Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zostać miliarderem w 1,5h.

NoAcid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zostać miliarderem w 1,5h?

Bardzo prosto, wystarczy przeczytać to co napisałem i będziecie mieli +10 do inteligenci

A wraz z tym + dowiecie się jak zarobić 3,2kkk w 1,5h, w przyjemny i jak dla mnie wcale nie

Nudny sposób , sposób ten wymyśliłem sobie jakieś 3 dni temu.

Z początku byłem zadowolony … początkowe zarobki wynosiły:

20-30minut- 400-450kk rzecz jasna jest to sam początek mojego dropu, nie zniesmaczajcie się tym

Ok. przejdźmy dalej, na chwile obecną mój rekord to… w 15 min 2+ Strony sztabek co wychodzi

Jakieś 300-350kk zależy jak się ułoży. A dodam jeszcze że rekordem było 16 sztabek ze spota xD

Zwyczajnie leciało mi po 3-4+ praktycznie z każdego spota … nie ma praktycznie spota z którego nie spadła mi sztabka choć jedna , ale zazwyczaj leci więcej niż 1 sztaba.

Spis Treści:

1. Co Będzie potrzebne?

2. co kupić z is. mała porada

3. Opis naszego dropka -EQ.

4. wymagany poziom ?

5. drugie konto postać PT...

6. co zbieramy?

7. Jak zbierać sztabki?

Co Będzie potrzebne ?

-Potrzebować będziemy postaci z poziomem 1 i dostępem do gildi, (to będzie nasz dropek )

- Ekwipunku na tą postać to opisze niżej

- możliwości usuwania postaci z konta (czyli znanie kodu usunięcia)

- drugiego konta czystego zwykłego z jedną postacią (opisze później po co)

-chęci ? xD

Co Zakupić w Is/grze.

Dobrze by było aby… zakupić rękawice złodzieje z IS ( w jaki sposób chcecie można wysłać sms”a albo okraść noobka ale jeśli to zrobicie to będzie +1 temat „rzal okradu mnie moje 6zuotych” czy coś podobnego) a także zakupić w grze rękawice złodzieje (jej czas trwania to 2h, jak założycie to nie można już zdjąć) ja kupiłem za 250kk co zresztą zwróciło mi się z plusem po 7 minutach dropa.

Po spełnieniu tych warunków które wyżej opisałem będziecie by puszek mieli ładny drop sztabek,

Przydał by Się także 200% dropa serwerowego. (ja dropiłem bez tego)

ptptp.png

Opis naszego dropka! Co i jak i po co ?

Gdzie Dropić?

polecam m1 i tylko to... na dzikich psach/wilkach/dzikach znaleźć sobie jakiś ładny spot i siekać.

polecam poszukać w Chunjo M1 jest kilka ładnych spotów a mianowicie przestawię je wam na fotce:

chunjo.png

Ok. a mianowicie… po zrobieniu postaci bonujemy jego EQ w następujące Bony:

- miecz/hełm/kolczyki/tarcza/bransoleta 15% silny na zwierzęta :

- broń/tarcza 12/15 siły :D

- w zbroi można 50 wartości ataku hehe….

-jakieś bony na HP? Ja swoim dropiem mam 1khp i wystarcza wiec nie potrzeba

-można jakieś bony na kryta/przeszywkę

-(jeśli wbijecie 8lvl to Miedziane kolce +9 (+10) do siły)

- (jak się chce można tylko wbić 15% na zwierzaki w tym co się da i starczy)

- kupujemy Zielone/fioletowe potki.

- można jechać na dłoniach przebicia/krytyka (ja nie stosowałem)

OK. co do EQ 6/7bon ? jak ktoś chce ja kupiłem branze na 1 lvl z 250 wartości ataku za 30kk

Można sobie sprawić max 2-3 itemki z 250 wartości… (lecz jest to zbędne jak ktoś chce)

Ja swoim dropiem bije w wilki/dziki/psy po 650-700 na czysto bez krytyka.

EQ takie jak opisałem wyżej. ( w tym brazna 250 wartości ataku)

Jaki lvl powinien mieć nasz drop?

Lvl 1-8 mi na tych lvlach leciało najlepiej obecnie zostałem na 6lvl większego nie wbijam

Cały czas jestem w gildi i oddaje Expa, aby tego lvla nie przekroczyć… i dropimy.

Nie wiem czy większy się opłaca, znośnie leci do 8lvl wyżej nie polecam.

Ale jednak lepiej 6-7 lvl.

co do oddawania expa polecam załatwić sobie jakiś program który będzie to robił za nas,

ponieważ niekiedy expa jest tyle iż samemu ciężko ogarnąc.

