Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Troche o reklamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz reklamowanie na forum jest zabronione, ale i tak jest omijane, np linki w statusie, dawane sa tylko koncowki:

http://youtube.com/watch?12345 -> /watch?12345

Wiec zainteresowany i tak wejdzie w link a reklamodawca zareklamuje, np swoj film.

Druga sprawa - reklamowanie tzw. promocji, typu gry -25 % i inne (pelno takich w pogaduszkach), to tez przeciez reklamowanie.

Moze by tak ujednolicic - zakazac reklam albo zezwolic, bo i tak kazdy reklamuje co chce.

To na tyle, pozdrawiam ze Stambulu.

Opublikowano

Podczepiając się pod Twoją propozycję sugeruję zezwolić na linki do innych stron z tym szczegółem, że muszą to być linki do strony typu: Przejdź tą stronę | Wróć na MPCforum

Ktos pisal z "tych wyzej", ze mpc nikogo nie reklamuje, wiec lepiej, aby takie linki wgl byly zakazane :P

Opublikowano

Lol a co ty sie tak uczepiles tych promocji gier ? :/ Pewnie chodzi o te promocje, ktore sam podalem uzytkownikom.. Co w tym zlego ? Link nie prowadzi do obcego forum tylko na strone sklepu gdzie kupujesz dana gre z promocji.

Złe moze byc reklamowanie obcych for i omijanie tego w filmikach na youtube. Czyt. reklama swoich forów na filmikach yt.

jqeuR.png

Opublikowano

@up

Nie wiem o kogo chodzilo, ale reklama to reklama. Potraktowal bys mnie powaznie, gdybym zalozyl temat o promocji pierogow ruskich w barze mlecznym?

Opublikowano

Druga sprawa - reklamowanie tzw. promocji, typu gry -25 % i inne (pelno takich w pogaduszkach), to tez przeciez reklamowanie.

Nie przekręcaj kota ogonem okey ? Widać o co tu chodzi. Co jest złego w tym, ze ktos poda innym link do promocji fajnych gier gdzie mozna zaoszczedzic na kupnie gier w cenie promocyjnej? Jak to sie ma do promocji pierogow w barze mlecznym ? Nic takiego nie reklamowalem a te promocje gier to co kilka miesiecy tylko dam 1 temat i to wszystko. Nawet niektorzy mi podziekowali za to , ze udostepnilem info o takowej promocji bo mogli zakupic swoje ulubione gry po okazyjnych cenach. Nikt nie zbluzgal o reklame..

jqeuR.png

Opublikowano

Ty dalej nie wiesz o co chodzi. Nie chodzi, ze jest zla, nawet gdybys wyslal link z darmowymi iMacami. Po prostu, skoro jest zakaz reklamowania i podawania linkow, to powinno byc to zakazane.

reklama to reklama i niczym sie nie rozni jedna od drugiej.

Opublikowano

Ty dalej nie wiesz o co chodzi. Nie chodzi, ze jest zla, nawet gdybys wyslal link z darmowymi iMacami. Po prostu, skoro jest zakaz reklamowania i podawania linkow, to powinno byc to zakazane.

reklama to reklama i niczym sie nie rozni jedna od drugiej.

Słyszałem że linki w statusie zamulają dziwnym trafem forum, więc mogą być w komentarzach - ale oczywiście normalne linki a nie do innych for itd. itp

2 sprawa to jest "reklamowanie gier"

Dla mnie jest to zachowanie wporządku... np. na kontagier można kupić najtaniej oryginalne klucze do <już_tym_żygam> minecrafta...

-zawsze userzy są wtedy do przodu, a mpc nic nie traci...

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Jestem za tym, aby złagodzić trochę przepisy.

Np. co jest złego w zareklamowaniu forum WIELOTYMATYCZNEGO

Nie sądze zeby miało to zrobić jakąś konkurencję MPC...

63989389769756300986.png

Opublikowano
Np. co jest złego w zareklamowaniu forum WIELOTYMATYCZNEGO

Nie sądze zeby miało to zrobić jakąś konkurencję MPC...

Taa.. Tylko, że pozwolisz na coś raz to zaraz całe forum będzie zaspamowane.

Pozatym chyba się nie mylę twierdząc, że mpc to nie słup ogłoszeniowy.

W początkach istnienia strony nikt nie robił nam darmowej reklamy więc dlaczego my mamy robić?

Na markę trzeba sobie zapracować.

Otoz reklamowanie na forum jest zabronione, ale i tak jest omijane, np linki w statusie, dawane sa tylko koncowki

Linki wychodzące obniżają pozycjonowanie strony. Im większa ilość linków wychodzących tym niższy PR.

To nie jest działanie pożądane, bo chcielibyśmy by mpcforum w wyszukiwarkach znajdowało się jak najwyżej.

Dlatego dozwolone są te ucięte linki bo nie są one traktowane jak link tylko jak zwykły ciąg tekstu.

1373662483-U83583.png

• Dodaj nową pozycję...