Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aha ok ale jak znaleźć źródło danego elementu na IE bo ten wyżej znalazłem przez Firebuga na MF no i ten kolor pomarańczowy kodu na forum to służy po to by tam wpisać np. e-mail tak?

To jest ukryta treść, proszę

...

Polecam zrobić to w VB.NET

To może Ci się przyda.

Opublikowano

Popatrz, kazdy znacznik html ma swoj typ, i swoje wlasciwosci, np.

typ znacznika, to 'input', bo tak jest na początku, dalej masz właściwości w postaci:

, niekoniecznie zawsze z cudzysłowami. Przyda się tu tylko ustawienie

, po tej nazwie możesz oddziaływać na ten znacznik, tzn. np. zmieniać jego tekst. BTW. kod html w każdej przeglądarce będzie taki sam (nieliczne odskocznie, nie poprawiać). jeśli masz więc wartość name pola z e-mailem, możesz edytować to pole z e-mailem, ale nic innego, tylko to pole z e-mailem. żeby edytować inne pole, musisz znać wartość name innego pola. żeby wpisać jeszcze hasło, musisz znać wartość name input-a z hasłem. i to ci wystarczy tylko do logowania. musisz znaleźć całą resztę do innych rzeczy w bocie. powodzenia.

Nie siłą, a młotkiem.

Opublikowano

Tak samo jak z tym wyszukiwaniem w google, modyfikujesz tylko nazwę pola 'q' na twoje 'email', kopiujesz kod pobierający tego input'a i zmieniający jego wartość, wklejasz jeszcze raz, przed kodem który wysyła formularz, i modyfikujesz 'email' na nazwę inpit'a z hasłem. Jeśli masz problem, wklej swój kod.

Nie siłą, a młotkiem.

Opublikowano

Nie wiem czy rozumiem do końca o co chodzi, ale nie 'przypisujesz znaczników html do komponentów', bo tak się nie da, musisz zrobić akcję, np. po naciśnięciu jakiegoś przycisku typu 'zaloguj' itp. i w niej ustawiać wartości obiektów w stronie html, na wartości obiektów z formularza. No np, jak w przykładzie logowania, tylko:

edit1 - to pole edycji na formularzu, jego wartość pobiera się za pomocą wywołania: edit1.text. Kod więc ustawi tekst jakiegoś wcześniej szukanego pola edycji na stronie na tekst pola edycji na formularzu. Do naciskania przycisków znalazłem ciekawy przykład i trochę przerobiłem i pokomentowałem:

Potem dopiszę resztę, jeśli znajdę strony na których można by to sprawdzić, ale wszystko się robi podobnie.

Nie siłą, a młotkiem.

• Dodaj nową pozycję...