Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupiłem PSP i co teraz ? - Czyli wszytko w jedynm

ЯevoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem PSP , i co teraz mam z nim zrobić ?

Ten poradnik jest zrobiony właśnie dla ciebie.

A wiec zaczynamy

- Ustawienia PSP oraz konfiguracja -

Włączamy nasze PSP i ustawiamy poprawną datę i godzinę i wybieramy język czyli english ( bo niestety polskiego nie ma Jeśli wszytko włączyło sie poprawnie , zobaczymy włączone PSP z ( prawdopodobnie domyślnym po uruchomieniu ) szarym tłem.
Strzałkami po lewej kierujemy sie do zakładki setsing w której ujrzymy :
System Update - Tu klikamy i aktualizujemy PSP (( wybieramy opcję czy z karty pamięci czy z neta )
USB Connection - To klikamy gry podłączymy kabel od psp do komputera. Domyślnie w Moj komputer pojawi się J:PSP ( ten dysk u ciebie może nazywać się inaczej !)
Video settsings - Ustawienia dotyczące oglądanie filmów z UMD , ustawienia dubbingu oryginalnego czy innego , napisów itd. (jak ktoś ma filmy na psp zalecam zerknąć )
Photo Settings - Tylko jedno ustawienie dotyczące szybkości slajdów obrazów
System Setting - Bardzo ważna zakładka , tu sprawdzamy soft i ustawiamy język , nick , Automatyczny start UMD , Ciasteczka UMD , czy ma się łądować przy podłączeniu PSP , Informacja o baterii , Wersji , Można tu też sformatować kartę memory stick , zresetować ustawienia na domyślne , I ważne System Information tu dowiemy się o wersji psp. i about PSP które pokazuje loga i tworcow PSP.
Theme Setting - Ustawienia tematów ( czyli tła ) naszego PSP . Domyślnie jest tam tylko jeden. Ale z moją paczka zdobędziesz ich wiele ( nastene punkty )
Date & Time Settings - Czyli ustawienia czasu , zmieniamy orzy zmianie czasu na letni , nie będę tłumaczył jak Power Save Settings - tu ustawienia wyłączenie psp , slleper , i wyłączenie wifi po iluś tam minutach nie używania.
Conected Display Setiings - W sumie to sam nie wiem oco tam chodzi , jakieś ustawienia dotyczące telewizora chyba ( ale nie wiem kto podłacza psp do tv Sounds Settings - Nazwa mowi sama za siebie ,czyli ustawienia ćwieku.Jakieś dziwne , bo to nie są te ustawienia typu Mute itd.
Security Seetings - Tu ustawiamy poziom blokady PSP i hasło do PSP.
RSS Channel Settings - Ustawienia Subuskrypcji (nie ważne,do niczego sie nie przyda ani na nic nie wpływa)
Network Settings - Bardzo ważne ustawienia , dotyczące sieci WiFi. Aby połączyć sie wybieramy Infrastructure mode.

- Istotne rzeczy w ustawieniach -

1.System Settings , trzeba zajrzeć ustawić nick i spojrzeć na soft i ustawić inne rzeczy,
2. Network Connection - Ważna sprawa gdy ktoś ma swoje WiFi w domu. Klikamy i wybieramy Infrastucture mode i klikamy new conection i wpisujemy odpowiednie dane w pola.
3.Theme Settings - Nikt nie będzie chciał mieć cały czas takiego srebrnego menu , wiec ściągamy specjalna paczkę motywów przygotowana przez mnie na potrzeby tutoriala 3a. UNAVABILE<LINK AS FAST AS CAN> to wypakowujemy do Theme w psp. I wchodzimy ustawienia i każdy znajdzie motyw dla siebie

- Personalizacja wizualna poprzez motyw (zmiana motywu) -

Zmiana motywu PSP wygląd w następujący sposób : Musimy sciągnąć to co podałem link wyżej (XXX LINK UNAVABILE ) czyli jest to paczka motywów ktore ja mam na PSP. Teraz podłączamy nasze PSP kabelkiem i to wypakowujemy to folderu THEME. Motywy do psp możemy spotkać w sieci pod rozszerzeniami .ctf lub ( już nie używanym ) w formacie .ptf. Póżniej przechodzimy do Settings Theme i wybieramy motyw , który ci sie spodoba Standardowo , z tematem powinna być też załączona tapeta. Jeśli jej nie masz i masz tą standardową , i ta ci się nie podoba musisz się zaopatrzyć w tapety do psp. Spotkasz je w sieci , na rożnych stronach o psp ( podam je na dole postu ). Jeśli widzisz obrazek o rozdzielczości 480x272 to znaczy że masz do czynienia z tapetą PSP. Ale co gdy już znalazłeś/aś(

