Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaproszenie do wspólnej gry w SUN ONLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zaprosić wszystkich do gry w tą kilkuletnią, ale nie docenioną grę:

soul_of_the_ultimate_nation_sun-logo.png

To jest ukryta treść, proszę

Trochę o grze:

Soul of the Ultimate Nation (w skrócie SUN) to kolejne MMOcRPG wydane przez koreańską firmę Webzen. Założeniem twórców było stworzenie gry, która łączyłaby prostą i dynamiczną formułę zaczerpniętą rodem z konsolowych produkcji z typowymi założeniami gier MMO. Z całą pewnością można stwierdzić, że twórcy osiągnęli swój cel. W SUN Online mamy do czynienia z bardzo dynamiczną walką, która wymaga od gracza pewnych elementów zręcznościowych. Nie mamy, zatem do czynienia z bezmyślnym zabijaniem moobów. Każde starcie wymaga od nas odpowiedniego zaangażowania i współpracy z innymi graczami.

Tutaj pojawia się kolejny element, który odgrywa bardzo dużą rolę w tej produkcji, a jest to gra w party! Sami w świecie gry jesteśmy w stanie zdziałać niewiele! Zadania, jakie stawia przed nami SUN są nastawione na współpracę większej ilości graczy. Maksymalna możemy stworzyć drużynę składającą się z dziecięciu osób. To pozwala na zorganizowanie bardzo dobrze radzącej sobie w boju ekipy. A kogo mamy do wyboru? Przy tworzeniu postaci mamy szansę na wybranie pięciu klas:

Berserker:

47455547.jpg

Berserker to potężny i brutalny wojownik. Jest bardzo silny i doskonale włada ogromnymi broniami. Jego pochodzenie nie jest do końca znane, nie ma on tez zbyt wielu przyjaciół. Można natomiast być pewnym jednego - warto mieć go po swojej stronie. Jest członkiem zaprawionego w bojach sojuszu najemników.

Charakterystyka

- Niszczycielska siła.

- Wyśmienicie spisuje się w bezpośredniej walce.

- Nadludzkie umiejętności władania mieczem.

- Potrafi opanować najbardziej skomplikowane techniki walki i wspierać sojuszników.

Style walki

- Defender. Przyjmuje na siebie atak wszystkich przeciwników by chronić przyjaciół.

- Berserk. Agresywny przywódca drużyny, siejącej chaos i zniszczenie.

Dragon Knight:

38209192.jpg

Dragon Knight to nieoceniony pomocnik w walce. Jest bardzo silny i szybki. Czuje się doskonale w roli pomocnika dowódcy, jak i w bezpośrednim ataku. Członek House of Old Dragons, organizacji, której wszyscy członkowie (Z wyjątkiem dowódcy) są równi i współdzielą swoje zdobycze. Przechowują je w potężnej twierdzy, usytuowanej w Valley od the Dragons. Złe plemiona dają się im jednak we znaki, w szczególności utrudniając komunikację z innymi regionami i wręcz zamykając Dragon Knight-ów pod kluczem. Większość z tych, którym udaje się uciec, z miejsca wstępuje do sił rewolucyjnych. Pozostali trudnią się różnymi zawodami, w tym jako posłańcy.

Charakterystyka

- Honor, godność i szacunek.

- Wyrafinowane techniki władania mieczem.

- Moc smoków jest po jego stronie.

- Będzie bronić swoich sojuszników aż do śmierci.

Style walki

- Combat. Wykorzystuje swoją siłę do walki i magiczne moce do wspierania sojuszników.

- Dragonic. Rzuca klątwy na przeciwników.

Elementalist:

elementalist.jpg

Elementalist jest potężnym czarownikiem. Dawniej królewscy czarownicy, których wojna podzieliła na dwie wzajemnie zwalczające się frakcje, Circle i Ether. Wojna między czarodziejami, to wojna na wyniszczenie, zostało więc ich niewielu i gdy już prawie los o nich zapomniał, postanowili połączyć swoje siły w sojuszu, by pokonać wspólnego wroga. Przeciwstawili się złym plemionom. Utworzyli Magic Laboratory, miejsce i sojusz w którym mogą szlifować swoje umiejętności i wymieniać się wiedzą, jak również szkolić młodych adeptów magii. Prócz walki przeciwko Imperium, zbierają oni magiczne przedmioty, które służą im w tajemniczy sposób.

Charakterystyka

- Główny czarownik sił rewolucyjnych.

- Silny w ataku, ale równie dobrze spisuje się w leczeniu i ochronie swoich sojuszników.

- Wymaga specjalnych przedmiotów które pozwolą mu czerpać niezbędną w walce energię.

Style walki

- Offensive Ether. Sprawnie atakujący zaklęciami.

- Healing Circle. Leczy, chroni, wzmacnia i wskrzesza swoich sojuszników.

Valkyrie:

35850608.jpg

Valkyrie jest postacią umiarkowanie silną, ale nad wyraz szybką i zdeterminowaną. Historia Valkyrie była zawsze związana z Dragonitami, a gdy wraz z powstaniem Imperium wciąż na nich polowano, razem przenieśli się na zachód kontynentu. Stworzyli swój własny sojusz, by walczyć ze złymi plemionami i odzyskać dawną chwałę. Valkyrie to pierwsi członkowie sił rewolucyjnych, z początku bardzo źle znoszący towarzystwo Dragon Knight. Jednak wspólny cel tymczasowo połączył ich wysiłki. Valkyrie zaczyna swoją przygodę w wiosce Welthen.

