Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu gram sobie w Terrarię, bardzo fajna gierka, ale bardzo mnie wku**ia item o nazwie "Łóżko".

Próbowałem na miliony sposobów ustawić Spawn Point za pomocą tego itema, niestety

bez skutku. I tu mam do was pytanie, czy istnieje jakiś program dzięki któremu sam mogę

ustawić sobie miejsce spawnu ? Bo naprawdę mnie krew zalewa z tym łóżkiem..

Pozdrawiam.

beztytuuznsq.png
Opublikowano

For a bed to function properly and allow you to set your spawn point, certain criteria must be met similar to room requirements for spawning NPCs:

Screenshots showing correct bed placement. Note that a bed placed in a dirt house does not allow you to set your spawn point.

Added by FungusTrooper

The bed must have enough space. A 8 block wide and 4 block high (interior) room is minimum, as such a 10x6 box overall is required. For ease of placement: this is the full lateral reach of a player, with the maximum vertical reach.

The room's exterior walls must be crafted from material other than dirt such as Wood, Stone, Bricks or Glass (even Wood Platforms will work, although this offers no protection from monsters).

The Background wall must also be crafted from a material other than dirt. Walls mined from Dungeons will not work. NOTE: there may be gaps in the back wall.

If the requirements are met, right clicking the bed should set your spawn and show the message "Spawn point set!".

You cannot, however, sleep in the bed.

You can't set the spawn point if the bed stands in a Corrupted area. In multiplayer, each player can set their spawn point individually, and in single player, each character can also have a different spawn point.

:) Z wiki..

po krótce pokój o danych wymiarach, ściany, drzwi, oświetlenie, zamiast drzwi może być platforma a w tym pokoju łóżko postaw! :) Pozdrawiam Bakoo

1307713087-U105081.jpg
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź, ale już napisałem że próbowałem "wszystkich" sposobów i widziałem ten artykuł na wiki..

Już mówiłem, szukam programu do zmiany spawnu bo mam dość kombinacji.

beztytuuznsq.png
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to nie istnieje taki program <_< Jeżeli się myle niech ktoś mnie poprawi :) Popróbuj z tym łóżkiem jeszcze :D

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano (edytowane)

A próbowałeś na innym save? U mnie łóżko działa normalnie... nigdy nie miałem problemów.

Pisze ci "spawn point set", czy nie?

@edit a może reinstal terrari?

Edytowane przez MrKamil

++

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...