- Gry .iso -

Tak , chcemy w coś zagrać ale tu nasuwa się prolem bo nie mamy ani przerobionego psp ani gry na umd !( nie odpowiadam za zniszczenia konsoli , jednak tutaj nie da sie nic zniszczyc bo nie ingerujemy w hard ware Teraz musimy szybko przerobić nasze PSP aby czytało ściągnięte gry .ISO . Możesz być spokojny , przeróbką nie ingerujesz w Hard Ware Psp ani nie tracisz gwarancji (przeróbka tymczasowa )
A więc , sprężamy się i Klikamy w psp System Upadte i wybieramy via internet.
Szybciutko aktualizujemy do najnowszego softa 6.39
I ściągamy to :
To co ściągniemy , wypakowujemy do game a folder sdk luzem do PSP.
Teraz w naszym psp przechodzimy do GAME/ Memory Stcik i na samym dole jest taki plik z ikonką PRO UPDATE. Klikamy i czekamy aż pojawi sie czarny ekran.
Po pojawieniu sie czarnego ekranu po ok 2.sek pojawi nam sie tekst , klikamy X i gdy skończy znów klikamy X i małymi literkami zbczymy napis PRO B-) , to znaczy że się udało ! Teraz znowu czarny ekranik i psp się włącza. I teraz mamy zainstalowaną tzw. przeróbkę czasową. Nieoznacza to że wyłącza się po jakimś czasie , lecz wyłącza się wtedy gry psp się rozładuje lub go zresetujemy. Wtedy trzeba ponowić ta czynność instalacji i znowu jest ok .

Linki do paczek pojawią się nie długo

~ ЯevoX

Opublikowano

Wow. Niesamowity poradnik. Może nie będzie już pytań o podstawowych rzeczach. Masz dużego plusa.

Tylko usuń link do PSP***, bo to reklama.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Fajnie masz plusika :) Dzięki za motywy przy da się bo te default wkurzają..

Bez przeróbki motywy będą działać?

............

Opublikowano

Tak, będą działac pisze to w moim mini-tut'cie link:

http://www.mpcforum.pl/topic/411553-mini-tut-jak-wgra-swoje-motywy-na-psp/page__p__2926739__fromsearch__1#entry2926739

Opublikowano

wreszcie moge pisac ! <_<

@up 2 wiśniowy. Estetyka nie ma tutaj powalać , lecz ma tutaj być opisane co i jak.

@topic dzięki za plusy ;p

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

no w końcu się wezmę za konfiguracje psp.łap +

afr.png

PRZED UŻYCIEM ZAPOZNAJ SIĘ Z TREŚCIĄ DOŁĄCZONEJ DO OPAKOWANIA,BĄDŹ SKONSULTUJ SIĘ Z LEKARZEM LUB FARMACEUTĄ,GDYŻ KAŻDY LEK NIE WŁAŚCIWIE STOSOWANY ZAGRAŻA TWOJEMU ŻYCIU LUB ZDROWIU.JE*AĆ HEJTÓW,DZIECI I ŻYDÓW.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

SIEma mam soft 6.60 i mam problem przerobilem wszystko tak jak w poradniku ale gdzie wgrac gry iso ? moze by ktos to napisal ??

Opublikowano

Pomocy mam softa 6.60 i robie wszystko i jak wchodze do pro update to wyskakuje napis >>Sorry this program doesn"t support you" Pomocy nie wiem co zrobic piszcie plis

51dmav.png
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie tracę gwarancji? Bo chyba nie można przerabiać wtedy się właśnie traci gwaranarcję.

Jak przerobisz stale , a jak zrobisz tak jak ja napisalem wystarczy reset konsoli + w sekunde usunac pliki z przerobka i nie ma sladu po przerobce. Nawet sadze ze z przerobka ci przyjmo.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...