Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak stworzyć dobrego Summonera !

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@EDIT

To bardziej build niż jako taki poradnik

Siemka. Tak się patrze na to jak ludzie grają i się dziwie, że na privach jest tak mało summonerów. Fakt faktem, summoner nie jest idealną postacią do PvP, ale jak ktoś umie nim grać to może być zabójczy. Podkreślam iż wiele zależy od ekwipunku i od taktyki, lecz z tym poradnikiem nie będzie aż tak wiele problemów. Poradnik najbardziej może się przydać na serverach typu Eternia lub Elite Dekaron. A więc zaczynamy !

SZYBKI START

Zacznijmy od tego co to w ogóle jest ten start. Na privach jest to etap na którym mamy około 130-145 level, wtedy mamy już odblokowane wszystkie skille i dużo pkt statów. No więc tak, wbijamy w Loa poziom około 25-30, powinno zająć to do 10 minut. Idziemy kupić sobie jako taki ekwipunek, i przede wszystkim kupujemy Twin Blade. Niektórzy wolą grać Staffem, ale po co się kur** męczyć poniżej 170 lvla jak i tak nie będziemy robić porządnego PvP ?? No więc rozdajemy punkty statystyk pod najlepszy Twin Blade jaki jest w stanie zaoferować sklep. Resztę punkcików inwestujemy w HP, żeby nie zginąć na pierwszym mobie. Musimy iść po skille, kupujemy tylko z zakładki Twin Blade. Pety na razie poczekają. Czytamy wszystkie książki i rozdajemy punkty tylko w Twin Mastery. Idziemy teraz do Denebe, powinno być u teleportera. Przechodzimy całą mapke po drodze zabijając dużo mobków, powinniśmy mieć około 40-50 level. Teraz idziemy do Request Beach, expimy tam do lvla 65 po czym wracamy do Loa Castle. Robimy to co wcześniej czyli kupujemy eq, czytamy nowe skille i dajemy punkty w te: Spirit Dagger, Blind Sword i Shadow Revenge. Kupujemy tez Peta Beast, ale nie ładujemy w niego punktów. Teraz musimy władować punkciki pod Twin Blade na 85 lvl, bronie możemy znaleźć tutaj:

http://2moons.mmosite.com/guide/item/weapon/twinsword.shtml

Standardowo reszta pkt w heal. Teraz się wybieramy na Draco Desert, możemy tam dropnąć eq na 70+ lvl i broń na 60+ lvl. Expimy tak do 80, potem idziemy do Python i wbijamy około 95 lvl. Jeśli dropnie nam jakaś część setu to oczywiście podnosimy i zakładamy jak lvl pozwala (tak samo z bronią). Gdy mamy ten 95 lvl wracamy do Loa Castle i kupujemy wszystkie skille na jakie pozwala poziom. Ładujemy punkty w: Twin Mastery, Shadow Revenge, Spin Dagger, Vicious Mirror i Dark Avatar. Statystki pod broń na 145 lv (podałem wcześniej link do sprawdzenia ile wymaga statystyk) reszta w heal. Bierzemy questa w Draco Desert od Hamon, po czym udajemy się do Python Castle i zabijamy 100 Carbon'ów. Oddajemy questa i już możemy wejść do zamku ! Expimy tam do 110 poziomu oczywiście po drodze zbierając ekwipunek. Po 110 wracamy do Loa, kupujemy all skille które się odblokowały i ładujemy punkty w Twin Bore i wszystkie skille które wymieniłem wcześniej. Na 110 idziemy spowrotem do Draco->Python->Tomb i expimy tam do 125 lvla kolekcjonując ekwipunek. Potem udajemy się do Cursed Maze (lub Doom Maze w zależności od servera) wbijamy tam 145 lvl po drodze zbierając ekwipunek i argaty. To by było na tyle, najgorsze mamy za sobą

DŁUGIE EXPIENIE, ŚREDNI ETAP GRY

Gdy mamy ten 145 lvl udajemy się do Dead Lands, jak tam dojść jest opisane tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/200937-tut-droga-do-deadlands/

Dropimy tam Twin Blink czyli broń na 145 lvl dla summonera, pod staty dajemy tak żebyśmy mieli 200-250 HEAL, dex pod broń i reszta STR. Gdy wbijemy w Dead Landzie 170 lvl idziemy do Loa Castle kupić jakiś set na 150-170 lvl. Na tym lvlu powinniście już ogarniać grę, po prostu ładujemy w dobre skille itp. Ważne też aby kupić wszystkie nowe skille szczególnie z zakładki TransUp i je wymaxować. Możemy też kupić broń na 150 lvl i ją ulepszyć, posłuży do końca gry. Teraz udajemy się na East Morte, jest to miejscówka w której musimy expić do 195 lvla. Możemy też iść na jakiegoś DF'a w między czasie. Zdobywamy kasę, exp i eq podczas expienia, to powinno wystarczyć.

