Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] CrashMT2

CrashMT2

Jaki ma być serwer?  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Medium czy Hard?

• Medium
      34
    • Hard
      13
    • Easy
      12
  2. 2. Du?o epików czy ma?o?

• Du?o
      21
    • Ma?o
      14
    • Jak na PL
      24
  3. 3. 6-7 Bon

• Tak, dobre bony
      9
    • Tak, s?abe bony
      10
    • Nie
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dodam na wstępie, że piszę tą zapowiedź jako HA serwera. Ten temat jest w pewnym sensie zaproszeniem na 'closed beta', czyli beta testy w celu sprawdzeniu bugów itp, ale o tym później.

Zapraszam do czytania!

logobq.png

Najlepszy serwer MEDIUM w Polsce!

informacjej.png

Serwer ten będzie serwerem Medium. O ratach wspomnę później.

Jak wcześniej wspomniałem, jest to zaproszenie na 'closed beta', czyli zamknięte beta testy.

Te testy będą przeprowadzane na 'mojej maszynie', natomiast po testach, będzie kupiony dedyk.

Nie martwcie się! Kasa już jest, więc to nie będzie jeden z tych 'niewypałów' ;>

Główna ekipa serwera to:

[HA]DDS - ja

[GM]TheCybeL - kolega, pomaga przy tworzeniu serwera.

Prowadzimy nabór do tej grupy. Poszukujemy grafików,

oraz ludzi którzy mają doświadczenie z plikami serwerowymi.

Korzyści gwarantowane!

ratyb.png

Raty serwera będą następujące:

EXP - x15

Yang - x15

Drop - Drop będzie zróżnicowany. Ze słabych mobów będzie dropić mało rzeczy, ponieważ nie będą one potrzebne.

Natomiast ulepszacze mniej warte będą dropić częściej, a ulepszacze więcej warte, rzadziej.

Ogólnie drop utrzymuje się w granicach x1-x3.

beznazwy2n.png

Maszyną na 'closed beta' HAMACHI będzie:

Procesor i5 2410M 2,9 GHZ 2 rdzenie 64-BIT,

Dysk twardy 640 GB,

Pamięć RAM 8 GB,

Łącze 6 Mb/s.

Maszyną dedykowaną będzie:

Procesor i5 4 rdzenie po 2,66 GHZ 64-BIT,

Dysk twardy 2 TB,

Pamięć RAM 16 GB,

Łącze 100 Mb/s.

Gdy serwer się rozwinie maszyna ta zostanie wymieniona na:

Procesor i7 2 procesory po 4 rdzenie po 2,66 GHZ 64-BIT,

Dysk twardy 2 TB,

Pamięć RAM 24 GB,

Łącze 100 Mb/s.

Serwer postawiony będzie na systemie FreeBSD 8.4.

ulepszacze.png

Od poziomu 1 do poziomu 60 nie będą potrzebne żadne ulepszacze.

Perły oraz małże będą dostępne u handlarzy.

Na zrobienie zbroi od 61 i 66-70 poziomu potrzebna będzie 1 perła z każdego rodzaju (czyt. biała, niebieska i krwawa).

Perły będą również potrzebne na zrobienie naszyjników (niebiański, perłowy), kolczyków (niebiańskie, kryształowe, ebonitowe), bransolet (niebiańskiej),

Mieczy (zatruty miecz, miecz szponu ducha, skrzydła demona chakr., ekstazyjny wachlarz, bambusowy dzwon, stalowy łuk kruka, miecz żalu, złodziej dusz), oraz hełmów od 41 poziomu.

Na jakiekolwiek buty nie będą potrzebne ulepszacze.

Na zrobienie 'epickich' zbroi, broni, biżuterii itp. będą potrzebne nowe przedmioty, które będą dropiły z określonych mobów, lub trzeba je będzie ulepszyć (te ulepszacze).

systemepicki.png

Na dzień dzisiejszy jest nieco zmniejszony system epicki, lecz wraz z 'rozwijaniem się serwera' zostaną dodane nowe bronie/zbroje/biżuteria.

SYSTEM ULEPSZANIA JEST 'TYMCZASOWY' NA DEDYKU BĘDZIE CAŁKIEM INNY!

System ulepszania broni epickich:

Bojowy miecz -> Miecz syriusza -> Niebiański miecz

Smocze noże -> Bezduszne noże -> Ząbkowane noże

Partyzana -> Zabójca żółtego smoka -> Miecz słońca

Niebiański ptasi wachlarz -> Wachlarz 8 trigramów -> Diabelski wachlarz

Dzwon nieba i ziemi -> Dzwon śmierci -> Hibiskusowy dzwon

Olbrz. Łuk Żółt. Smoka -> Upiorna Kusza

System ulepszania zbroi epickich:

Stal (woj, ninja, sura, szaman) -> Szmaragd (woj, ninja, sura, szaman)

System ulepszania biżuterii epickiej:

Na razie brak.

dodatkoweinfo.png

W 'closed beta' uczestniczyć może tylko 20 osób. Będzie to 20 osób, które wybiorę sam. Zgłoszenia proszę wysyłać na PW.