Charakterystyka

- Ekspert w walce na odległość.

- Wyśmienite umiejętności strzeleckie, walki wręcz oraz przywoływania pomagających stworzeń.

Style walki

- Offensive. Czuje się doskonale w roli atakującej, wykorzystując bogaty wachlarz umiejętności.

- Summon. Przywołuje stworzenia które wiernie walczą u boku swoich sojuszników.

Shadow:

Jest to najnowsza postać na Globalnej wersji SUNA na której możemy grać, dlatego opis postaci i poradniki do niej mogą być jeszcze nie dokładne.

53787cc6a484467afa2099ba7e93145112030.jpg

Trailer z gry:

Gameplay:

Teraz trochę moich słów:

Gameplay może trochę się różnić od tego co jest teraz, bo został wprowadzony Episode II, w którym dodali/ zmienili aż 60 rzeczy, ale to i tak nie jest wszystko SUN Global w porównaniu do Koreańskiej wersji jest ukończony w 90%.

Każdy kto chcę zagrać, niech odpisuję w postach albo na moje gg: 12800178. Może ktoś załatwi TS/Ventrillo, jak nie to i tak damy rade grać.

Piszcie możliwy przyszły nick w grze i najlepiej GG, jeżeli kogoś ta gra woogle zainteresuję. Ja gram oczywiście od 0, jedynie mam troszkę kasy z innego konta.

Tak jak w opisie gra opiera się prawie w 100% na party, bez tego nie osiągniesz tam teorytycznie NIC. Dlatego poszukuję osób do wspólnej dłuższej gry.

Wypowiedzi na temat gry także mile widziane.

Oferuję pomoc w grze(chociaż sam dużego lvl nie miałem(60) Niestety w skilach nie pomogę, ponieważ webzen niektóre skile polepszył/usunął/dodał/pogorszył i zrobił inny system skili i skili pasywnych.

Materiały zaczerpnięte z innych for

Edytowane przez Aguire
Opublikowano

Gra bardzo ładnie wygląda i nie wątpię , że jest fajna. Niestety nie mam czasu na granie w MMO . No i praktycznie każda gra ma jeden cel : EXPIENIE i DROPIENIE ITEMÓW ;). A to mi się już znudziło.

jqeuR.png

Opublikowano (edytowane)

@up wiesz bez expa to bysie lvl nie wbijało, a co do dropu itemków, w sunie większość musisz zrobić(craft), ale w sunie do 60lvl to większość expa za ciekawe misję się dostaje, a potem już trzeba chodzić na różne wyprawy na bosa itp. nawet nie wiem dokładnie jak to się nazywa, bo nie miałem możliwości tam dojść

@nie chce spamować więc odpisze tu:

czy to dungeony sam nie wiem jak to nazwać, napewno to nie jest tak, że ciągle ta sama mapka idziesz do bosa ubijesz i wywala do miasta,raczej taki otwarty świat. Zreszto w to trzeba zagrać i ocenić samemu :)

Edytowane przez Aguire
Opublikowano

Dzisiaj w nocy pobieram :D

Zachęciły mnie na maxa te Gameplaye.

Właśnie szukałem nowej gry MMORPG :D

Jest wersja Europejska co też mnie zachęca :D

Opublikowano

PanZagłady , może niedokładnie sie wyraził, ale w tej grze masz możliwośc w czasie gry stworzenia własnego świata czy krainy i tam expić, robić questy , co ciekawsze nie tylko samemu ale i w grupie , to tzw Battle Zone.

do wyboru

mapy typu : Misja, Polowanie, PVP

wybór ilu graczy może dołączyć do mapy

maksymalny / minimalny poziom doświadczenia gracza który może wejśc

wymagane klasy postaci

tworzenie własnych misji np walki z potworami, obsługiwanie obiektów, wyłaczanie i włączanie pułapek a nawet pozwiedzać sobie tylko budowle czy, podziemia z nudów

mape możesz dowolnie dostosować sobie nawet dla swojej postaci i grać na niej do woli czy poprawiać statystyki postaci expiąc

tyle tego jest że nawet ja po roku gry nie zobaczyłem nawet połowy możliwości ( 87 lvl , czasem sobie jeszcze zagram )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ala Vindictus ? Tez takie podzialki na mapy i tylko w zamknietym terenie trzeba expic ? Pobiore , zobacze . Mam nadzieje ze gra nie ma grubo ponad 5 GB . Dam edita jak wszystko zobacze ...

@Edit

Stracilem tylko 15 minut na sciaganie 3 gb ...

Nie dziala na W7 , ;x

a przynajmniej mi , bo jak otwieram skrot to mi na strone www przekierowywuje

Opublikowano (edytowane)

Hmm, właśnie poszukuje jakiejś nowej gry MMORPG, chętnie z tobą pogram.

@edit O, za 15-20 minut będzie gra :).

@up Gra zajmuje 3gb a dokładnie 2.9gb :).

@edit2 Moje GG to 8464008.

Edytowane przez szymo123

2yzq.png

Opublikowano

Zapomniałem dodać :D gre uruchamia się przez głowną strone SUNA, logujecie się i klikajcie GAME START na początku powinno takiego startera pobrać, jak pobierzecie, wyłączacie/włączacie przeglądarkę i się logujecie i znów GAMESTART wtedy powinnien się uptader włączyć i się zuptaduje klikacie START, server Klippe i gracie :)

@PS wbiłem już 37lvl co zajeło mi ok. 5h może troche więcej, więc musiecie mnie dogonić do dalszego expa, ja poczekam i pomoge wbiciu lvli ;)