ETAP END GAME

To już w sumie końcówka gry, 195 lvl, większość skilli wymaxowanych, ekwipunek +4 do +7. Kupujemy nowy set na 190 lvl+ i go ulepszamy do co najmniej +5. Udajemy się do Hell On Earth w PT lub bez i dropimy CV. Można też expić w East Morte. Właściwie to robimy do 250 lvla. Od około 220 można chodzić na DF'y. To by było na tyle, można zresetować skille i staty i przerzucić się na Staff, teraz to nie będzie miało za dużego znaczenia.

Nasza postać powinna wyglądać mniej więcej tak:

Staty: 500 STR 100 DEX 400 HEAL 5 SPR

Skille: Beast/Libidio Mastery na 10 punkcików, najlepszy stworek na 5 punkcików i Twin Mastery, Dark Avatar, Vicious Mirror, Spinn Dagger, Posion Blade, Shadow Revenge, Blind sword, wszystkie buffy i skille TransUp na maxa.

Myślę że poradnik się przyda, ma szczegółowy rozstaw statystyk itd. No sam nie wiem tongue.gif

! UWAGA !

Poradnik został minimalnie zmieniony, ładujemy HEAL do 400-450 a resztę w STR do końca gry. To zapewni DMG i krytyki oraz dużo HP.

Staty resetujemy u Kata w Parca Temple, trzeba zdjąć całe eq.

PODPOWIEDZI PvP

Ogólnie stosuję kilka sposobów na PvP. Jest całkiem inaczej z każdą postacią. Postaram się to opisać.

Azure Knight

Z Dual Axe lub czymś innym na Dualu nie będzie większych problemów, oddalamy się trochę na początku lub najprościej włączamy Shadow Revenge, Potem najlepiej odpalić Dark Avatara lub Vicious Mirror jeśli przeciwnik się zbliżył. Odpalamy Twin Bore (o ile server posiada A9), Poison Sword po czym włączamy Fury Explosion. Przeciwnik powinien być zatruty Poisonem, mieć mało shielda lub w ogóle leżeć. Wykańczamy go czymkolwiek.

Z 2 hand weapon lub z shieldem będą problemy z Knock Backami czyli z tzw. odrzucaniem, blokowaniem. Odpalamy na początku Out Of Sight żeby uciec na 15 metrów biggrin.gif wtedy przeciwnik nas nie zablokuje. Odpalamy Skille jak w PvP z Dualami + dodajemy Familiar Spirit który może otruć.

Incar Magician

Tutaj dokładne to samo co z Azurkiem na 2 hand weapon. Incar będzie próbował blokować Imited Flashem lub atakować z daleka, w przypadku ataku dystansowego odpalamy na początku Dark Avatar, potem Familiar Spirit, Fury Explosion po czym Poison Sworda i Spirit Daggera. Na konieć Shadow Revenge i coś mniejszego jak Vicious Mirrow i taki Incar powinien leżeć.

Aloken

Z alokenem PvP jest na poziomie zajebiście trudnym, jest to najlepsza postać na PvP, posiada debuffy i najlepsze buffy w grze. Najlepiej używamy bardzo szybkich skilli jak Vicious Mirror czy Poison sword, Dodajemy kilka dystansowych, w końcu taki aloken padnie. Uważać, bo Alokeny są szybkie i mają skille KB !

Z innymi postaciami na ogół powinno być łatwo, ja tam głównie brałem PvP z Azurkami Incarami i Alokenami. Z Bagim PvP wygląda podobnie do AK 2 hand weapon lub z shieldem. Też wali z bliska i blokuje, tyle że jest wolniejszy ;D

Opublikowano

A spr dla twina tez coś daje do dmg pytam bo gram na Elite Dekaron ?

mam 50 spr i 100 str więcej niż napisałeś .

Ludzkie zachowanie tak na prawdę zależy od postrzegania świata oraz wychowania danej osoby .

Wszystko da się kontrolować, trzeba tylko to umieć .

Opublikowano

Nie, summoner Twin to postać fizyczna coś w stylu AK. DMG dodaje mu STR , ale nie można zapominać o HEAL, ja mam na 212 lvlu 15,5 k HP.

Opublikowano

Nie gram za bardzo na privach (wole global), ale wiem, że nie na wszystkich serwerach jest exp rate x2000 albo niektóre rzeczy jak np mapa "Hell On Earth" i co wtedy?

Napisałeś

Fakt faktem, summoner nie jest idealną postacią do PvP, ale jak ktoś umie nim grać to może być zabójczy
a w poradniku opisałeś tylko jak wbić bez problemów wysoki poziom.

Skoro twierdzisz, że summoner może być "zabójczy" to napisz jak ma wyglądać PvP z poszczególną klasą.

Opublikowano

Opisałem jak nie zepsuć postaci czyli skille staty etc. Taktykę każdy swoją ma. Po za tym napisałem privy w stylu Elite lub Eternia dekaron, na których jest ten exp i mapy.

Opublikowano

No teraz napisałeś, ale zanim ja to napisałem to tego nie było ...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...