Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny problem LEAGUE OF LEGENDS

michalb10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I. Opis problemu:

1. Podczas wczytywania(przywoływania) bohaterów wyswietla mi czarny ekran(czasami gra normalnie siê uruchomi) jeżli nie to po 2-5min pokazuje clienta PvP.net i informacjê opuszczenia gry, lecz bez mo¿liwoci "reconnect". Po wy³±czeniu i ponownym zalogowaniu mo¿na po³±czyæ siê ponownie(gdy ekran wczytywania siê pojawi) przy 100% nic siê nie dzieje albo po prostu wejdzie do gry jak gdyby nigdy nic.

2. Gdy uda mi siê normalnie rozpocz±æ grê(lub ci±g³e próby reconnect) po ka¿dym zginiêciu gra zaczyna siê ci±æ i pojawiaj± siê ogromne opó¼nienia mimo pingu na poziomie 30-100(tylko podczas czekania na wskrzeszenie). Jeli czas do o¿ywienia jest doæ d³ugi dostaje DC i oczywicie "reconnect" nie dzia³a(raz wywali³o error i wy³±czy³o ca³kowicie grê), jedynie wy³±czenie i ponowne zalogowanie co daje i ci±gle tak samo jak w punkcie 1 czarny ekran/zatrzymanie na 100%/b±d¼ wbicie do gry i normalne granie do kolejnego zginiêcia.,

Opis błędu jest wzięty z innego forum, więc przepraszam za znaki, inne informacje podam ggdy ktos będzie chciał, acha jeszcze to:

III. Próby naprawienia problemu(wszelkie programy podane poni¿ej odinstalowa³em i zainstalowa³em ponownie/w razie braku po prostu zainstalowa³em):

1. Nowy ci±gniêty client LoL'a

2. -Internet Explorer 9

-Adobe AIR

-Adobe Flash Player

-Sterowniki do grafiki ATI Catalyst

-Java

-MIcrosoft .NET Framework 4(3.5 jest w win 7 i nie da siê zainstalowaæ)

-Microsoft Visual C++ 2005-2010 Redistributable

-Directx 11

3. Oczywicie zero efektów wiêc reinstalacja windowsa i zainstalowanie wszystkiego od nowa i dalej ten sam problem bez jakichkolwiek zmian;/

Help, za pomoc będą plusy, lub minusy, jak kto chce.

Pisałem że to z innego forum, a parametry dam później bo kolega ma ten problem a narazie go nie ma.

Nie wiem czy to w czyms pomoże ale:

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)

Language: Polish (Regional Setting: Polish)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: M61PME-S2

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: AMD Phenom 8450 Triple-Core Processor (3 CPUs), ~2.1GHz

Memory: 2048MB RAM

Available OS Memory: 2048MB RAM

Page File: 1378MB used, 2716MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

User DPI Setting: Using System DPI

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7600.16385 64bit Unicode

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Proponuje reinstalacje windowsa, to zawsze pomaga :D

Chyba napisał że reinstalował Windowsa.

@Top

Przyczyną tych błędów mogą być wirusy na twoim twardym dysku , których nie da się wywalić nawet używając formatowania.

Proponuje kupić nowy dysk, ewentualnie komputer ;]

Zbieram -

Opublikowano

Gowno wiecie a piszecie... Nie znacie sie? NIE PISAC NIC!

A wiec ja mialem podobny problem Mianowicie u mnie byl to firewall w antywirusie norton ;] Po wylaczeniu antywirusa wszystko smiga ;] Moze antywirus/firewall blokuje ci lol'a lub port potrzebny do gry? Wylacz antywirusa i sproboj jeszcze raz i daj znac na forum.

Wlacz lol'a w trybie administratora, I podaj jakiego masz kompa ram,procek,karta to ma znaczenie

Opublikowano

I dodatkowo (ja tak muszę robić, bo bez tego są wielkie lagi) wyłącz wszystko prócz LoLa, nawet głupi svchost.exe odpowiadający za "fajną grafikę paska menu" zżera prawie tyle co firefox, i od razu się naprostuję - svchost.exe sam w sobie nie odpowiada za tą grafikę, tylko jakaś z bibliotek, która jest przez ten proces wczytywana...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...