Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co tak właściwie komuś iść do jungli? Co to niby daje? Oprócz expa. Równie dobrze można sobie wyexpić na moobkach

cooltext468028654.png

Opublikowano

Jungle fiddle nie ma właściwie sensu. Radzi sobie świetnie na linii, zabija się nim i tak łatwo, nawet bez ulti. Many mu raczej nie brakuje - a nawet jakby, bez problemu może zrobić golema bez smite.

Build:

To jest ukryta treść, proszę

Jednak wydaje mi się że lane fiddle jest dużo lepszy.

Opublikowano

Jungle fiddle nie ma właściwie sensu. Radzi sobie świetnie na linii, zabija się nim i tak łatwo, nawet bez ulti. Many mu raczej nie brakuje - a nawet jakby, bez problemu może zrobić golema bez smite.

Build:

Fail.

Fiddlem to tylko do jungli ,na lini ?

Gdzie?

Mid?Kass ,malza,anka go zjadą.

Top?Udyr ,ww,j4 go zjadą.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Fiddle prosta jungla...

Wystarczy itemy jak do normalnego buildu..

Ja tak robilem , dawalem rade , i gank byl dobry.

Opublikowano

Udyr, może tak - ma stuna. Ale ww w bezpośredniej walce z fiddlem nie ma szans, drain będzie healował fiddla za więcej niż WW będzie w stanie zadać.

Malza, Kassa i Annie opierają się głównie na swoich ulti, przed tym możemy spokojnie farmić, harrasować czy nawet spróbować ich zabić. Do czasu wbicia 6-tego nasz jungler powinien już uzyskać sprawność do gankowania, więc w razie jakbyśmy zostali mocno potłuczeni, może zgankować lub choćby przytrzymać nam linię. Jdyny problem z fiddlem na middlu to brak możliwości użycia ulti - każdy średnio myślący przeciwnik wie że jeśli wejdziemy w krzaki to prawdopodobnie chcemy je odpalić i przejdzie na drugą stronę linii/cofnie się pod wieżę.

Poza tym - jeśli junglujemy fiddlem powstaje nowy problem - kto bierze blue, my czy nasz mid-owy sojusznik.

Opublikowano

Udyr, może tak - ma stuna. Ale ww w bezpośredniej walce z fiddlem nie ma szans, drain będzie healował fiddla za więcej niż WW będzie w stanie zadać.

Malza, Kassa i Annie opierają się głównie na swoich ulti, przed tym możemy spokojnie farmić, harrasować czy nawet spróbować ich zabić. Do czasu wbicia 6-tego nasz jungler powinien już uzyskać sprawność do gankowania, więc w razie jakbyśmy zostali mocno potłuczeni, może zgankować lub choćby przytrzymać nam linię. Jdyny problem z fiddlem na middlu to brak możliwości użycia ulti - każdy średnio myślący przeciwnik wie że jeśli wejdziemy w krzaki to prawdopodobnie chcemy je odpalić i przejdzie na drugą stronę linii/cofnie się pod wieżę.

Poza tym - jeśli junglujemy fiddlem powstaje nowy problem - kto bierze blue, my czy nasz mid-owy sojusznik.

A więc tak ,ignite na fiddla -fidel usless.

Dodatkowo ,lane wick polega na harrasowaniu ,a potem wykończeniu ulti + bicie.

Fidyl tylko do jungli ,taka prawda.

Na solo top chodza postacie ktore potrafia wytrzymać ganki.

Udyr jest na tyle twardy że powinien uuciec ,ww też ,ale fidyl nie.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Build:

Teraz pokazales jakie niskie jest twoje elo... Fiddle na midzie dostaje stuna/silence padnie. Fiddle na topie dostanie ganka padnie. A wiesz czemu sie bierze blue? Bo daje cd reduction noobku... A fiddle ma na ulcie cd 140 czy 150 sekund.

