Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi :(

RudiFix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zainstalowałem Alteriwnet i wszystko mi śmiga ale mam pewien problem.

Gram sobie na jakimś serwerze i wszystko jest płynnie i działa bez zarzutów, i nagle FPS skacze mi do 160-200 i nic nie mogę zrobić. Mam tak przez jakieś 30 sekund a potem mam komunikat: minął czas połączenia z serwerem.

Czy wie ktoś czym to może być spowodowane i jak się tego pozbyć?

Z góry dziękuje za odp.

Opublikowano

FPS skaczę pewnie dla tego że tracisz połączenie z serwerem a gra się zwiesza na jednej klatce i dla tego twoja karta graficzna nie jest tak bardzo obciążona.

Wydaje mi się że problem tkwi w twoim łączu, mógł byś coś napisać na jego temat??

Opublikowano (edytowane)

FPS skaczę pewnie dla tego że tracisz połączenie z serwerem a gra się zwiesza na jednej klatce i dla tego twoja karta graficzna nie jest tak bardzo obciążona.

Wydaje mi się że problem tkwi w twoim łączu, mógł byś coś napisać na jego temat??

Jeśli chodzi ci o szybkość to mam 2mb/s Livebox TP.

Tak na marginesie, to jak grałem na normalnych serwerach CoD-a to nie miałem lagów

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano

michiix grałem z nim dzisiaj na klanowym moim.

Jest tak że cały czasz ma ping ~ 50 nagle jebnie mu 999 i go wywala, tak jak mi się na początku wydawało, dalej to podtrzymuję - Problem musi być po stronie łącza, innej opcji nie widzę.

Opublikowano (edytowane)

No to co ja mam z tym zrobić?

Dobra czyli nie pogram na alterIWnet :/ Cały czas mam to samo nie da się grać. Gram jakieś 5 minut a nagle zwiecha.

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano (edytowane)
A reinstalowałeś CoD'a?

Tak reinstalowałem Cod-a i nawet mi to pomogło bo przez jakąś godzinkę nie miałem wg. lagów. Ale po tej godzince zaczęło się obić to samo.

Może Ci przerywa neta na te kilka sekund??

Kurcze nie wiem, ale jeśli już to musiałoby to być spowodowane samym alterIWnet, bo jak kiedyś grałem jeszcze na normalnych serwerach CoD-a (przed banem) to nie miałem żadnych lagów.

@EDIT

Właśnie sprawdziłem. Kiedy gra mi się zawiesiła, zminimalizowałem ją i zobaczyłem że rzeczywiście mnie rozłącza :/ Nie wiecie co zrobić aby to się nie działo.

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano (edytowane)

No czy masz WiFI? Przez co odbierasz tego neta?

Przez kabel raczej się nie rozłącza :s

Jeśli masz WiFi to załataj tą lukę jakimś ReConnecterem do Internetu, wydaje mi się że to powinno pomóc.

Edytowane przez Spacja666
Opublikowano (edytowane)

No czy masz WiFI? Przez co odbierasz tego neta?

Przez kabel raczej się nie rozłącza :s

Jeśli masz WiFi to załataj tą lukę jakimś ReConnecterem do Internetu, wydaje mi się że to powinno pomóc.

Aaaa... trzeba było po ludzku to napisać od razu :D Tak odbieram przez WiFi

To jest ukryta treść, proszę

A co to jest? Ja jestem w tym zielony, mógłbyś podać jakiś link czy coś.

@EDIT

Chodzi ci o coś takiego?

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano (edytowane)

W innych grach nie mam takiego problemu.

@EDIT

jak ustawić tego ReConnect 1.5, bo nie mogę znaleźć u wujka google :D

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano (edytowane)

Ja też nie wiem :/ Dzisiaj jakby się uspokoiło gram z 30 minut i jak na razie nie ma zwiech.... zobaczymy później. I tak wielkie dzięki za pomoc :D

@edit zmieniam zdanie jednak mam te je******* zwiechy

Edytowane przez RudiFix
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...