Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BattleSpace.pl | Otwieramy Universum 3!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po roku od otwarcia Universum 1 przyszedł czas na nowe, świeże Uni, o które pytało mnie już kilku graczy...

Universum 3 zostanie oficjalnie otwarte dnia 11 sierpnia 2011 roku (będzie to poniedziałek), o godzinie 20:00.

Adres gry:

To jest ukryta treść, proszę

Universum 3 będzie posiadało zmienione ustawienia prędkości:

• Prędkość Wydobycia: 200x
  • Prędkość Gry: 200x
  • Prędkość flot: 100x

Krótka lista zmian, jakie zajdą na Uni3 w stosunku do pozostałych

• System Wojen i Paktów Sojuszowych - walcz ramię w ramię ze swoimi sojusznikami, by osiągnąć lepsze wyniki w walce!
  • Zmiana Systemu Polecania graczy - od teraz stosujemy system prowizji, dzięki czemu nie ma możliwości oszukiwania, a gracze dostają większą ilość Ciemnej Energii
  • Zmiany w Systemie Rakietowym - od teraz moc rakiet nie będzie już taka duża, ale będzie dodatkowy profit z ich użytku
  • Debris z Obrony - przekopywanie bunkrów nie będzie już takie drogie
  • Przebudowanie Sojuszy - wygląd całej zakładki został zmieniony, zarządcy sojuszu mają teraz trochę więcej opcji
  • Przebudowa Wysyłania Flot - więcej ułatwień i lepszy wygląd (np. automatyczne podliczanie ładowności przy wybieraniu statków, podsumowanie czasów lotu przed wysłaniem floty, możliwość zmiany priorytetu uzupełniania surowców w ustawieniach)
  • Optymalizacja Obliczania Flot - szybsze obliczanie flot to bardziej stabilny serwer

Pozostałe ustawienia Universum 3

• Szybkie Działa - Aktywne
  • Ataki w Związku / Obrona grupowa - Aktywne
  • Złom z Floty - 50%
  • Złom z Obrony - 10%/20%**
  • Rozmiar Planety Matki - 500 pól (dodatkowo, zwiększone rozmiary kolonii)

Więcej informacji znajdziecie na naszym Forum pod tym adresem:

http://forum.battlespace.pl/Thread-otwieramy-universum-3-15-08-2011--562?pid=2696#pid2696

* Z wyjątkiem Debrisu z Obrony

** 10% dla ataku Flotą / 20% dla ataku Rakietami

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania lub chcecie coś skomentować, zapraszam do konwersacji w tym temacie.

Edytowane przez Glibnes
bs_2.png

Opublikowano

Witam.

W Ogame, gram już kawał czasu ;).

Słyszłąem kiedyś o ugameli, ale nigdy nie wiedziałem, że istnieją prywatne servery gry Ogame.

Z miłą chęcią zajrzę. Aktualnie gram na Ogame.pl (Kassiopeii) oraz, Ogame.us (uni3), cztery inne moje konta, poszły na WOŚP. :)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Z przyczyn osobistych musiałem zmienić datę otwarcia Universum 3 na 11 sierpnia 2011 (godzina pozostaje niezmieniona, czyli 20:00).

Przepraszam za utrudnienia.

Na osłodę dodałem już możliwość Rejestracji na nowym Universum.

Każdy może założyć konto, aktywować je oraz zacząć zapraszać znajomych ze swojego Linku Polecającego (który każdy otrzyma wraz z Linkiem Aktywacyjnym).

bs_2.png

Opublikowano

Aktualizacja - 10 sierpnia 2011

Z przykrością stwierdzam, że nie wyrobię się z dokończeniem Systemu Wojen i Paktów Sojuszowych przed moim wyjazdem. Postaram się go skończyć zaraz po powrocie do domu.

W zamian za to, każdy nowy gracz (gracze którzy już się zarejestrowali także) otrzymuje na start Konto Pro na 10 dni, które można aktywować w każdej chwili gry - w sklepie dostępna będzie nowa zakładka "Darmowy Towar" (pojawia się także informacja w Podglądzie). Taki dodatek zostanie już na stałe w grze :)

bs_2.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po co jest zapowiadać nowy serwer skoro potem nie wyrabiasz ze zrobieniem go?

Lepiej jest najpierw zrobić a potem namawiać graczy do gry na nim:)

to jest moje zdanie

Pozdrawiam DobryTom

dobrytom.jpg
Opublikowano

Po co jest zapowiadać nowy serwer skoro potem nie wyrabiasz ze zrobieniem go?

Lepiej jest najpierw zrobić a potem namawiać graczy do gry na nim:)

to jest moje zdanie

Pozdrawiam DobryTom

To, czego nie zdążyłem zrobić jest mało ważne i traktowane raczej jako "miły dodatek".

Nie jest to jakaś krytyczna poprawka czy długo wyczekiwana funkcja, bez której gra jest niemożliwa lub mocno utrudniona.

Nawet sami gracze uważają, że na razie nie ma co tego wprowadzać i lepiej żebym się zajął innymi sprawami - np. Systemem Zadań który mam zamiar wprowadzić za parę dni.

bs_2.png

Opublikowano

ok spoko ja ci napisałem to bo myślałem że sie gracze napalili na to universum którego nie ma

ale skoro reszcie graczy się podoba to że najpierw reklamujesz a potem robisz to spoko

i leci + za dobrą grę

dobrytom.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

W poniedziałek, 31 października 2011, o godzinie 20 nastąpi aktualizacja Universum 3.

Co zmieniamy:

• Modyfikacja Silnika Walk - Szybkie Działa nie są już losowe, przez co Symulacje są dokładniejsze, i zarazem SD są jeszcze ważniejsze niż dotychczas
  • Dodanie nowych jednostek bojowych - łącznie 5 nowych statków
  • Dodanie Systemu Zadań
  • Lepsza Ochrona nowych graczy
  • Sygnatury ze Statystykami dla graczy

W niedługim czasie odbędzie się również krótka "zabawa" na serwerze.

Zapraszamy do gry!

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Glibnes
bs_2.png