Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plany tworzenia budowli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym poradniku postaram się wam opisać, jak tworzyć projekty graficzne różnych budowli do Minecrafta. Ja będę używał Painta z Windows 7. Jeśli ty też korzystasz, to koniecznie włącz siatkę poprzez Widok > Linie siatki. W starszych Paintach jest to tak : Widok > Powiększenie > Siatka. Teraz powiększamy wszystko maksymalnie, poczym na boku wykładamy sobie kolory, które wykorzystamy. Zaczynamy rysować nasz projekt ( 1 kropka ołówkiem w paincie = 1 pixel, a więc siatka jest pixelowa ). Gdy już skończymy, wyliczamy, ile nam to powinno zająć czasu oraz ile i jakich materiałów będziemy potrzebować. Mam nadzieję, że pomogłem!!!

Pozdrawiam Thadel.

Cześć.

Opublikowano

@Up

Są do tego specjalne programy ale napisałeś tut'a i nie ma Cie co karać ;)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Heh dla mnie to co napisałeś jest śmieszne są od tego dużo lepsze programy ,a tak na przyszłość jak coś robisz to zrób to przejrzyście (nie stawiam ani + ani -)

Opublikowano

@Up

Są do tego specjalne programy ale napisałeś tut'a i nie ma Cie co karać ;)

możesz podać nazwę / linka do takiego programu slużącego do projektowania?

Opublikowano

Nie postarałeś się nad tym tutorialem. Mało przejrzysty, brak screenshotów... Najlepiej by było, gdybyś go poprawił.

• 3 lata później...