Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny bot - wysyłanie pakietów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :)

Mam taki mały problem z napisaniem bota do Tibii, Nawet dwa:

1.

Za pomocą BlackD wychwyciłem pakiety, by łowić rybę za pomocą wędki, dokładniej: prawym klik na wędkę > lewym klik na wodę.

Staram się zrobić, by naciskając button, bot zrobił ów akcję, lecz gdy naciskam guzik, bot rzeczywiście łowi (widać to na tafli wody), lecz gdy już złowi mam następujący problem:

ssssfe.jpg

Nie wiem jak to zrobić :/

Tutaj mój kod źródłowy:

procedure TForm2.Button3Click(Sender: TObject);

var

PacketBuffer: array [0..200] of byte;

ProcessID: Cardinal;

begin

GetWindowThreadProcessId(FindWindow('TibiaClient',Nil), @ProcessID);

PacketBuffer[0] := $11;

PacketBuffer[1] := $00;

PacketBuffer[2] := $83;

PacketBuffer[3] := $FF;

PacketBuffer[4] := $FF;

PacketBuffer[5] := $40;

PacketBuffer[6] := $00;

PacketBuffer[7] := $00;

PacketBuffer[8] := $9B;

PacketBuffer[9] := $0D;

PacketBuffer[10] := $00;

PacketBuffer[11] := $93;

PacketBuffer[12] := $00;

PacketBuffer[13] := $F5;

PacketBuffer[14] := $00;

PacketBuffer[15] := $07;

PacketBuffer[16] := $FE;

PacketBuffer[17] := $11;

PacketBuffer[18] := $00;

SendPacket(ProcessID, @PacketBuffer, TRUE, FALSE);

sleep(1000);

end;

2.

Da radę jakoś zrobić, by bot szukał i wybierał wodę, żeby mógł na niej klikać? Zapewno potrzebne będzie do tego ID wody, ale też nie mam pojęcia jak zrobić, by jej szukał i na niej klikał :/

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję za nią :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Lol, musisz chyba mieć socket do serwera tibii?

Wątpię.

Jakieś inne sugestie? Albo jakaś inna forma wysyłania pakietu?

Opublikowano

pewnie masz złe pakiety, to z tutka yabooomaster? Z TORG'a tam napisał jak przechwycić pakiety

zaraz ściągnę sobie delphi to popróbuje

Tak, dokładnie.

Podchwyciłem Odczytywanie z Aplikacji i teraz przerobiłem picia manafluidu na to. I coś nie trybi.

Co do pakietów, do się zgadzają, w blackd działa bez zarzutu.

Opublikowano

GetWindowThreadProcessId(FindWindow('TibiaClient',Nil), @ProcessID);
PacketBuffer[0] := $11;
(...)
SendPacket(ProcessID, @PacketBuffer, TRUE, FALSE);

to naprawdę szlachetne i oryginalne, ale czy Ty miałeś zamiar wysyłać pakiety do procesu na komputerze? to jak adresowanie listu na pocztę z którego masz zamiar wysłać list, z myślą że dojdzie do adresata xD

Chwila w google:

Packets are encrypted with a key in tibia with an encryption algorithm called XTEA. Packets may be logged using WPE Pro (I'm not gonna teach you how to use it since you must decrypt the packets after it) or using some advanced tibia cheat such Blackd Proxy (free or payed) that automatically decrypt it

Na polski:

Żeby wysłać pakiet dotyczący łowienia z odrębnego programu(np.Twojego bota), jak słusznie MrOMGWTF12 wspomniał potrzebujesz socket do serwera Tibii(RE się kłania - albo hooki, albo proxy, albo znajdź gdzie leży socket w pamięci i wrzuć adres do wskaźnika xD) i obsługi algorytmu którym Tibia szyfruje te pakiety - blackd je deszyfruje, a Ty pomijając fakt że musisz je jakoś kombinować(mówię o dopasowywaniu x,y,z łowienia, miejsca postaci i innych pierdół jak myślisz o tym na poważnie), to musisz je zarazem szyfrować i wiedzieć jak to robić - może każdy pakiet ma passphrase "koscpiszczelowa", ale zakładając że to większa firma to obstawiam że w ruch poszedł algorytm diffiego-hellmana, czy coś podobnego - więc na dobrą sprawę Twój wyodrębniony pakiet za pomocą blackd może działać podczas jednego uruchomienia gry, żeby przestać działać gdy zresetujesz komputer, więc jak myślisz o haczeniu Tibii to jeszcze trochę drogi przed Tobą xD

więc po pierwsze się poucz się o samym windowsie, co w ogóle zwraca GetWindowThreadProcessId i dlaczego Twój trik nie ma prawa działać, a potem przejdź do ciekawszych rzeczy jak słanie pakietów i czytaj, czytaj, i jeszcze raz czytaj, chociażby http://www.tpforums..../forum-131.html ,gdzie masz struktury pakietów i adresy jakichś pierdół w Tibii, ot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...