Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z locale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z spakowanym locale_pl.

Właśnie robię nową wizualizacje i inne bajery typu rangi , komunikaty itp. do klienta i tak:

- rozpakowałem bez problemu pliki locale.

- edytowałem plik: locale_game.txt

- spakowałem go bez żadnych komplikacji do całości (plików locale_pl.eix i locale_pl.epk [o ile sie nie myle , bo pisze z pamieci :)])

- wrzuciłem oba pliki z podmianą do pack i kiedy włączam grę, logowanie, pasek loadingu i chwile po zakończeniu ładowania cały metin2 się wyłącza na amen.

Moje pytanie: Czy userzy MPCForum (bardzo mądrzy z resztą :D) mają dla mnie jakąś radę co z tym zrobić?

Edycje robię na plikach z klienta EliteMT2 więc na 2k10.

Proszę o szybką odpowiedź.

Dzięki :D Dobrej odpowiedzi dam "+" albo "-" jak kto woli.

Pozdrawiam.

EliteMT2 - EjEmIks lvl. 109 OFF,

SiiberMT2 - RychuPeja (wiem... xD) lvl.120 i rośnie

--------------------------------------------------------

"Wiesz co mnie boli? Że w głowach się pier***i...." | [Ś.P] Magik, Paktofonika "Jestem Bogiem"
[/size]
Opublikowano

Chyba w tym rzecz, bo dopisałem "trochę" liter. Ale to dziwne że póki się nie ładuję tzn jest w ekranie logowania. To widzę swoje zmiany.

Np. Zamiast "logowanie..." mam "huuuuraaaa! wbijasz!" i TO widzę - bez problemu. Gorzej jednak z "dopiskami w grze"...

Już nawet polskich znaków nie używałem żeby zadziałało.

---

Widziałem tut mówiący o zmianach rangi, i też je zmieniałem ale cóż.. Zdziwiłem się bo tam nikt nie miał podobnego problemu.

Masz jeszcze jakąś myśl? Spróbuję zmienić raz jeszcze ale tylko rangi na początek żeby zobaczyć czy to inne części zepsuły locale.

Ale jestem otwarty na inne rady. A Ty łap "+" kwiatmix, bo to może być dobry trop :)

I jeżeli zły dział (a raczej na pewno) to przepraszam ale śpieszy mi się i nie znam forum a to dot. zmian w kliencie.. :D

"Wiesz co mnie boli? Że w głowach się pier***i...." | [Ś.P] Magik, Paktofonika "Jestem Bogiem"
[/size]
Opublikowano

Edytuj te pliki tekstowe tym programem bo pewnie robisz to notatnikiem który często psuje taby itp:

To jest ukryta treść, proszę

Hehe, akurat nie spodziewałem się że ktoś napiszę o wordpadzie ++... Ale niestety: WŁAŚNIE GO UŻYWAŁEM DO EDYCJI TEGO PLIKU ;).

Jakieś inne sugestie?

ps. chyba nie myślisz że jestem takim lajkiem że bym w notatniku robił edycję skryptu ;) ale dzięki za odpowiedź chociażby. Bo inni sie jakoś nie palą do tego :D

[/size]
Opublikowano

@Refresh :)

Chyba znalazłem coś istotnego w sprawie. Teraz na nowo rozpakowałem locale i edytowałem tylko pliki dds,tga - graficzne. Wgl nie łapałem się za txt.

A sytuacja powtarza się. Więc to nie wina txt [chyba] poza tym zauważyłem że locale które zamieniam na swoje ma chyba 5mb a "moje" edytowane ma z 3,6 mb.

Wnioski? :P

[/size]
Opublikowano

@Refresh :)

Chyba znalazłem coś istotnego w sprawie. Teraz na nowo rozpakowałem locale i edytowałem tylko pliki dds,tga - graficzne. Wgl nie łapałem się za txt.

A sytuacja powtarza się. Więc to nie wina txt [chyba] poza tym zauważyłem że locale które zamieniam na swoje ma chyba 5mb a "moje" edytowane ma z 3,6 mb.

Wnioski? :P

Wagę może mieć inną - inny styl pakowania...

Zmień może packer?

Opublikowano (edytowane)

Wagę może mieć inną - inny styl pakowania...

Zmień może packer?

Hmm powiem tak.. Przed chwilą rozpakowałem locale z pl 2k10 i nie ruszając go spakowałem w całość tak jak było i o dziwo - paker sam zmienił wagę plików z 5kb na 3kb (przepraszam bo w poście podawałem wagę w megabajtach :)).. Tak więc paker jest do bani. A sprawdzając dział zaobserwowałem temat z tym samym problemem, i chyba z tego co pamiętam glinka333 zasugerował zabezpieczone pliki. Nie znam się więc tu pytanie czy pliki 2k8 patchowane kurczakami mają zabezpieczenia od rozbiórki? I jaki paker polecacie, bo jak widać wyżej - ten mi już nie pomoże.

A tak przy okazji jak przerabiałem NPC (tekstury "npckuff") to wgl ich nie było widać na mapie ani nigdzie po wejściu do gry :D

Tak więc paker lekko mówiąc: z****ny. :P

-----------------------------------------------------------------------------

@EDIT

A i owszem ;) Paker jest zły, użyłem innego I DZIAŁA! Tj nie pamiętam nazwy i od kogo ale znajdziecie ten temat na samej górze działu "Tworzenie serwerów przywatnych". Polecam.!

@sherer: Łap + i 5 ziomek ;) Temat do zamkniecia. Jakby coś to napiszę na PW. Ok?

Pozdrawiam.

Edytowane przez FanRycha

[/size]