Opublikowano

Teraz pokazales jakie niskie jest twoje elo... Fiddle na midzie dostaje stuna/silence padnie. Fiddle na topie dostanie ganka padnie. A wiesz czemu sie bierze blue? Bo daje cd reduction noobku... A fiddle ma na ulcie cd 140 czy 150 sekund.

Zaraz, czekaj, niby dlaczego jak dostanie stuna/silenca pada? Fiddle jest jak każdy inny caster - rozumiem że każdy kto jest na midzie i dostaje stuna/silenca pada?

Czy ja gdzieś zakwestionowałem to że blue jest użyteczne na fiddlu? Chodzi mi o to że jeśli w naszym teamie jest junglujący fiddle pojawia się problem kto to blue bierze (chyba że na midzie mamy vlada).

Zresztom nie zamieżam o tym dyskutowaci, na mojim ELO 500 to siem sprafdza.

Opublikowano

Zaraz, czekaj, niby dlaczego jak dostanie stuna/silenca pada? Fiddle jest jak każdy inny caster - rozumiem że każdy kto jest na midzie i dostaje stuna/silenca pada?

Czy ja gdzieś zakwestionowałem to że blue jest użyteczne na fiddlu? Chodzi mi o to że jeśli w naszym teamie jest junglujący fiddle pojawia się problem kto to blue bierze (chyba że na midzie mamy vlada).

Zresztom nie zamieżam o tym dyskutowaci, na mojim ELO 500 to siem sprafdza.

ignite na fiddla(co ma prawie każdy ap carry na midzie) i "moc fiddla" maleje.

Wtedy combo anki ,le blanc czy innego op shitu i fiddle leży.

Oglądasz streamy hight elo?

Widziałeś kiedyś tam fiddla na topie/midzie?

Ja nie.No chyba że był to hotshot na swoim nób account.

Opublikowano

tak samo można mówić, że swain jak dostanie ignite pada bo ult gówno daje, ale zostałem pouczony że można uciekać (!)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Zauważ że ignite działa co 200s (około, nie pamiętam dokładnej liczby) a w fiddla na 5 poziomie co 5. Właściwie idąc tym tokiem myślenia, żaden right click nie nadaje się do gry - exhaust i jego moc maleje.

Tylko że każdy(poza Alistarem) kto dostaje na midzie combo Anki/ LeBlanc czy innego OP shitu i leży.

No cóż, fiddle nie jest popularną postacią na high ELO, nie spotkałem go na żadnym streamie ani w jungli ani na linii.

Opublikowano

Co wy wiecie o fidle od 4 miesięcy nim gram właściwie od 4/5 lvl* *lvl konta .

Najlepszy build :

-Runki na przebicie magi i regeneracje

-Mastery standard 0;9;21

-Itemy : doran ring , butki te co w polecanych , Rod Of Magic , Royal Crystal , potem czapeczki składamy do końca gry ... Testowałem wszystko tylko to jest dobre ewentualnie możemy kupić tą księgę pierwsze co zbiera ładunki do ap zamiast doran nie ma lepszego buildu niż ten który podałem ...

bez yt.

Opublikowano

Co wy wiecie o fidle od 4 miesięcy nim gram właściwie od 4/5 lvl* *lvl konta .

Najlepszy build :

-Runki na przebicie magi i regeneracje

-Mastery standard 0;9;21

-Itemy : doran ring , butki te co w polecanych , Rod Of Magic , Royal Crystal , potem czapeczki składamy do końca gry ... Testowałem wszystko tylko to jest dobre ewentualnie możemy kupić tą księgę pierwsze co zbiera ładunki do ap zamiast doran nie ma lepszego buildu niż ten który podałem ...

Kupujesz kilka razy rabadona?

Sry ,ale jeżeli tak to nie ogarniasz tej postaci.

Opublikowano

OMG gdy kupimy już RoA i Crystala mamy ponad 3k hp i koło 1.6k many do tego dużo regeneracji z run , teraz potrzeba nam tylko jak najwięcej ap ... więc kupujemy rabadona ... za zwyczaj kupie jeden albo nawet na ten jeden nie uzbieram bo jest koniec gry ....

bez yt.