Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmienic wyglad wierzchowcow.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Otwierasz Pliki .DDS wierzchowca (ich tekstury) za pomocą jakiegoś programu graficznego (Photoshop , GIMP) z wtyczką DDS

i edytujesz kolory całej tekstury lub zaznaczasz za pomocą "różdżki" (do zaznaczania) interesujący cię element i go podmieniasz lub edytujesz na twój kolor

to nie jest trudne...

@EDIT

to nie jest knur tylko dzik xD

Edytowane przez GoGame

gogame.png

Opublikowano (edytowane)

@UP

Myślę że powinniśmy koledze pomóc dosłownie w tym o co mu chodzi a nie - zaaplikować mu półśrodek w postaci DL nowych wierzchowców. :D

@autor

Z tego co pamiętam (bo są 2 możliwości) rozpakowujesz plik monster (lub PC [albo jeszcze inny bo nie pamiętam dokładnie który ;/ napewno któryś z kolegów forumowiczów ci podpowie i poprawi mój błąd]). W środku znajdziesz pliki odpowiadające teksturom wierzchowców w formacie dds, za jakies kilkanaście minut powiem ci dokładnie o jakie pliki chodzi bo na razie czas mi nie pozwala :D. Edytujesz je, pakujesz w takie jak kolega wyżej podał w DL w format epk i eix i podmieniasz z tymi w folderze pack.

tak jak mówię - info podam ci dokładnie do 30 minut, o jakie pliki się rozchodzi, tak więc "zostań po reklamach" :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A więc tak:

Rozpakowujesz plik NPC z pack.

Szukasz dds o tytułach:

To jest ukryta treść, proszę

Z góry mówię: nie jestem pewien wszystkich nazw ale podałem czym masz się kierować.

Jeżeli Ci pomogłem chodź w małych stopniu daj mi "znak dodawania :F" - bd wdzięczny :)

Piona!

FanRycha

Edytowane przez FanRycha

EliteMT2 - EjEmIks lvl. 109 OFF,

SiiberMT2 - RychuPeja (wiem... xD) lvl.120 i rośnie

--------------------------------------------------------

"Wiesz co mnie boli? Że w głowach się pier***i...." | [Ś.P] Magik, Paktofonika "Jestem Bogiem"
[/size]