Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Przy logowaniu wywala innych graczy z serwera hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam taki problem ze wyrzuca innych graczy do pulpitu przy pojawianiu się na mape. U mnie wszystko smiga jak nalezy, zapore mam wyłączoną i wszystkie portmapy włączone. Mam win7 i portmapa odpalam jako administrator. Prosze o pomoc u z góry dziękuje ;)

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

To kumple i sami sobie zrobili. Jeden z nich patrzyl przez kamer moda (conect helper) i jest to samo. A jakie spol im moge podac? : >

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

pomagam.jpg?1

Opublikowano

@up to nie spol to root a w nim ip a przez nie odpalany launcher mc 2 by pemo @2xup

są to pliki by sherer wersja 64 bit 9.0 ale na plikach badara też miałem ten problem może ktoś inny się wypowie?

Opublikowano

@up system kolegi jest 64 bitowy ramu ma 4 gb a na serwer przeznaczył 2 gb lagów on nie ma procka ma cztero-rdzeniowego czyli problemów w ogóle nie powinno być ja myślę że to jest wina portmapa

Opublikowano

@up system kolegi jest 64 bitowy ramu ma 4 gb a na serwer przeznaczył 2 gb lagów on nie ma procka ma cztero-rdzeniowego czyli problemów w ogóle nie powinno być ja myślę że to jest wina portmapa

Upewnij się czy inni gracze logują się z tego launchera v2 (dobrze go skonfiguruj )

Jak by to była wina portmapa to ci pisało błąd podczas połączenia z serverem.

csyt2-signa.png

Opublikowano

A PortMap jest skonfigurowany (tzn. IP hosta czyli twoje (lub kolegi) z końc. 100 . pogubiłem się xD)

i na pewno jest dobre serverinfo.py w root

chyba że mc 2010 v2 to mc czy dobrze jest ... :)

gogame.png

Opublikowano

No mam w portmapie .100. Ogółem zeby działało ch1 m1 chunjo to musze odpalic port 11002, 13000 i 13003 prawda? A w serverinfo mają ip z koncowka normalna i char port 11002 a login port 13000 (albo na odwrót [ale dobrze]).

pomagam.jpg?1

Opublikowano

sćiagnijj jakiegoś Portmap'a z wszystkimi portami (no nie wsztstkimi ale żeby były wymagające) np. PortMap by backe57

To jest ukryta treść, proszę

otwórz PortMap.ini znajdujący się razem z PortMap.exe

i zmień OutIP na swoje IP (hosta) z końc. 100 np. 5.55.555.100 w każdym porcie

zapisz

włącz PM odpal porty

włącz serwer

daj kolegom

jakiegoś launchera żeby się mogli połączyć z tobą... na hamachi

i daj im root (w nim edytowane serverinfo.py (normalna końc. np. 5.55.555.555))

niech wrzucą do klienta i napisz co im jest jeszcze nie tak xD

gogame.png

Opublikowano

No mam w portmapie .100. Ogółem zeby działało ch1 m1 chunjo to musze odpalic port 11002, 13000 i 13003 prawda? A w serverinfo mają ip z koncowka normalna i char port 11002 a login port 13000 (albo na odwrót [ale dobrze]).

Zmień na

csyt2-signa.png