Postać PT.

Ok. a teraz – „drugiego konta czystego zwykłego z jedną postacią (opisze później po co)”

Opowiem o tym:

Robimy postać… moja nosi Nick PuszekPt, myślę że jego sama nazwa mówi za siebie,

Robimy Pt tymi swoimi 2 harami PuszekPT stoi sobie na środku spota,

My Dropkiem cały czas dropimy i zbieramy sztabki ale jaki sens ma ten Har i pt??

A no taki że… PuszkiemPt expa nie oddajemy w Pt bierzemy exp od poziomu.

PuszekPt wbija większy lvl… a my naszym dropiem mamy mniej expa na oddanie.

Co za tym idzie jest łatwiej. Wiadomo naszemu PuszkowiPT też wpadają sztabki ale cóż to nie zaszkodzi dzięki temu też mamy więcej miejsca na sztabki wiec mamy kilka korzyści z tej postaci.

Co zbieramy??

Powiem tak… ja poza sztabami nic nie widzę dlaczego?

Po zabiciu spota wypada z 60+ itemów + sztabki jest taki spam itemów że poza sztabkami które widać bo są największe niczego innego nie widać tzn. trudno się dopatrzeć przez co ja ograniczyłem się tylko do zbieranie sztabeczek, ale czasem jakaś sakwa wpadnie.

Marmurków nie widziałem pewnie jakiś spadł tak jak napisałem trudno je dostrzec. (dam wam ss to zobaczycie jaki to syf leży na ziemi hehe po 1 spocie )

sztabsy.jpg

Jak zbierać sztabki?

Niestety programu żadnego do tego nie mam może są, a także na Pandorze jeszcze nie dodali takiej opcji aby… się sztabki same podnosiły. Może się z tego śmiać „co za debil omg… jak bym nie wiedział jak podnosić sztabki zal” cóż może to się wydawać proste ale jak wyżej opisałem

Prócz sztabek leci dużo innego dropa tzn. złomu i mamy niekiedy połowę mapy zawaloną dropem z jednego spota przedstawię wam to na sskach niżej. Ok… jak je widzieliście to wiecie o co chodzi.

Zawsze drop podnosiłem klikając na nazwę przedmiotu w ramce z Nickiem… pewnie jak każdy,tutaj się to nie sprawdza no chyba że chcecie 5 min zbierać 4 sztabki, czemu się nie sprawdza?

Dlatego że ciężko znaleźć nazwę sztabki pośród 60 innych itemów… a także na samym dole jak jest ich tak dużo nazwy itemów nachodzą na siebie tworząc „czarną” plamę i nic nie widać i trzeba się męczyć hehe…

Ale co zrobić żeby tu ułatwić i zebrać sztabkę z pośród 60 itemów zebrać to co chcemy?

Bierzemy kamera nad Hara pionowo widzimy sztabki ? widzimy hehe

Kliamy bezpośrednio na sztabkę najlepiej jej krawędź i mamy ją w eq, co dla niektórych może wydawać się to zbędne ale… ja o Tym sposobie podnoszenie dowiedziałem się właśnie podczas tego dropa hehe tak że pomyślałem iż napisze to tu pewnie się komuś przyda.

0503131054.jpg

A tutaj dodam mały bonusik mój drop z dziś (25.07.2011) z dwóch godzin

dropiłem przy pomocy Rękawicy złodzieja z metków a także tej z is (ukradzionej jakiemuś 13latkowi)

od lewej sztabki 2kk,5kk,10kk (niestety nie mogę dodać jej tak jak tych wyżej max fotek w temacie to 5, albo coś zjebałem)

http://imageshack.us/f/855/po2hdropa.png/

Cały tutorial by puszek!

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano
Cały tutorial by puszek!

Kurwa, nauczcie się czytać do końca.

A dałem to po to, jak np. ktoś siedzi tu, a nie na forum pandory. -.-

Np. ja!

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano

-1.

Dzieciaczku, on to napisał też na tamtym forum.

,,Poradnik napisany 100% przez Puszek"

Naucz się czytać potem oskarżaj.

Co do poradnika, grałem an dragonmt2, elitemt2 lecz na pandorze nie.

I poradnik mnie zniechęcił bo sztabki się nie ,,pakują" w 1.

Ale masz plusa wszystko git opisałeś ;)

twix.png

by Equ.

Dla napsuff

av-19499.jpg

Czy twój pies też się ślicznie uśmiecha ?:>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...