Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad problem potrzeba sterowników.

ProSię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem.. Gdy loguję się na postać w silkroad wyłącza mi się gra. Pytałem wielu ludzi nawet tu napisałem posta.... Najprawdopodobniej to wina sterowników do karty graficznej. Szukałem po necie i nie znalazłem.... Pomoże mi ktoś sprawdzić jakie mam sterowniki ?? Jak to się sprawdza?? I gdzie mam znaleźć sterowniki do karty graficznej Randon 9550. Proszę o pomoc. Nie ma innego działu do tego tematu.

Opublikowano

Nie działa :(( Ściągałem frameworka 3.5 i nowe sterowniki (chyba) i nie działa. Wiem już, że send error wyskakuje jak mam plik SilkErrSender a jak nie mam to nie wyskakuje, ale się gra wyłącza. Czy może to być wina tego, że z www.silkroadonline.com.pl ściągnąłem grę przez gamershell.com a nie przez serwer joymax.com ??

Opublikowano

No to kurde nie wiem... Pół roku temu miałem wszystkie takie same urządzenia i silkroad śmigało :( Masz chociaż plusa za chęci :-)

Opublikowano

Ja mam pytanie do autora tematu. W jaki sposób zainstalowałeś nowe sterowniki? Jeśli zainstalowałes świeże sterowniki, przed czym nie odinstalowałes starych, to mogą występować pewne komplikacje.

Opublikowano

Hmm no masz rację :s. Nie odinstalowałem starych dlatego, że nie wiedziałem jak to zrobić i bałem się, że gdy karta graficzna nie będzie miała sterowników coś się popsuje. Może to śmieszne ale nie znam się na tym :P

Opublikowano

Hmm no masz rację :s. Nie odinstalowałem starych dlatego, że nie wiedziałem jak to zrobić i bałem się, że gdy karta graficzna nie będzie miała sterowników coś się popsuje. Może to śmieszne ale nie znam się na tym :P

Wcale to nie jest śmieszne, łatwo zrozumieć Twoje obawy. Stwórz punkt przywracania systemu, to jest na wszelki wypadek jakbyś coś zmajstrował. Kolejnym krokiem jest ściągnięcie dobrych sterowników pod twój system. Następnie należy odinstalować sterowniki stare, zresetować komputer i zainstalować nowe. Podaj tutaj jaki masz system i ilu bitowy. Podeślę Ci jakieś sterowniki i stworzę prosta instrukcję.

@EDIT:

Użytkowniku "MegaThunderNOOB", masz niewyprzony pyszczek i pokazujesz to, czego u ludzi nie cierpię. Jeden zna się na komputerach, inny na elektronice, a jeszcze inny na gotowaniu. Nie każdy musi potrafić odinstalować system, podzielić dysk na partycje, czy też zainstalować linuxa, albo postawić serwer. Swoim zachowaniem pokazujesz, że masz problemy ze sobą i jestes zwykłym gówniarzem. Tyle ode mnie, pozdrawiam.

Opublikowano

Te sterowniki powinny być dobre:

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13〈=English

Stwórz punkt przywracania, następnie odinstaluj stare sterowniki. Wchodzi do Menadżera urządzeń, tam będziesz miał zakladke karta graficzna. Rozwijasz ją, naciskasz na model Twojej karty graficznej prawym przyciskiem, potem właściwości i będziesz miał zakładkie sterowniki. Odinstalujesz je, zresetujesz komputer i zainstalujesz nowe.

@EDIT:

Do " losdasdas":

Przeczytaj uważnie pierwszy post, słowo po słowie.

@EDIT2: Ściągnij jedno i drugie.

Opublikowano

Sorka ze tak offtopne ale mam pytanie jak nie znajac jego karty graficznej podajesz mu sterowniki ?

@EDIT

Sorka juz widze w pierwszym poscie

Opublikowano

Ok, bardzo dziękuje dam wkrótce odpowiedź czy działa. A pytanie czy mam ściągnąć Option 1 - Full Software Suite czy Option 2 - Individual Downloads czy jedno i drugie ?

@EDITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Ehh...

1.Stworzyłem przywracanie systemu.

2.Odinstalowałem stare sterowniki.

3.Zresetowałem komputer.

4.Zainstalowałem nowe sterowniki.

5. Włączyłem silkroad, wszedłem na postać i to samo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Odinstalowałem i zainstalowałem... efekt - pograłem 4 minuty i wyrzuciło. Szukałem po necie pisali, że można spróbować zmienić nazwę pliku SilkErrSender albo go usunąć. Niestety to nie działa. Z plikiem wyskakuje send error, a bez pliku po prostu wyłącza się gra i nic nie pisze :-). Trochę szkoda chciałem sobie zagrać jeszcze w tą grę,podoba mi się po prostu no ale trudno :s. Dziękuję bardzo za Wasz cenny czas i przepraszam za kłopoty. Szczególnie "pontius234" i pokrótce "papasmerf10". Znacie się bardzo dobrze na komputerach :). Życzę powodzenia w życiu :-).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Temat do zamknięcia. Narazie all :)

Opublikowano

A Silkroad uruchamiasz przez lunchera normalnego czy przez edx'a(loader). Jeżeli przez edx'a to spróbuj przez lunchera zwykłego

Opublikowano

Uruchamiam cały czas przez launchera.

Co do formata może w przyszłości :P.

Potem wszedłem na silkroada i podexpiłem kolegę dobre pół godziny tp zrobiłem do miasta i to samo... Nie da się zalogować.

Opublikowano

Tak próbowałem wielokrotnie. Tera ściągam oficjalne z joymaxa silkroad ale coś słaby transfer :s. Ściągnąłem też sterownik co jest na silkroadonline.com.pl działało przez 15 min i bum..

@Edit

Wie ktoś czemu oficjalne silkroad z joymaxa się ściąga tak wolno? Tzn. ja mam transfer około 9kb/s... ?

Opublikowano

Aha, dzięki za odpowiedź. Z gamershella nie ściągam dlatego, że próbuje naprawić jakoś ten błąd. Z game fronta ściągnę.

@Edit

Nic nie działa. Pisać jeszcze do tego tematu, jak ktoś miał ten sam problem i go naprawił ;/

Opublikowano

Po 1sze, pobieram z mojej Sygnatury > Jak zagrać na GrindRoad i pkt 1. Potem manual patch pobierasz od nich ze strony.

Po 2gie, kliknij prawym na ikonę Silkroad>Zgodność i zmień na inną.

I hope life teach you good... I hope...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...