Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Umiem już prawie cały tutorial z autoit , ale teraz.

Pytanie : Z czego się uczyć ;o ?

Ja poznawać nowe komendy czy coś ?

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

musisz mieć kmine na program, będziesz miał to do roboty, dobierasz sobie odpowiednio funkcje i składasz program. Chyba nikt kalkulatora nie napisał w autoit, albo sie myle, jest on banalnie prosty dlatego też nikomu się nie chce go pisać. Koda switch case(jak wiesz co to jest) jak nie to ify

@down

nie na pamięć bo to głupie, to samo wchodzi jak barszcz babuni

Weteran
Opublikowano

Poczytaj helpa, naucz się każdej komendy na pamięć..

Kup sobie książkę o autoit,wykonuj proste skrypty w miarę twoich możliwości ...

1329036830-U154499.png
Opublikowano

ksiązka o AutoIT? Lol.

F1 and Google

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano (edytowane)

osobiście polecam korzystanie z helpa, gdyż bardzo dużo rzeczy dowiedziałem się właśnie z tego źródła informacji ;)

są też lektury dla programistów auto it, ale są one po angielsku i trzeba naprawdę dobrze szukać - z tego co wiem jest ich bardzo mało...

Edytowane przez wojtekch

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

Opublikowano (edytowane)

Ja tam się nie uczę prawie wcale, czyli dokładnie tak jak ktoś napisał wcześniej - dobieram komendy do swoich potrzeb. Jeżeli czegoś potrzebuję to szukam w google jak to zrobić, a jeżeli nie znajdę to pytam na forum.

Kilka komend takich jak tworzenie prostego GUI, klawisze do funkcji, pętle itp. możesz znać na pamięć napewno nie zaszkodzi ale nie ma większego sensu, aby się uczyć wszystkiego bo to by długo zajęło ;).

Z resztą AutoIT to głównie język specjalnie dla botów. Powszechnie nie stosuje się go do programowania :P. Więc nie ma sensu wszystkiego wykuwać na pamięć.

Edytowane przez Hancoock1995
  • Dodaj nową pozycję...