Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rower, przerzutki, łańcuch :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<<Na szybko>>

Siema. Ziomal chce sobie odkręcić przerzutki (przód i tył). Są pojebane itp. Zębatek z tyłu ma 6, z przodu (normalka) 3. No i sobie powoli odkręcamy. .. ...

Jak już odkręciliśmy to ... yyy łańcuch. Problem polega w tym, żebyście dali mi jakieś info. Czyli: najlepsze ustawienie przerzutek np. 6:3 żeby nie przeskakiwało, jak skracać (łańcuch) i tak dalej

wykażcie swoją wiedzę o tym :-)

Pozdr, Miley8 ;>>

Yo!

Opublikowano (edytowane)

Ale że on chce jeździć bez przerzutek? o.O No to chyba 6 z tyłu i 1 z przodu, to już od niego zależy jak mu się dobrze jeździ.

Edytowane przez BabyBuns!

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ale że on chce jeździć bez przerzutek? o.O No to chyba 6 z tyłu i 1 z przodu, to już od niego zależy jak mu się dobrze jeździ.

No bez przerzutek! Miał je do dupy więc nie było sensu. Całe rozjebane.Ustawienie przerzutek za wysokie. Dla niego mniej więcej 5:2, 6:1 i żeby nie spadał łańcuch :).

Yo!

Opublikowano

Oj odradzałbym mu jazdę bez przerzutek i wiem co mówie :). Pod górkę przydaje się zmiana przerzutek, na równym poziomie równie się przydaje i na terenie zjazdowym z górki ogromnie sie przydaje. Nie rozumiem go dlaczego chce sie pozbyc tego :/ . To tylko ułatwia jazdę. Niech sie kolega jeszcze porzadnie zastanowi bo moze potem tego zalowac :).

EDIT:

Aha no to w kazdym razie ktos mu zle je ustawil i nie dopasował mu łancucha.

jqeuR.png

Opublikowano (edytowane)

No bez przerzutek! Miał je do dupy więc nie było sensu. Całe rozjebane.Ustawienie przerzutek za wysokie. Dla niego mniej więcej 5:2, 6:1 i żeby nie spadał łańcuch :).

No ale co ja mam Ci przewidzieć kiedy Ci łańcuch nie będzie spadał? :D Zostawcie konik, ustawcie na 6:1 i ustawcie konik tak na stałe aby nie spadał łańcuch. Na koniku masz takie dwie małe śrubki, nim regulujesz.

Albo niech sobie kupi nowe przerzutki i tyle ;]

Edytowane przez BabyBuns!

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie trzeba skracać łancucha, bo macie nie wiem jak to nazwac, taką zębatkę przy tylnim kole , co reguluje napiecie łancucha podczas przerzucania przerzutek. Ona odpowiada za regulacje napiecia lancucha , wlasnie po to aby nie spadał .

jqeuR.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie trzeba skracać łancucha, bo macie nie wiem jak to nazwac, taką zębatkę przy tylnim kole , co reguluje napiecie łancucha podczas przerzucania przerzutek. Ona odpowiada za regulacje napiecia lancucha , wlasnie po to aby nie spadał .

To jest konik, tak to on reguluje napięcie łańcucha i gdy się przerzuca to on przesuwa łańcuch w boki i to powoduje że łańcuch przeskakuje na inne zębatki ale gdy zdejmą przerzutki to już nie będzie nikt miał nad nim władzy :D więc on będzie sam sobie, dlatego musi go wyregulować aby łańcuch był cały czas na tej samej zębatce a nie spadaj np z 6 zębatki na 1.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Najlepiej z przodu i z tyłu zostawić po jednej zębatce(tak jak w BMX'ach) i dodać do tego napinacz i będzie dobrze :)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Najlepiej z przodu i z tyłu zostawić po jednej zębatce(tak jak w BMX'ach) i dodać do tego napinacz i będzie dobrze :)

Zamiast inwestować w nowe zębatki, jebanie się z tym to lepiej kupić nowe przerzutki ;D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Mi się wydaje, że zębatki są tańsze od kompletu przerzutek(chyba, że jakieś badziewie by kupił)?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak