Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie WOW'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

A więc powiem tak.

Jestem nowy jeżeli chodzi o World Of Warcrafta. Kupiłem zestaw który zawiera [World of Warcraft The burning Crusade], [World of Warcraft Wrath of Lich King], [World of Warcraft Catalysm] jest to taki zestaw jaki jest na Empiku za około 150 pln.

Wobec tego mam nurtujące mnie pytania na temat tej gry, i mam nadzieję że mi pomożecie znaleźć na nie odpowiedź:

1. Jak to jest z WOW'em? Czy grając od razu na Catalysm'ie, będę przechodził na nim TBC oraz WOLK'a, czy to jest tak jakby "oddzielna" gra, z całkiem nową historią i wgl. wszystkim?

2. Czy wszystkie części powinno instalować się do 1 katalogu? - Gdy przy WOLK'u wskazałem folder z zainstalowanym TBC, wyskoczył Error, że są już tam pliki, i było Continue, Cancel - Wybrałem cancel. Czy dobrze zrobiłem, czy może jednak wszystkie części instaluje się do 1 katalogu?

3. Jaka jest cena gry miesięcznie na globalnym serwerze? - Czy dobrze wyczytałem że są to kwoty od 80 - 150 pln, czy ktoś może przesadzał?

4. Jeżeli są tak wysokie ceny jak pisałem w punkcie 3, to czy jest jakiś prywatny serwer "Catalysmu" ? - Szukałem odpowiedzi na to pytanie w internecie około 2 godzin, i albo znajdowałem serwery które już padły, albo ponoć takie w których jest "bug na bugu".

5. Jeżeli każda z części jest oddzielna, to którą byście najlepiej mi polecali? TBC, WOLK, czy może CATALYSM (jeśli jest jakiś priv catalysmu) ?

6. Czy jesteście w stanie stwierdzić, ile stoją około prywatne serwery WOW'a, i czy zdążyłbym przejść (w sensie że np. wbijam jakiś tam poziom, i na nim pozabijam co się da) grę zanim jakiś by padł? - A może zna ktoś jakiś pewny, długotrwały serwer? - Jeśli tak, to prosiłbym o link do niego i informacje nt. jak się na niego dostać, i czy będę mógł na nim grać na moim zestawie.

Jeżeli gdzieś były odpowiedzi na takie pytania, to przepraszam. Założyłem ten temat tutaj tylko dlatego, że cały dzień szukam odpowiedzi na moje 6 pytań, i nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi..

Dziękuję z góry,

Pozdrawiam.

Edytowane przez Weles

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Legenda
Opublikowano

1. Nie zagrasz w WoW'a na serwerze globalnym bo nie kupiłeś samego WoW'a tj. podstawki tylko dodatki, a bez podstawki nie uda Ci się zagrać. I nie, nie jest to osobna gra, gra się od razu na najnowszym patchu jakim jest Cataclysm, ma się dodatkowe misje i możliwość wbicia 85lv.

2. Tak, wszystkie części instaluj w jednym katalogu, bo potem mogą być problemy z zainstalowaniem patcha.

3. Zależy od sklepu, ale właśnie w takim przedziale jak podałeś.

4. Tak są, ale jak napisałeś "bug na bugu", Cataclysm jest jeszcze nowym dodatkiem i trzeba będzie trochę poczekać na dobre serwery.

5. Jak pisałem w punkcie "1.", jak zainstalujesz Cataclysm masz wszystkie poprzednie tj. podstawka, TBC, WoTLK i sam Cataclysm, jak szukasz serwerów to zapraszam tutaj:

To jest ukryta treść, proszę

6. Są takie długo trwałe jak i "krótko trwałe", szukaj w w/w temacie.

Opublikowano (edytowane)

TBC nie jest podstawką? :O

To co to jest za pakiet skoro podstawki nie ma tylko same dodatki ;|

Ale chwila.. może ja się z czymś myle.

W pierwszym największym pudełku mam takie 2 płytki, a ich opakowania i one same wygladają tak:

1 - Nazywa się GAME DVD - DISC 1 > i ma brązową okładkę

2 - Nazywa się GAME DVD - DISK 2 > i ma zieloną okładkę

W opisie przy kupnie było tak:

WORLD OF WARCRAFT CATACLYSM, WORLD OF WARCRAFT WRATH OF THE LICH KING, WORLD OF WARCRAFT BATTLE CHEST

+ THE BURNING CRUSADE

Zainstalowałem po kolei wszystkie części, i wszystko było pomyślnie. Gdy uruchamiam jakąkolwiek z części (instalowałem w oddzielnych folderach) to po uruchomieniu gry jest w rogu napis "CATALYSM".

I gdy uruchamiam grę przez WoW.exe uruchamia się gra, ale nie da sie zalogowac bo pisze ze mam zla wersje..

Natomiast jak próbuję patchować grę, to wyskakuje jaliś plik 6.5GB do pobierania..

Co to jest i czy muszę to pobierać i wgl.?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Weles

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Legenda
Opublikowano

To żeś wyjaśnił...

Mogłeś napisać, że Battle Chest.

Battle Chest to WoW podstawka + TBC, z tym co kupiłeś będziesz mógł grać przez miesiąc za darmo.