Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer dedykowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam oto takie pytanie czy ktoś ma jakiegoś dobrego Tut'a do zrobienia dedyka na swoim własnym komputerze bez wydawania kasy dodam że mam router ale net szybki i komputer nowy więc żadnych z tym kłopotów proszę o szybką odpowiedź :) polecą +'usiki ;x

Edit@ ok wyjaśnione prosiłbym teraz o tut'a bądź jakieś linki do postawienia serwera no-hamachi ;p

Opublikowano

Tak ale przeglądałem różne fora itp i dużo osób wypowiadało się że jest możliwe zrobienie dedyka na swoim komputerze zresztą te firmy serwerów dedykowanych też w końcu jakoś to zrobiły czekam na dalsze info ;p

Opublikowano

Tak mam nowy komputer aktualnie gram na laptopie ale nowy komputer narazie stoi i planowałem na nim dedyka postawić ;D

Edit@ no nic leci plus za pomoc a i tak czekam dalej może jednak ktoś coś wie więcej na ten temat:)

Opublikowano

Ale wydaje mi się że jest tam napisane jak zrobić taki niby "hosting" a mi chodzi jak do tego dodać tego swojego serwa dedykowanego ;x

Opublikowano

Pewnie jesteś nowy i nie wiesz za bardzo co to dedyk i wiki ci nie pomoże.Spróbuję ci to wytłumaczyć a więc to maszyna która stoi w serwerowni i którą odkupujesz od niech na określony czas.Działa ona 24h na dobę.Nie możesz postawić dedyka na swoim kompie a nawet jeśli to miałbyś straszne lagi jakby weszło kilkaset osób ponieważ masz pewnie zainstalowanego windowsa a nie FreeBSD!Musisz go kupić o ile się orientuję nie ma dedyków za free.Są jedynie o wiele tańsze VPS -to wydzielona część dedyka którą także wykupujesz za niewielką cenę.Chyba już rozumiesz?Możesz postawić serwer Metin2 na swoim komputerze np.hamachi lub no-hamachi ale będzie on działał tylko wtedy kiedy będziesz miał włączony komputer :) .Starczy dla ciebie i kilku/nastu kolegów ;)

Opublikowano

Up Leci plusik wielkie dzięki dobra wyjaśnione ale jeszcze jak byś miał jakieś linki oczywiście polecane i cieszące się powodzeniem na serwer no-hamachi :)

Byłbym bardzo wdzięczny ;p

Opublikowano

Tutki na temat tworznia servera Hamachi:

http://www.mpcforum.pl/topic/111933-tutorialserver-hamachi-na-plikach-suicidiego/  

http://www.mpcforum.pl/topic/208259-tut-tworzymy-serwer-hamachi/  

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dedyka MOŻNA postawić u siebie w domu -.- . Wystarczy mieć oddzielny komputer, bez żadnego systemu operacyjnego, i kierować się tym tutem

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

Na komputerze należy zainstalować czyste freebsd, skonfigurować, w routerze przekierować porty metina, i mamy dedyka w domu.. Oczywiście ma dużo słabsze parametry i łącze, ale co najważniejsze mamy do niego bezpośredni dostęp i możemy z nim robić naprawdę wszystko.

Ciekawe ile dostane minusów za ten post który neguje cześć poprzednich postów..

Ohoho

A jak byś nazwał taki serwer postawiony u siebie na łączu 2mb/s? ;)

sygnatura2.png

Opublikowano

UP@ można powiedzieć, że dobrze to opisałeś.

Jak są dobre parametry komputera i net 100Mb/s to można nazwać to dedykiem :)

@edit Quentinios 2mb/s to nie za bardzo dedyk :P. Osobiście mam neta 24mb/s od netii. Z FTP ściągam z prędkością do 4MB/s, a tak normalnie z megaupload po 2MB/s 2,3MB/s. Ale to za mało bo wysył słaby (do 100kb/s), a właśnie o wysył chodzi.

Niektórzy mogą mieć dostęp do internetu światłowodowego, więc taki gość posiadający neta 100/100 mb/s może sobie bez problemu nazwać to dedykiem.

5RlaVGt.png

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie :) + :> Jednak miałem racje a poprzedni użytkownicy po co się pchają jak nie mają pojęcia tylko złe rady dali mi ^^

Opublikowano

@UP

serwer dedykowany - jest to serwer "dedykowany" tobie przez firmy hostingowe

czyli nie możesz zrobić Dedyka na swoim komputerze

poza tym nawet jakbyś na chama próbował zrobić dedyka

to nie zagra na nim dużo osób

1000 osób - Padnie ci komputer xD

Dedyki to są maszyny

tam są takie parametry i łącza że ty napewno takiech nie masz

gogame.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...