Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Mam pytanie. Gram w Metin2 na serwerze PandoraMT2 (jak ktoś gra to wie o co chodzi) i za pomocą programu CheatEngine zdobyłem adresy przedmiotów, leżących na ziemi konkretnie to chodzi o sztabki złota. Podczas dropienia sztabek leci dodatkowo dużo śmieci, a potem w tych śmieciach trzeba szukać sztabek i to trochę denerwuje :(. Skoro mam adresy przedmiotów (czyli właśnie tych sztabek) to czy da się to jakoś połączyć z AutoIt, żeby bot zbierał z ziemi tylko przedmioty o podanym adresie? Da radę coś takiego wogóle zrobić? Proszę o pomoc daję +'y.

Edytowane przez Hancoock1995
Opublikowano (edytowane)

Pomoże ktoś czy wszyscy obiad teraz jedzą? :P. Tak na serio to znalazłem taki temat:

To jest ukryta treść, proszę

Tylko nie wiem jak zrobić, żeby podniosło mi akurat ten przedmiot.

Przedmioty w grze podnosi się klawiszem "Z" (wtedy przedmioty podnoszone są w kolejności np.: pierwszy będzie podniesiony ten, który znajduje się najbliżej naszej postaci) lub klikając myszką na nie (albo ich nazwę).

@Down

Jak to ma zadziałać w przedmiotach 3D? Człowiek się gubi jak patrzy na te przedmioty na ziemi, a co mówić AutoIt przy użyciu ImageSearch. Jedyny sposób to zbieranie bezpośrednio przedmiotu bez żadnej pomyłki dzięki jego adresowi.

Popatrz tak wygląda drop na PandoraMT2 (czyli prywatnym serwerze Metin2) to duże i złote to są sztabki złota i chcę aby bot je podnosił pomijając inne śmieci:

0503131054.jpg

@Edit

Postawię jeszcze pytanie w miarę jaśniej. Skoro mam już adres przedmiotu, który ma być podnoszony przez bota to jak to zrobić, aby ten przedmiot był właśnie podnoszony?

Po prostu bot już wie, na którym przedmiocie ma być wykonana funkcja. Ale jak zrobić tą funkcję przecież nie mogę w niej wpisać żeby ciągle wciskała klawisz "Z" trzeba jakoś zrobić coś takiego: jak by obejść okno gry, żeby bot po prostu podnosiło ten przedmiot. W Kamer mod'zie (jak ktoś gra w Metina oczywiście wie o co chodzi) jest opcja podnoszenia przedmiotów, tylko tam podnoszone są wszystkie naraz no ale jak w momencie gdy mod podnosi te przedmioty włączę w grze okno czatu to na czacie nie są wpisywane żadne literki "Z". Więc mod podnosi przedmioty w jakiś inny sposób.

Edytowane przez Hancoock1995
Opublikowano

nie to nie dział metina, i jak już napisano nie raz tu na forum autoit nie dział z metinem zwłaszcza z obsługa pamięci. robią to inne boty

niestety nie ma wśród autorów skryptów graczy w tą gre , a samymi sktyptami bez zainstalowania gry i testowania do nieczego nie dojdą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

Z moich informacji:

każdy przedmiot ma swój kod

Jest funkcja w ASM która jest odpowiedzialna za podnoszenie przedmiotów.

Musisz ją znaleźć za pomocą OllyDBG, stworzyć dll, wpisać w odpowiednie miejsce id przedmiotu i zrobić nieskończoną pętle ze sleep(100).

Np. easymetin2 ma opcje podnoszenia wybranych przedmiotów i myśle że to działa w ten sposób:)

Sam takiego czegoś nie zrobiłem ale kiedyś się troche bawiłem.

Tu masz kod ASM:

Nie wiem czy aktualny i nie wiem czy to ten kod...

Aktualna funkcja do pickup jest chyba taka:

jednak nie ma opcji wyboru przedmiotu który chcesz podnieś;p

Edytowane przez stronka111

eh...

• Dodaj nową pozycję...