Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Heroes Of Newerth

Yagami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HoN-2.0.41-Changelogs-and-Download.png

Strona Główna :

http://www.heroesofnewerth.com/f2p_splash.php

Opis:

Dzieło firmy S2 Games to sieciowa strategia czasu rzeczywistego, stanowiąca twórcze rozwinięcie idei Defense of the Ancient, słynnej modyfikacji do Warcraft III.

Heroes of Newerth sieciowa produkcja firmy S2 Games, dewelopera odpowiedzialnego za cykl Savage. Gra stanowi rozwinięcie popularnego trybu rozgrywki wieloosobowej - tower defense, wprowadzonego przez słynną modyfikację Warcrafta III - Defense of the Ancient.

Tak jak w klasycznym tower defense dwie antagonistyczne frakcje (w tym przypadku dwa zespoły po maksymalnie pięć osóB) stają do walki, której uwieńczeniem jest zniszczenie bazy przeciwnika. Jednakże prócz zwykłych jednostek kontrolowanych przez A.I. do boju stają także indywidualni herosi sterowani przez graczy - autorzy dali do wyboru ponad sześćdziesiąt postaci o unikalnych cechach i umiejętnościach bojowych. W czasie faktycznej rozgrywki nie tylko budujemy fortyfikacje i armię, ale również rozwijamy swoich bohaterów i staramy się tak użyć ich mocy, by przechylić szalę zwycięstwa na własną stronę.

Na potrzeby Heroes of Newerth autorzy opracowali specjalny system matchmakingu, a więc kojarzenia graczy o podobnych umiejętnościach i poziomie doświadczenia. Dzięki temu bardzo rzadko dochodzi do sytuacji, gdy początkujący gracz musi mierzyć się z fanami gry, którzy zjedli już na niej zęby. Istotna jest również obecność różnego rodzaju statystyk, ułatwiających wyciąganie wniosków z przegranych starć. W miarę kolejnych zwycięstw pniemy się natomiast w wielu na bieżąco aktualizowanych rankingach.

Graczy lubujących się we wszelkiego rodzaju edytorach ucieszy zapewne fakt, że w Heroes of Newerth zawarty został rozbudowany program do tworzenia nowych map. Pozwala on także na ustalanie reguł rozgrywki.

Gram już w HON'a od 1,5 roku i ze względu na wcześniejszą płatność to i tak ta gra ma bardzo dużo liczbę graczy. A teraz jeszcze to F2P więc raczej się zwiększy =]

Mam też pomysł by zrobić dodatkowy dział dla tej gry ponieważ ma potencjał i na to zasługuje ;)

Ps. Nie wiedziałem gdzie to napisać więc jestem z tym tutaj ;)

Opublikowano

Są hacki? Gra w to ktoś żeby rozkręcić dział?

SSy dla leniwych:

357199678.jpg

1689246364.jpg

10f16hd.jpg

W sugestiach powinno być. :D

rydah for life

Opublikowano

@UP

Nie, ta gra nie ma żadnych hacków. I to jest wielkim plusem ;)

@Topic

Serdecznie zapraszam wszystkich do spróbowania swoich sił ^^ No i wyprzedzam fakt żeby nie porównywać HON'a do LOL'a bo różnica jest naprawdę ogromna ^_^

Opublikowano

Chyba jednak to jest jej minusem. To forum o hackach jest, nie? <_<

@down.

1. Nie znał, a znała.

2. Nie, nie zaglądam do metina.

3. Wiem, że jest kilka gier na forum, do których nie ma hacków. Powiedz mi gdzie ja powiedziałam napisałam, że dział gry bez hacków nie może powstać? Po prostu nie działa to na jej korzyść.

rydah for life

Opublikowano

@UP

Nie chce pisać że spamujesz ale szukasz dziury w całym -.- Gdybyś znał troche to forum to byś wiedział że tutaj nie chodzi tylko o hacki. Co Ty tylko w dziale metin2 bywasz?

League Of Legends nie ma hacków, są tam tutoriale itd. Minecraft i Terraria - tutaj zakłada się głównie prywatne serwery jak i tut-y więc w czym rzecz?

Opublikowano

Taaa

LoL to sklonowana Dota

a ten HoN to sklonowany LoL (Chociaż nie wiem co było pierwsze więc mogę się mylić :)

Wątpię, żebym zagrał...

1375207970-U250359.png

Opublikowano

@UP

Anyway i tak zrobiłeś to o czym pisałem post wyżej. Ale jak widać iloraz inteligencji niektórych userów nie pozwala im czytać postów wyżej napisanych.

Tak wgl małe sprostowanie, HON był mniej więcej robiony na podstawie DOTY ale LOL to juz kompletna porażka i Moim zdaniem nie przypomina niczego . . .

@Topic

F5

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...