Osoby, które będą czynnie uczestniczyć w 'closed beta' dostaną na start 50 lv + 1 bryłka złota (wartość 500kk) + Zatruty miecz+3,

więc jest o co walczyć! ;>

'Closed beta' będą trwać maksymalnie 2 tygodnie, i będą prowadzone na HAMACHI. Osobą, które się 'załapią', zostanie wysłana PW,

wraz z godzinami otwarcia serwera, siecią hamachi oraz hasłem i stroną rejestracyjną serwera.

Po fazie 'closed beta', maksymalnie 3 dni później (instalacja) zostanie uruchomiony serwer dedykowany.

Serwer będzie posiadał własną stronę

Serwer będzie posiadał 4CH, aby było więcej spotów do expienia.

Nie mam jeszcze planów co do IS, ale wraz ze startem serwera, prawdopodobnie zostanie dodany.

Maksymalny level to 250.

startk.png

Start 'closed beta' planowany jest na 15.08.2011r.

Start serwera dedykowanego planowany jest na 1.09.2011r.

Może wystąpić tzw. 'poślizg', maksymalnie 2-3 dni.

grafikao.png

Grafika w postaci 5 screenów z serwera z napisem dla 'MPCForum.pl', zostaną dodane dziś wieczorem (tj. 02.08.2011r. godz. 21), lub jutro wieczorem (tj. 03.08.2011r. godz. 21).

Grafika w postaci sygnatur serwerowych, userbarów, tapet zostanie dodana w trakcie 'closed beta' lub wraz ze startem serwera dedykowanego.

logobq.png

Czy szukasz serwera z miłą i pomocną administracją?

Czy szukasz serwera Medium?

Czy jesteś znudzony atmosferą na serwerach globalnych i chcesz się przenieść na jakiegoś konkretnego PRIV'a?

Czy szukasz serwera, który jest na tyle rozbudowany, że można na nim długo grać?

Czy szukasz serwera, który jest lepszy niż wszystkie razem wzięte?

Jeżeli chociaż na jedno pytanie odpowiedziałeś twierdząco, to

tojestserwerdlaciebie.png

Z poważaniem, HA serwera CrashMT2

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko że Ci z bety bd mieli taką przewagę że inni nie bd mieli ochoty grać ...

jaką przewagę...po becie konta kasowane to chyba logiczne..

ouve5v.png
Opublikowano

Co do systemu epików, to już napisałem że będzie zmieniony. Ten system jest na 'closed beta'. Na dedyku będzie zmieniony. Aktualnie trwają pracę nad nowymi broniami. Powinno być po 10 epików dla każdej postaci.

@UP

closed beta jest po to aby wykryć błędy.

Opublikowano

Dla mnie do kitu ale to moje zdanie jak sa miecze powyzej Trytona to juz odpuszczam nie cierpie tego typu servow .

Opublikowano

Ja zrozumiałem że za pomoc w becie na start już na dedyku dostawało się bd 50 lvl i o to chyba chodziło założycielowi tematu .

Opublikowano

Witam.

Nie, wiem ile osób się ze mną zgodzi.

Chcesz server Medium, tak ?

Dlaczego, teraz każdy zwraca na lvl ? Każdy, mówi "a źiebi nabić śibko łosiemdzieśiątypiąty lewel", ale co Ci, to da, skoro, nie masz kasy, na zrobienie dobrego eq ? No, nic samym lvl to Ty sobie możesz zad podetrzeć, i pod warunkiem że się papier zgodzi.

Chciałbym, aby server, miał exp miedzy Hard/Medium (ok 30x), lecz drop Yenga, był dużo większy (np. 300x).

No, chyba że chcesz aby w jeden dzieńw topce były 100 lvl, ludzie nie mieli kasy na Itemy, oraz gildie miały po 20 lvl (Gdyż nie ma kasy na nic i trzeba dropić, a exp oddawać).

Świetnym przykładem, takiego debilizmu był Diamondmt2, sam Widziałeś ile Oni osiągi ^^ .

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

10. Należy podać przybliżony termin startu [ poślizg max 14 dni ]
11. Wprowadzenie weryfikacji prywatnych serwerów poprzez wstawienie SS'a bądź video z zapowiadanego serwera. Na przynajmniej 2 SS'ach/ Video musi być napis poprzez komendę /b bądź /n "NazwaSerwera Dla MPCforum". SS/Video ma znajdować się na pierwszej stronie!

Opublikowano

Temat został rozwiązany/narusza punkt regulaminu lub działu/powtarza się.

W celu wyjaśnienia, lub otrzymania większej ilości informacji zgłoś się do moderatora, który zamknął temat, Global Moderatora, lub Administratora.

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...