóle wszystkie?

bo jak usunąłem calkiem bota i od nowa rozpakowalem to moje postacie są w nim zapisane :/

daja uruchom wpisz %appdata% i wywal folder SFBot powinno działać

Wyglada na to że poprostu zablokowali możliwość używania bota na polskich serwerach

wystarczy przerobić plik i działa.

Opublikowano

no ale przecież niektórym działają

Dzięki Noix, sprawdze co teraz :)

teraz wszystko chodzi!

Noix, jesteś wielki :D

wszyscy razem jakoś do tego doszliśmy ;)

Opublikowano

Irokishi zrob to co napisal Noiix i zainstaluj jeszcze raz

WAŻNE!

NIE WŁĄCZAJCIE OPCJI AUTOMATYCZNEGO LOGOWANIA PO URUCHOMIENIU BOTA PRZY ŻADNEJ POSTACI

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...