Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wirusami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

mam mały problem z wirusami na kompie ,robiłem wczoraj skanowanie...wyszło że mam zarażone pliki ,wszystkie pomyślnie usunąłem

dziś robię kolejny pełny skan avastem a tu 14 plików zarażonych

i teraz mam taki problem bo nie mogę wykonać żadnej czynności ,np nie mogę ''usunąć'' ,pisze ''Błąd system nie może odnaleźć okre...''

33727842619490591816.png

nie wiem już co mam robić...jak się lepiej zabezpieczyć. :(

Edytowane przez KawiacziuS

normalkino.png

Opublikowano

qps666 proszę cię wywal tego smajla z awatara bo spać nie mogiem :<

Pięknie i na temat...

Jednak zrobię formata tak jak ktoś wyżej napisał

normalkino.png

Opublikowano

Tak to bywa jak się ściąga gówna z internetu. Podejrzewam, że autor ściągał jakieś hacki/boty/cracki do gier i programow ;). Albo wchodził na niekoniecznie czyste stronki :D.

Jakie wyjście Ci pozostaje ?

SFORMATOWAĆ komputer. Sam nienawidzę tego zdania, ale z tego co widzę po zrzucie ekranu to wirusy skaziły ci mnóstwo ważnych plików. Część plików wyparowała. Nie ma sensu bawić się w reanimację systemu. Zabezpiecz dane i walnij formata . Na drugi raz nie ściągaj syfu i polecam ci pobrać COMODO INTERNET SECURITY. Bo jak widzę AVAST dopuścił do skażenia systemu więc jest gówniany ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Dokładnie jak @UP, z moich wspomnień z awastem zauważyłem że skanuje pliki tylko tam gdzie otwierasz, przypadkowo otworzyłem folder i dopiero wtedy odnalazł wirusa, teraz mam AVG i skanuje cały komputer gdy ty od niego odchodzisz.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dupa a nie sformatować, napewno przed usuwaniem dałeś zastosuj i wszystko zostało przeniesione do sandbox'a. A później chciałeś usunąc je, więc w orginalnej lokalizacji ich nie było bo są w sandboxie....

OndteAw.png