Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie mogę zrootować X8

Endziu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnimi czasy chciałem zrootować moja x8, lecz mam problem ;/. Mianowicie gdy w programie super one click wyskakuje mi waiting for device to podłączam telefon i program się zawiesza, tak mam ppc oraz sterowniki potrzebne, zaznaczyłem debugowanie USB oraz instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł, na końcu wersji pasma podstawowego mam "015", oraz mam unmountowaną kartę sd. Próbowałem na 3 komputerach i zawsze to samo ;/, pobierałem SOC z wielu źródeł lecz nadal to samo. Proszę o pomoc ludzi, którzy się znają na tym, kazde posty typu "po co ci rootować stracisz gwarancję", lub "haha noob nawet nie umie tego zrobić", będą raportowane.

Mam także pytanie, czy zresetowanie programu do stanu fabrycznego pomoże? ;d

Opublikowano

Po pierwsze nie trzeba odłączać karty pamięci z telefonu, nic się jej nie stanie. Posiadasz x8 więc potrzebujesz przerobionego programu super one click. Pisz na PW jeśli masz pytania.

Opublikowano

Mam program SOC pobrany ze źródła gdzie był tut jak zrootować, pobierałem z kilku miejsc, po przywróceniu danych fabrycznych nadal nic ;/

@Edit teraz zauważyłem że gdy uruchamiam Soc (nie ważne skąd pobrane) to się zawiesza jeszcze przed podłączeniem telefonu do kompa ...

@Down z twoim Soc dalej mi się zawiesza i nic ...

Opublikowano

Tutaj masz link do tego programu co ja zrootowałem moją x8

http://www.mediafire.com/?aif7b0yve7juals

Postępuj w takiej kolejności:

1. Ustaw debugowanie USB (jeśli masz to pomiń to)

2. Włącz SOC (jeśli masz windowsa viste lub 7 to uruchom jako administrator)

3. Podłącz telefon do komputera i wybierz Transfer plików lub coś takiego (żeby ci komputer wczytał kartę pamięci)

4. Kliknij przycisk Root i po prostu czekaj.

5. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to wyświetli ci się informacja, czy program może sprawdzić czy root został zrobiony poprawie, wybierz Tak

//edit

tutaj masz wynik skanu, żeby nie było :P

Wynik skanu

//edit2

Tym sposobem zrootowałem moją komórkę i mojej siostry, więc to chyba wina twojego komputera ;/

Opublikowano

Telefon zrootowałem po głębszym grzebaniu w necie, musiałem podłączyć telefon po odpalenie SOC i potem

debug off

debug on

debun off

debug on

i poszło Misiek dostanie +'y za starania ;)

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...